02 / 05 / 2024

kapıcıların izin süresi

kapıcıların izin süresi

Apartman kapıcılarının çalışma koşulları ile izinleri ile ilgili hususlar Konut Kapıcıları Tüzüğünde yer alan bilgilere göre kapıcının kapıcıların izin hakkı var mıdır? Kapıcının yıllık izni kaç gündür?

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Emlak uygulaması kullanıcıları dikkat! Kullanıcıların bilgileri çalındı!

Emlak uygulaması kullan binlerce kişinin kullanıcı verileri sızdırıldı. Uzmanlar, bu tür uygulamalar üzerinden kullanıcıların hassas bilgilerinin çalınması konusunda uyarıda bulundu.

İstanbul'da apartmanların amorti süresi 20-25 seneye ulaştı! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. Yazıcı, İstanbul'da apartmanların amorti süresinin 20-25 seneye ulaştığını söyledi. İşte ayrıntılar...

Ev almak isteyenler aman dikkat! Ucuz diye hemen atlamayın, dolandırıcılar avını bekliyor! 

İnternetten ev ilanlarına bakarken ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Çünkü bazı fırsatçılık sahte ilanlarla dolandırıcılık yapıyor. Bunun son örneğine Kütahya'da rastlanıldı. İşte dolandırıcıların yeni oyunu...

Motosiklet Kullanıcılarına Ceza Uyarısı: Yanlış Bilgiyle Yola Çıkanlar Cezalandırılıyor

Son zamanlarda motosiklet kullanıcılarını ilgilendiren motosiklet ehliyeti sınıflarıyla ilgili tartışmalar gündeme geldi. 50 cc silindir hacmine sahip motosikletlerin B sınıfı ehliyetle kullanılabileceği açıklaması yapılmasına rağmen henüz yasal olarak kabul edilmedi.

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'daki riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı. Uzmanlar, en kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyor. İBB, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...

İstanbul’da toplu ulaşıma son dakika düzenlemesi: İstanbulkart kullanıcılarının yetersiz bakiye sorunu sona eriyor! 

İBB Meclisi’nde alınan karar kapsamında dijital İstanbulkart kullanıcılarının, yetersiz bakiye halinde 15 liraya kadar eksi bakiye kredisi kullanılabileceği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Ev alacaklar dikkat! Emlak dolandırıcılarının son yöntemi pes dedirtti! 

Kendisini emlakçı olarak tanıtan dolandırıcıların yeni yöntemi pes artık dedirtti. ''Mesai bitti'' yalanıyla günde 5 kişiyi dolandırıyorlar.

Aman kanmayın! Bunları yapan dolandırıcıların tuzağına düşmüyor!

Pek çok dolandırıcının insanları oltaya düşürebilmesinin arkasında, iletişim kurdukları kişiye az ya da çok miktarda para kazandırma vaadi yatıyor. Herkes dolandırılabilir. Benim başıma gelmez demeyin, mutlaka bakın; işte dolandırıcıların yeni taktikleri ve bunları boşa düşürecek yöntemler…

Artık tüm veriler görünecek! Google öyle bir hizmet başladı ki kullanıcıların çok işine yarayacak

Google'ın yeni  başlattığı uygulama kullanıcıların çok işine yarayacak. Başlayan bu özellik, geliştiricilerin uygulamalarını kullanıcı verilerini nasıl topladığını, paylaştığını ve güvenliğini nasıl sağladığını gösteriyor.

Whatsapp'a şok ceza! Kullanıcılarını zorladığı için şirkete 5.5 milyon euro ceza verildi!

Sosyal medya platformu Whatsapp'ın kullanıcılarına uyguladığı ‘onay’ dayatmasına ceza yağdı. Kullanıcıları kişisel verilerinin, "hizmet iyileştirmeleri ve güvenlik" sağlamak için kullanılmasına izin vermeye zorladığı gerekçesiyle şirkete 5.5 milyon euro para cezası verildi.

Bu kış üşümeyin! Bauhaus’da ısıtıcılar 265 TL’den başlayan fiyatlarla! İşte 18 Ocak 2023 fiyat listesi…

Bauhaus’da ısıtıcılar 265 TL’den başlayan fiyatlarla… İşte Bauhaus uygun ısıtıcıların özellikleri ve 18 Ocak 2023 fiyat listesi…

Bakan Karaismailoğlu açıkladı! İşte 91 milyona ulaşan mobil kullanıcıların tercihi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 91 milyona ulaşan mobil kullanıcıların tercihini açıkladı. Karaismailoğlu, mobil abone sayısı, kullanılan internet miktarı ve fiber altyapı hakkında da bilgi verdi.

kapıcıların izin süresi Haberi

kapıcıların izin süresi

Kapıcının yıllık izni kaç gündür?

Apartman kapıcılarının çalışma koşulları ile izinleri ile ilgili hususlar Konut Kapıcıları Tüzüğü'nde açıklanıyor. Burada yer alan bilgilere göre kapıcının kapıcıların izin hakkı var mıdır? Kapıcının yıllık izni kaç gündür?


Bilindiği üzere kapıcıların iş süresi haftada en çok 45 saat olarak tespit edildi. İş süresi, kapıcının işte geçirdiği zaman olarak ifade ediliyor..


Ara dinlenmesi, işin niteliğine göre en çok dörde bölünebiliyor. Ara dinlenmesi yarım saatten az olamıyor. Ara dinlenmesi iş süresinden sayılmıyor.


Çalışma saatleri, yaz ve kış saat uygulamaları dikkate alınarak değiştirilebilir.


Kapıcıya İş Kanunu hükümlerine göre ücret ödenirken ücret hesap pusulası verilir. Ücret en geç ayda bir ödenir.


Kapıcının hafta tatili

Kapıcı, İş Kanunu hükümlerine göre hafta tatilini kullanır.


Kapıcının tatilleri..

2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun'da yer alan genel...