17 / 05 / 2024

kart nakit farkı

kart nakit farkı

Tüketimin tamamen kredi kartına dönmesi durumunda Türkiye üç yılda 43 milyar liralık tasarruf sağlayacak. Bu tutar 10 köprü yapmaya yetiyor. Ayrıca bu tutarla Ankara-İzmir hızlı demiryolu hattından 11 tane, 400 yataklı hastane yapılabiliyor...

Kredi kartından nakit çekimler frenlendi!

Merkez Bankası'nın 16 Mart 2024 tarihinde kredi kartından nakit çekim faiz oranını yüzde 5'e kadar çıkarması etkisini göstermiş oldu. Buna göre, BKM verileri kapsamında martta şubat ayına göre kredi kartından nakit çekim yüzde 26.3 oranında gerilemiş oldu. 

Kredi kartı ile altın alınır mı? Kredi kartı ile altın almak isteyenler kuyumcuya gitmeden önce bakın!

Bankalar kredi kartlarında yeni düzenlemeye gitti. Alınan karara göre, nakit avans ve taksit sayıları azaltıldı. Peki kredi kartı ile altın alınır mı? Kredi kartı ile taksitle altın alınır mı? 

Kredi kartı olanlar hemen baksın! Nakit avans çekmek isteyenleri şaşırtacak hamle geldi! Artık sınır var...

Merkez Bankası tarafından, kredi kartı kullananları yakından ilgilendiren bir karar alındı. Alınan karara göre nakit avansa yönelik ilginin azaltılması bekleniyor.

Kredi kartı nakit avans faizi ve KMH faiz oranları yükseldi! 

Kredi kartı ile nakit avans çekiminde faiz oranı yüzde 4.42'den yüzde 5'e, bankaların kredili mevduat hesaplarının faizi ise yüzde 5'e kadar çıkarıldı.

Nakit para dönemi sona eriyor! Ödemeler kart veya mobilden olacak! Hemen bakın!

İsveç ve Danimarka’da halk, kağıt banknot yerine kart kullansın diye teşvik ediliyor. Finlandiya, banknot kullanımına 2029’da son vereceğini açıklarken, Norveç 2030’da nakitsiz topluma geçiyor.

Kredi kart faizleri bankadan bankaya farklılık gösterebilir! Ekstrenizi mutlaka kontrol edin!

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 35'e yükselttikten sonra kredi kartı ve nakit avans kullanımı faizleri de artırıldı. Karşılaştırma sitesi encazip.com’un kurucusu ve tasarruf uzmanı Çağada Kırım kart faizleri konusunda uyarı yaptı.

Kredi kartı olanlara kara haber! Faizlerde yeni dönem resmen başladı!

Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıklayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini yüzde 35'e çıkarttı. Karşılaştırma sitesi encazipcom söz konusu bu durumun kredi kartı ve nakit avans kullanımı faizlerine nasıl yansıdığını masaya yatırdı.

Dikkat! Kredi kartı kullanan herkesten bu para kesilecek!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz oranlarını 500 baz puan artırma kararı aldı. Bu kararın ardından, kredi kartıyla yapılan alışverişlerde uygulanan faiz oranı yüzde 3.71'e yükselecek. Ayrıca, kredili mevduat hesabı ve nakit avans işlemleri için uygulanan faiz oranı da yüzde 4.47'ye çıkacak. Ye

Kredi kartında yeni dönem! Alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı değişiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan "2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı", Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre kredi kartıyla alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı için ilave önlem alınabilecek.

Kredi kartı kullanımlarında fren patladı: Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı!

Kredi kartı ve nakit avans kullanımına yeniden gelen faiz artırımları borçlandırmaları azaltması beklenirken, tam tersi oldu. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı.

Kredi faizleri yükseldi! Kredi kartı ve nakit avans çekerken bunlara mutlaka dikkat edin!

Kredi kartı ve nakit avans faizlerinin 1 Eylül’den itibaren yükselmesiyle birlikte artık harcarken bir kez daha düşünmek gerekecek. Uzmanlar, kartlı harcamayı tercih edenler veya nakit avans çekenlerin yüksek faiz oranları nedeniyle dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı.

Kredi kartı kullananlara kara haber! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

Kredi kartı ve nakit avans faizleri tekrar arttı. 1 Eylül tarihinden itibaren geçerli olmak şartıyla kredi kartı kullanımında, azami akdi faiz oranı yüzde 2,81’e, azami gecikme faiz oranı yüzde 3,11’e çıkarıldı. Ayrıca, nakit avanslarda ise azami akdi faiz oranı yüzde 3,57’ye yükseltildi.

Kredi ve kredi kartlarının faizlerine artış

Merkez Bankası, kredilere yönelik sadeleşme süreci kapsamında yeni kararları açıkladı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, kredi kartı nakit kullanımı ile kredili mevduat hesaplarına uygulanan aylık faiz oranı 2,89'a kadar çıkarıldı. İşte tüm detaylar...

kart nakit farkı Haberi

kart nakit farkı


Türkiye'de kredi kartı kullanımının artmasıyla on milyarlarca liralık tasarruf sağlanabilir. MasterCard ve Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Ekonometri Merkezi’nin raporu, Türkiye’de nakit yerine kart kullanımının artmasıyla 2015 yılına kadar kazancın 43 milyar liraya ulaşacağını ortaya koydu. Türkiye, elde ettiği bu tasarrufla Ankara-İzmir hızlı demiryolu hattından 11 tane, 400 yataklı hastane veya 10 tane köprü yapabiliyor. Raporda "Ekonomi, sadece kart kullanımında bir senede yüzde 0.67 büyüme gösterecek. Bir seneden sonra ise bu büyümenin yüzde 1'e yakın olacağı öngörülüyor" ifadeleri yer aldı. KART-NAKİT FARKI 42 KURUŞ Nakit kullanımının maliyetine ilişkin veriler dikkat çekti. Buna göre, 100 liralık nakit kullanımının maliyeit 71 kuruş iken, kart kullanımının maliyeti ise 29 kuruş. Bir başka deyişle nakit yerine kart kullanıldığında, kullanım başına 42 kuruşluk bir kazanç...