20 / 05 / 2024

Kanserojen asbest bulutları

Kanserojen asbest bulutları

Fransız hükümetinin işçi sağlığını tehdit eden uygulamalardaki rolünü hatırlatarak reddeden işçi sağlığı uzmanı Annie Thébaud-Mony, Türkiye'deki kentsel dönüşümün pek konuşulmayan bir 'yan etkisi'ne dikkat çekti: Kanserojen asbest bulutları...

İstanbul'un dönüşümünde asbest riski: 2000'den önceki binalar bu şekilde dönüşmeli!

İstanbul’da kentsel dönüşümde asbest riski olduğu ve 2000'den önceki binaların önlem alınarak dönüştürülmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, mega kentte ortaya çıkacak inşaat atığının miktarı 110 milyon ton, değeri de 66 milyar TL olarak hesaplandı. İşte ayrıntılar...

Yumurtada kanserojen madde iddiası ortalığı ayaklandırdı!

Tayvan’a ihraç edilen yumurtaların bir partisinde kanserojen maddenin tespit edildiğine ilişkin iddialar tepkilere yol açtı. Sektör yetkilileri nitrofuran adlı maddenin satışının 20 yıldır yasak olduğunu belirterek konunun araştırılarak sonuçlarının kamuoyuna açıklanacağını belirtti.

İstanbul’da kirli hava alarmı! Astım ve KOAH hastaları sakın dışarı çıkmayın!

İstanbul’da sabah saatlerinde oluşan gri bulutlar halk sağlığını tehdit ederken, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Pror. Dr. Bilun Gemicioğlu, kronik öksürük vakalarının arttığını söyledi.

Uzman isim uyardı! Depremin ardından şimdi de enkazda büyük tehlike!

Depremin ardından yeni bir tehlike ortaya çıktı. Deprem enkazlarının asbest ve kurşun gibi sağlığa çok zararlı maddeler barındırdığı bildirilirken, bununla ilgili alınması gereken önlemler konusunda da uyarılar geldi.

Baharatlarda kanserojen madde şoku! Bakanlık devreye girdi

Singapur'a gönderilen Arifoğlu markasına ait üç çeşit baharatta kanserojen renklendirici madde bulunması şok etkisi yarattı. Skandal üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı devreye girdi. Firma ve ürünlerine yönelik denetimlerin devam ettiğini belirten Bakanlık, kritik bir bilgi daha verdi.

Ons altın 1623 oldu! Yatırımcılar hüsrana uğradı! Altının üstünde kara bulutlar geziyor

Ons altın bugün 1623 dolar seviyesine kadar düştü. Bu seviye son 2,5 ayın en düşük seviyesi olarak kaydedildi. Altın fiyatlarının düşmesi ile yatırımcılar hüsrana uğradı.

Altını olanlara çok kritik son dakika uyarısı! Fırtına bulutları süper kasırgaya döndü! Kendinizi bu sona hazırlayın!

Altını olanlar ve altın almak isteyenler altın fiyatlarının nereye gideceğini merak ediyor. JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon altını olanlara çok kritik uyarılar yaptı. İşte o uyarılar...

Altının üzerinde kara bulutlar geziyor! Ons altın 1799 dolar oldu! 16 Mayıs 2022 son dakika altın fiyatları...

Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladı. Altını onsu sabah saatlerinde 1805 dolar seviyesinde işlem görürken şimdi, 1799 dolara geriledi.. Peki gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç TL? 16 Mayıs 2022 son dakika altın fiyatları..

İstanbul'da yıkılacak binalardaki asbest tehlikesi meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'daki Fikirtepe semtinde ve diğer yerlerde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binalardan asbest tespit edilenlerin yıkımına ilişkin soru önergesi verdi. 

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında asbest tehlikesi!

İstanbul'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde 1300 binanın yıkımı tamamlandı. Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, kentsel dönüşüm çalışmalarında asbeste yönelik önlem alınmadığını dile getirdi.

Kentsel dönüşüm kapsamında binalar nasıl yıkılmalı?

İzmir'de yaşanan depremin ardından yıkılan binalar ve kentsel dönüşüm uygulamalarıyla tekrar gündem olan asbest riski nasıl ortadan kaldırılır? Kentsel dönüşüm kapsamında binaların yıkımı nasıl yapılmalı? İşte ayrıntılar...

Asya Asbest Danışmanlık Ve Laboratuvar Hizmetleri İnşaat Ticaret Ltd.Şti. İstanbul Şubesi açıldı!

Asya Asbest Danışmanlık Ve Laboratuvar Hizmetleri İnşaat Ticaret Ltd.Şti .İstanbul   Şubesi Tuzla’da 10 bin TL sermaye bedeli ile  Ali Kemal   Değirmenci tarafından açıldı.

Haydarpaşa Numune Hastanesi için asbest iddiası!

Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde yıkım çalışmaları başladı. Asbest Söküm Uzmanları Derneği Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, yıkım esnasında hasta, hasta yakınları ve hemşirelerin asbest tozlara maruz kaldığını dile getirdi.

Kanserojen asbest bulutları Haberi

Kanserojen asbest bulutları

Yaklaşık 40 yıldır kendini iş kazaları ve meslek hastalıkları arasındaki ilişkiyi araştırmaya adayan Fransız sosyolog Annie Thébaud-Mony, İstanbul İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Meclisi Yangın Kulesi’nin davetlisi olarak İstanbul’a geldi. Thebaud-Mony, 1970’li yıllarda Paris’teki Jussieu Üniversitesi’ndeki ‘toksik felaket’ ile dünya gündemine giren asbestle ilgili çalışmalarıyla tanınıyor. 


Çalışmalarda yalıtımda yaygın olarak kullanılan asbestin uzun vadede kanserojen olduğu, binaya sürekli girip çıkanların kanser riski altında olduğu ortaya çıkmıştı. İçine girilmesi riskli binanın yıkılması sırasında ortaya çıkacak olan asbest bulutlarının da kanserojen olduğu anlaşılınca binanın dikkatli bir biçimde parça parça sökülmesine karar verildi. Jussieu Üniversitesi’ndeki asbestli binanın sökümüne 1998 yılında başlandığını belirten Thébaud-Mony, demontaj işleminin bugün , 2013 yılında, hâlâ tamamlanamadığının altını çizdi. 

Thébaud-Mony’nin dikkat çektiği diğer nokta da Türkiye ’deki kentsel dönüşüm çalışmaları...