15 / 05 / 2024

Karadeniz yaylalarına kentsel dönüşüm

Karadeniz yaylalarına kentsel dönüşüm

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kalitesiz yapılaşmanın giderek arttığı Ayder ve Uzungöl başta olmak üzere Karadeniz yaylaları için kentsel dönüşüm talimatı verdi.

Bakan Özhaseki: Belediye başkanları şehirlerinin depreme dayanıksız bölgelerinde hazırlıklar yapsınlar, gelsinler!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Belediye başkanlarına kentsel dönüşüm çağrısında bulundu ve "Belediye başkanları şehirlerinin depreme dayanıksız bölgelerinde hazırlıklar yapsınlar, gelsinler" dedi. İşte o açıklama...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kentsel dönüşüm tepkisi: 4,5 yılda kaç konut yenilendi belli değil!

İBB Meclisinde İBB'nin 2024 yılına ait mali bütçesi tartışmaya açıldı. MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na dönüşüm ile ilgili tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

Helmann radarına kentsel dönüşüm projelerini aldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Helmann, konut, ticari gayrimenkul ve arsa üretiminde yakalamış olduğu başarılardan sonra kentsel dönüşüm projelerini radarına aldı.

Sağlıklı konut stoku ve yaşam kalitesi sağlamak için adım atıldı! Kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

Karabağlar Şehitler Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşümde örnek bir model gerçekleştirmek ve yaşadıkları semti daha da güzelleştirmek adına kentsel dönüşüm derneği kurdu.

Buğday fiyatlarındaki düşüş ekmek fiyatlarını etkileyecek mi? Buğday kaç TL? İşte 11 Ekim 2022 fiyat listesi

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları dünkü seansta kaydettiği üç aylık zirveden düştü. Fakat Karadeniz arzına ilişkin endişeler fiyatlara destek oldu. Buğday fiyatlarındaki düşüş ekmek fiyatlarını etkileyecek mi? Buğday kaç TL? İşte 11 Ekim 2022 fiyat listesi

Mehmet Tevfik Göksu'dan İmamoğlu'na kentsel dönüşüm tepkisi!

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul Güngören İlçesi’ndeki Doğakent Sitesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi. 

Karadeniz yaylalarında ikinci yıkımlar başladı!

Karadeniz Bölgesi'nde imar kirliliği ve kaçak yapı tartışmalarıyla gündeme gelen yaylalarda, 'imar barışı' haricinde kalan, 31 Aralık 2017 tarihinin ardından inşa edilen yapılar yıkıldı.

Üsküdar belediye başkanına kentsel dönüşüm için sınırsız yetki tanındı!

Üsküdar'daki Mehmet Akif Ersoy ve Yavuztürk mahallelerinin kentsel dönüşüm sürecine ilişkin dikkat çeken bir karar alındı.

Ev fiyatlarına kentsel dönüşüm zammı!

Kovid-19 salgını, deprem, yangın ve sel gibi süreçlerde insanların birbirine destek olması gerekirken, bu dönemlerde ihtiyaç olan her şeye zam yapmakta bir ritüel haline geldi. 

Tevfik Göksu'dan Ekrem İmamoğlu'na kentsel dönüşüm tepkisi!

İBB AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle eleştirdi.

Ömer Arısoy'dan Ekrem İmamoğlu'na kentsel dönüşüm tepkisi!

Önceki gün Zeytinburnu'nda meydana gelen çökme sonrasın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yapı tespiti için bazı binalara İBB sokulmuyor, kentsel dönüşümde engeller çıkarılıyor” şeklinde açıklama yapmıştı. Söz konusu açıklamaya Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy'dan tepki geldi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmalarına bütüncül yaklaşmak adına kentsel dönüşüm toplantısı düzenledi.

İffet Polat'tan Ekrem İmamoğlu'na kentsel dönüşüm eleştirisi!

AK Parti İstanbul Milletvekili İffet Polat yaptığı açıklamada, Ekrem İmamoğlu'nun kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yılda 20 bin, 5 yılda 100 bin konut vadettiğini dile getiren Polat, 1,5 yılda 30 bin konut yapması gerekirken hiç yapılmadığını söyledi.

Karadeniz yaylalarına kentsel dönüşüm Haberi

Karadeniz yaylalarına kentsel dönüşüm

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kalitesiz yapılaşmanın giderek arttığı Ayder ve Uzungöl başta olmak üzere Karadeniz yaylaları için kentsel dönüşüm talimatı verdi.


Yeşil ve maviyi muhteşem bir şekilde yanyana görebileceğiniz Karadeniz’de yapılaşma ise yıllardır bu güzellikleri olumsuz etkiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan her geldiğinde özellikle binalar nedeniyle hemşehrilerine sitem eder. 


Dere yataklarına bina yapmamalarını, çok katlı bina yerine yatay yapılaşmayı ve yerel mimariyi dikkate alarak bina yapmalarını ister. 


Ama Karadeniz’de 5 katlı binaları dere yatağında ve yerel mimari özellikleri olmadan sıvasız bir şekilde görürsünüz. 


O yeşilliklerin içinde binaların duruşu görenleri rahatsız eder. 


Karadeniz yaz sezonunda yerli ve yabancı turistleri çeker ve yer bulmak zordur yaylalarda. Özellikle Ayder Yaylası ve Uzungöl en çok turist çeken iki yer. 


Ayder Yaylası ve Uzungöl’de kötü yapılaşma dikkatimizi çekiyor.


Sis değil, ‘kebap bulutu’


Ayder Yaylası’nda eskiden sis...