26 / 07 / 2024

karbon Selen Selviler Özüekren

karbon Selen Selviler Özüekren

2016 yılında belirli tasarım anlayışının devam etmesinin yanı sıra daha cesur tasarımlar ve sakin, canlı renkler öne çıkıyor. Karbon Görsel İletişim ve Mimarlık Hizmetleri’nin Kurucularından Selen Selviler Özüekren'den, 2016 yılının tasarım trendleri...

Selen Görgüzel'den ev sahibi için Adalet Bakanlığı'na çağrı: Elektriğimi kesti, evime polis yolladı! Şikayetçiyim!

Oyuncu Hamdi Alkan'ın eski eşi olan şarkıcı Selen Görgüzel, sosyal medya hesabından bakanlıkları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da etiketleyerek yaptığı paylaşımda ev sahibinden şikayetçi olduğunu belirtti. İşte detaylar... 

Selen Görgüzel ile ev sahibi arasındaki gerilim artıyor!

Hamdi Alkan'ın eski eşi Selen Görgüzel ile ev sahibi arasındaki gerilim artıyor. 100 bin liralık evde 20 bin liraya oturan  Görgüzel'in ev sahibi hem rayiç bedelin altında kira verdiğini hem de evine zarar verdiğini söylüyor. 

'Karbon yakalama' teknolojisi küçük ölçekli çimento üreticilerini batırabilir!

Dünya Çimento Birliği (WCA) Direktörü Emir Adıgüzel yaptığı açıklamada fabrika kurmaktan daha pahalı olan karbon yakalama (CC) teknolojisinin küçük ölçekli çimento üreticilerini batırabileceğini söyledi.

Aylin Selen kimdir? Aylin Selen ne iş yapmaktadır? 

Aylin Selen TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesidir. Aylin Selen, 1991 senesinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra çalıştığı firmaları takiben 1994 senesinde Akfen Grubu’na geçmiştir.

Müteahhitlerden inşaat sektörü için karbon emisyonu uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren,  8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'ne ve müteahhitlik sektöründeki çalışmalara dair değerlendirmede bulundu.  Eren, binalar ve inşaat-yapım süreçlerinin küresel karbon emisyonunun yüzde 40'ını oluşturduğunu belirtti.

Bina güçlendirmede mucize yöntem: İşte A'dan Z'ye 'karbon fiber' mucizesi!

Hatay’da üçüz bloklardan biri adeta kum yığınına döndü, biri ağır hasar aldı, diğeri ise dimdik ayakta kaldı. Ayakta olan blok, 14 yıl önce ODTÜ’lü hocaların kendi geliştirdikleri ‘karbon fiber’ yöntemiyle güçlendirilmiş. İşte A'dan Z'ye 'karbon fiber' mucizesi....

Novocem: OYAK Çimento’dan düşük karbon emisyonlu yeni çimento! 

Sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlamak amacıyla çevreci ürünler geliştirmeyi sürdüren OYAK Çimento, düşük karbon emisyonuyla üretilen ‘Novocem’ çimentosunu da ürün gamına kattı. 

A Rota İnşaat Gıda Tekstil Kuyumculuk Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

A Rota İnşaat Gıda Tekstil Kuyumculuk Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hasret Selen tarafından kuruldu.

Yeni ticaret savaşları 'hurda'dan çıkacak

Yeşil ekonominin öne çıkması ve karbon salınımı hedefleri doğrultusunda hurdanın kıymete bineceği ve hurda ihracatçısı ülkelerden kaynaklı arz sıkıntısı yaşanabileceği belirtilirken, Türkiye'nin bu senaryoya hazırlanması gerektiği belirtiliyor.

Otomotiv sektöründe yeni dönem! Fırsata dönüşüyor!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, Sınırda Karbon Düzenlemesi Yönetmeliği'nin 1 Ocak 2023 gününden itibaren üç senelik bir geçiş süreci uygulanarak yürürlüğe gireceğini ifade etti İşte detaylar…

Honda 10 elektrikli motosikletini piyasaya sürecek

Dünya motosiklet devi Honda, 2050 yılına kadar tüm ürünleri ve kurumsal faaliyetleri için sıfır karbon hedefine ulaşmayı planlıyor. Bu çerçevede Honda, 2025 yılına kadar dünya çapında 10'dan fazla elektrikli motosiklet modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Sadece 62 adet üretilecek! Yeni Maserati tanıtıldı…

Lüks otomobil markası Maserati pistler için tasarladığı yeni otomobili Project24'ü sevenleriyle buluşturmaya hazırlanıyor. Sadece 62 adet üretilecek olan lüks otomobilde karbon seramik fren sistemi ve yarış lastiklerin yanında FIA onaylı güvenlik özellikleri de yer almakta.

Benzinli ve dizel otomobiller için son dakika kararı! AB onayladı, 2035'te satışlar bitecek! 

Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile mücadele çerçevesinde, karbon emisyonlarını sıfıra indirme planı kapsamında, Avrupa Birliği (AB), 2035'e kadar kıtada içten yanmalı motorlu araçların satışına son verme planına onay verdiğini duyurdu...

karbon Selen Selviler Özüekren Haberi

karbon Selen Selviler Özüekren

Her yıl yeni tasarımlar, renkler evlerimizde, ofislerimizde hatta giysilerimizdeki yerlerini alıyorlar. 


2016 yılında belirli tasarım anlayışının devam etmesinin yanı sıra daha cesur tasarımlar ve sakin, canlı renkler öne çıkıyor.


Plus Kitchen, Beyaz Fırın, Konya Petek Pastanesi ve benzeri firmalara marka oluşturma ve geliştirme, iç mekan tasarımı, iletişim tasarımı alanlarında multidisipliner hizmet veren Karbon Görsel İletişim ve Mimarlık Hizmetleri’nin Kurucularından Selen Selviler Özüekren, 2016 yılının tasarım trendlerini aktardı;


1.Canlı ama sakinlik veren renkler ön planda


Neşeli ve enerji veren renkler mobilyadan duvar renklerine halıdan dekoratif aksesuarlara kadar geniş bir alanda karşımıza çıkıyor. Hayatımızı yönlendiren teknolojinin aksine sakinlik arayışımızı tamamlayan renkler tercih ediliyor.


2.Tasarımlarda baskın tarzlar yer alıyor


Bir yandan sakinlik sağlayan renkler tercih edilirken diğer yandan cesur renk kullanımları ile karşılaşıyoruz. Cesareti vurgulayan renkler baskın bir...