03 / 05 / 2024

karsta arsa olarak satılan cami

karsta arsa olarak satılan cami

Kars'ta, Cumhuriyetin ilk dönemlerinde parsellenerek satışı yapılan merkez Ulu Camii'nin arazisini şahıslardan satın alarak tekrar ibadete açılmasını sağlayan hayırsever işadamı Temel Nadir Yıldırım son yolcuğuna dualarla uğurlandı...

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

Evim tapuda arsa olarak görünüyor ne yapmalıyım sorusu, gayrimenkul alanında merak edilen konulardan biridir. Bazı evler tapuda arsa olarak görünür ve bu durum ev sahipleri tarafından endişe uyandırır. Peki evin tapuda arsa olarak görünmesi ne anlama gelir? İşte ayrıntılar...

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

Deprem riski bulunmayan illerden arsa alacaklar dikkat! Tarlaları arsa olarak satıyorlar! Bu tuzağa düşmeyin!

Türkiye’de deprem riski bulunmayan şehirlerdeki gayrimenkullere olan talep katlanıyor. Deprem riski bulunmayan illerden arsa alacaklar dikkat! Tarlaları arsa olarak satıyorlar! Bu tuzağa düşmeyin!

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

Tapuda bazı durumlarda inşa edilen ev, arsa olarak görülebilir. Bu durumda hangi işlemler yerine getirilir? İşte detaylar!

Hisseli arsa üzerine ev yapılabilir mi?

Hisseli arsa, birden fazla kimsenin sahip olduğu arsa olarak ifade ediliyor. Hisseli arsa sahiplerine de hissedar deniyor. Peki, hisseli arsa üzerine ev yapılabilir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Noterde yapılan gayrimenkul satışı geçerli olur mu?

Posta yazarı Tamer Heper 'Akrabam iki katlı evinin üzerine ev yapmam için bana izin verdi. Noterde tasdik ettirdi. Katı yaptım, oturmaya başladım. Bina ruhsatsız olduğu için arsa olarak sattı. Yeni malik beni çıkartmak istiyor. Bu yeri kendi adıma tescil ettirebilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Gebze köyleri emlak vergisi mağduru!

Gebze'nin köylerinde uygulanan 6360 nolu kanun ile Köy Tarlalarının, tapuların arsa olarak cevrilmesi vergisi köylüleri mağdur etti...

Adnan Oktar'ın villası tapuda arsa olarak kayıtlı iddiası!

Adnan Oktar'ın dikkat çeken villasının bulunduğu alanda, imar planına göre üstünde yapı gözükmediği, tapuya göre ise orası bir arsa olarak kayıtlı olduğu iddia edildi..

Adana’da arsa fiyatları suni olarak artıyor!

Emlak Danışmanı Akif Altun, Adana’daki arsa fiyatlarının suni olarak arttığını dile getirdi. Altun, en karlı yatırımının arsa alımı olduğunu söyledi.

Antalya Otogarı'nın yerine AVM mi yapılacak?

Döşemealtı'na taşınması planlanan otogarın mevcut yerine AVM yapılması gündemde. Türel, "Burayı ticari arsa olarak satmayı düşünüyoruz" dedi. Öngörülen ticari alanın 163 bin metrekarelik bir yoğunluk getirdiğini söyleyen CHP, plan tadilatına ret verdi

Niğde Sazlıca'daki tarım arazileri satıldı!

Niğde’nin en güzel kasabalarından biri olan Sazlıca Kasabasında, tarım yapılan tarlaların bir şekilde tarım arazisinden çıkarılarak parsellendiği ve arsa olarak satıldığı iddia edildi.

Murat Erdoğan: Yeşil alanlar konut alanına çevriliyor!

ELSAD Başkanı Erdoğan, Elazığ Belediyesi’nin imar revizyonundaki park alanlarının konut alanına dönüştürülmesine tepki göstererek, “Yeşil alan belediyeye gelir sağlanacak diye konut alanına dönüştürülüp arsa olarak satılamaz” dedi.

Üsküdar Mihrimah Sultan Misafirhanesi binası kaçak mı?

İSTANBUL’da Üsküdar Belediyesi tarafından, TÜRGEV’e tahsis edilen Mihrimah Sultan Misafirhanesi’nin, tapu kayıtlarında ‘arsa’ olarak yer aldığı ortaya çıktı. Üsküdar Belediyesi Meclis Üyesi Erdal Tüfekçi binanın kaçak olduğunu savundu.

karsta arsa olarak satılan cami Haberi

karsta arsa olarak satılan cami


Kars'ta, Cumhuriyetin ilk dönemlerinde parsellenerek satışı yapılan merkez Ulu Camii'nin arazisini şahıslardan satın alarak tekrar ibadete açılmasını sağlayan hayırsever işadamı Temel Nadir Yıldırım son yolcuğuna dualarla uğurlandı. Nadir, binbir emekle satın alıp ibadete kazandırdığı Ulu Cami'nin bahçesine defnedildi.


Nadir, Kars Ulu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve Türkiye Yardım Sevenler Derneği Kars Şube Başkanlığı görevini yürütmekteydi. Uzun süreden beri rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Yıldırım'ın vefatı üzerine Evliya Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. İl Müftüsü Mehmet Genç'in kıldırdığı cenaze namazı sonrası Yıldırım, Kaleiçi Mahallesinde tarihi Ulu Cami bahçesinde dualar eşliğinde defnedildi.


Cenaze törenine, Kars Valisi Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, daire müdürleri, Belediye Başkan adayları, siyasi parti temsilcileri ve...