15 / 05 / 2024

karteks kartları

karteks kartları

Mal sahibi sicil bilgilerinin kayıtları önceden karteks denen kartlarda tutuluyordu. Peki karteks nedir, detayları...

BKM verileri korkuttu! Vatandaş sırtını kredi kartlarına yansıdı! Kartlı ödemeler yüzde 122 arttı!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre,  kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile 2023 yılında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 122 arttı.

Kredi kartlarına sınırlama getirildi, taksit sayısı düştü

Bankalar kredi kartlarında yeni düzenlemeleri açıkladı. Alınan kararlar doğrultusunda nakit avans çekimleri ve taksit sayıları üzerinde sınırlamaya gidildi.

Kredi kartlarına yeni tedbirler gelebilir!

Amerikalı banka Goldman Sachs, TCMB’nin politika faizi kararının ardından Türkiye ile ilgili hazırladığı raporu paylaştı. Goldman Sachs, gevşemenin 2024’ün üçüncü çeyrekte başlayabileceği tahminini yinelerken, kredi kartları harcamalarına yönelik tedbir beklediklerini açıkladı.

Kredi kartları alarm veriyor: Vatandaşın borcu 1 trilyon 250 milyar TL'ye dayandı!

Yüksek enflasyon sebebiyle alım gücü giderek düşen vatandaşlar çareyi kredi kartlarına yüklenmekte buldu. Açıklanan rakamlara göre kredi kartı borçları 1 trilyon 250 milyar TL'ye dayandı. 

ATO'dan, ticari kredi kartları için 'taksit sayısı artsın' talebi geldi!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, ticari kredi kartlarında uygulanacak olan taksit sayısının artırılmasının üretime ve ticarete olumlu yansıyacağını açıkladı. 

Çanlar kredi kartları için çalıyor: Borçlar 1.2 trilyon liraya ulaştı!

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon TL'ye ulaştı. Tüketimin enflasyonla mücadeledeki zorlayıcı etkisi sebebiyle ekonomi yönetiminin de kredi kartlarında frene basması bekleniyor.

Ücretsiz ve indirimli toplu taşıma kartları için yeni değişiklik...

Ücretsiz ve indirimli seyahat kartları için Resmi Gazete’de 2 yeni değişiklik yürürlüğe girdiği açıklandı. Buna göre yönetmelikte yer alan yürütme yetkisi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na verildi. İşte haberin ayrıntıları...

Şirket kredi kartlarında limitler güncellensin, uzun vadeli taksitli kredi verilsin!

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, "Yakın zamana kadar finansmana ulaşım problemi vardı. Şu anda finansmana ulaşımdan ziyade finansmanın maliyeti daha önemli. Şirket kredi kartlarına mutlaka düzenleme yapılmalı” dedi.

Kredi kartlarına gelecek 4 kısıtlama belli oldu! Bakan Şimşek sinyali vermişti: Hangi adımlar atılacak? 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartları için yeni bir düzenleme yapılacağının sinyalini vermişti. Kredi kartlarına gelecek 4 kısıtlama belli oldu. İşte detaylar...

Kredi kartlarıyla ilgili alınacak önlemler belli oldu! Detaylar peş peşe açıklandı! İşte atılacak adımlar...

2024-2026 senelerini kapsayan OVP’de ilk sinyalleri verilen kredi kartı harcamaları ile kredilere sınırlama, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklandı. Bakan Şimşek’in açıklamalarından anlaşılan hem kredi kartlarında hem de kredilerde yeni sınırlayıcı düzenlemeler gelecek.

Kredilere ve kredi kartlarına kısıtlama geliyor! Bakan resmen duyurdu: Yüksek kredi hacmiyle enflasyon kontrol edilemez!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı canlı yayında gündem ile ilgili konuştu ve kredi ve kredi kartlarına düzenleme geleceğini belirtti. İşte ayrıntılar..

Vatandaş borç batağına sürüklendi: 1 yılda kredi kartlarına borcu yüzde 182'yi aştı!

Vatandaşın son bir yılda kredi kartlarına olan borçlardaki artış yüzde 182’yi aşarak 2 trilyon 208 milyar 668 milyon liraya ulaştı.

Kredi kartlarına faiz zammı mı geliyor?

Kredi kartlarına faiz zammı gelebileceği belirtildi. Merkez Bankası piyasa beklentileri anketinde tahmin edildiği gibi politika faizi yüzde 8.50’den yüzde 17.50’ye yükseltirse, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami akdi faiz oranı da yüzde 1.36’dan yüzde 2.15’e kadar çıkabileceği ifade edildi.

karteks kartları Haberi

karteks kartları

Karteks nedir?

Karteks, dijital ortamda çalışılmaya başlanmadan önce mal sahibi olan kimselerin isimlerinin kayıtlı tutulduğu kartlara deniyordu.


Ancak mal sahibi sicili bilgilerinin bilgisayar ortamında tutulmaya başlanmasıyla karteks uygulamasına son verilmiştir.


Karteks dolabı, söz konusu bilgi kartlarının bulunduğu kutu ve çekmecelerin içinde saklandığı, ön kısmının düz veya stor kapaklı olup, kilitlenebilen mobilyadır.




Işıl Seren...