18 / 05 / 2024

kartlı ödeme sistemleri

kartlı ödeme sistemleri

Bankalararası Kart Merkezince (BKM) geçen yıl kamu tahsilatlarında kart kabulünün yaygınlaştığı ve toplam kartlı ödemelerin yüzde 20 büyüyerek 1 trilyon TL'ye yaklaştığı bildirildi.

Mart ayında gerçekleşen kartlı ödemelerin tutarı 1,2 trilyon TL'ye kadar yaklaştı! 

Martta yapılan toplam kartlı ödeme miktarı bir önceki senenin aynı zamanına oranla yüzde 126 yükselerek 1 trilyon 181,4 milyar TL'ye kadar ulaştı. Buna göre, kredi kartı ile yapılan ödemelerde büyüme oranı da yüzde 138 olarak gerçekleşti. 

Kartlı ödemeler mayısta yüzde 125 arttı!

BKM, mayıs ayına ilişkin verilerini açıkladı. Mayıs ayında toplam kartlı ödeme tutarı bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 125 artarak 625,9 milyar lira oldu.

Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’a tam bu kadar gelir getirecek!

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ana sponsoru olan Mastercard ve ödeme sisteminin en büyük aktörlerinden Garanti BBVA Ödeme Sistemleri 10 Haziran tarihinde oynanacak finalin Türkiye’ye ekonomik açıdan katkısını hesapladı. Yapılan hesaplamaya göre, İstanbul’a tam 75 milyon euro gelecek!

Mart'ta kartlı ödeme tutarı yüzde 117 artarak 523 milyar TL'yi aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde Mart ayında kartlı ödeme tutarı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 117 arttı ve 523,2 milyar liraya çıktı.

Kartlı harcamalar ikiye katlandı! Kartlarla 3,7 trilyon liralık alışveriş yaptık!

Türkiye’de kartlı ödemeler 2022 yılında da hızla büyümeye devam etti. Kartlı harcamalar son bir yıl içerisinde ikiye katlanırken, nakit kullanımının giderek azaldığı ve kartlı ödeme alışkanlığının güçlendiği dikkat çekiyor.

Kartlı ödemeler Eylül'de yüzde 128 arttı ve 363,4 milyar lira oldu!

Banka kartlarıyla Eylül 2022'de yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 128 arttı ve 363,4 milyar Türk Lirası olarak belirlendi. İşte kartlı ödemelerle ilgili tüm veriler...

Ödemeler artık kartla yapılıyor! Banka kartı kullanım oranı her geçen gün artıyor!  

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre vatandaş, temmuz ayında 316,9 milyar TL tutarında kartlı ödeme gerçekleştirdi.  Vatandaş yanında nakit taşımıyor ve ödeme işlemlerini banka kartıyla ödemeyi tercih ediyor. İşte detaylar…

Vergiye 'pandemi' ayarı!

Koronavirüs salgını ve pandemi dönemiyle beraber elektronik ödeme sistemleri de genişledi. Ev sahipleri vergi borçlarını internetten ve kredi kartından ödeyebiliyor.

Hazineden 520 milyon liralık kira sertifikası ihracı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca 519 milyon 650 bin liralık kira sertifikası ihracı tamamlandı. Satış tutarları bilgisi bugün Merkez Bankası Ödeme Sistemleri İhale Sistemi aracılığıyla gönderilebilecek. 

Kartlı ödemeler eylülde yüzde 25 arttı!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), eylül ayında kartlı ödeme tutarında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 25 oranında artış görüldü.

Kartlı ödemelerde çifte rekor!

Ramazan Bayramı öncesi 26,6 milyon adet işlemle kartlı ödeme ve 7 milyon adetlik işlemle temassız ödeme alanında rekor kırıldı.

Toplam kartlı ödeme tutarı 2019'da 1 trilyon TL'ye yaklaştı!

Bankalararası Kart Merkezince (BKM) geçen yıl kamu tahsilatlarında kart kabulünün yaygınlaştığı ve toplam kartlı ödemelerin yüzde 20 büyüyerek 1 trilyon TL'ye yaklaştığı bildirildi.

Hazineden 2,9 milyar liralık kira sertifikası ihracı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2 milyar 925 milyon 980 bin liralık kira sertifikası ihraç etti. Kira sertifikası alacak bankalara satış tutarları bilgisinin Merkez Bankası Ödeme Sistemleri İhale Sistemi ile verileceği açıklandı.

kartlı ödeme sistemleri Haberi

kartlı ödeme sistemleri


BKM tarafından 2019 yılı kartlı ödeme verileri açıklandı. BKM, Türkiye’de kartlı ödemeler ve nakitsiz ödemeler toplumu hedefine yönelik çalışmalar konusunda 2019 yılında yaşanan gelişmeleri yıllık değerlendirme raporuyla ortaya koydu.

Buna göre, 2019 "nakitsiz ödemeler" için dönüm yılı oldu. Geçen yıl kamu tahsilatlarında kart kabulü yaygınlaşırken, toplam kartlı ödemeler yüzde 20 büyüyerek 1 trilyon TL'ye yaklaştı. Her 3 kartlı ödemeden 1'inin banka kartlarıyla yapıldığı 2019 yılında, her 5 TL'lik kartlı ödemeden 1 TL'si ise internetten gerçekleşti.

Toplam kart adedi 236 milyon 

Kredi kartı sayısı, yeni kullanıcılarla birlikte, 2019 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 5 artışla yaklaşık 70 milyona ulaşırken, banka kartı sayısı ise yüzde 14 artışla 166 milyona çıktı. Böylece toplam kart adedi 236 milyona ulaştı. Türkiye hem kredi kartı hem...