04 / 05 / 2024

kat ilavesi ruhsatı

kat ilavesi ruhsatı

Kat mülkiyeti kurulu taşınmazlarda kat ilavesi aranan şartların sağlanması halinde yapılabiliyor. Peki, kat mülkiyetinde kat ilavesi nasıl olur?

Kayseri'deki kat mülkiyeti tapusu sorunu Meclis'te: Vatandaşlar mağdur edilmesin!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri'de pek çok yoksul vatandaşın seneler önce yapı ruhsatı alarak ev yaptırdığını şimdi ise arsa tapularını kat mülkiyeti tapusuna çevirmek istediklerini ancak bunu yapmak için istenen bedeli ödeyemediklerini belirtti. İşte Ataş'ın o açıklaması...

1952 yılında İstanbul'da 570 konuta kat ilavesi ruhsatı verilmiş!

1952 yılında İl Genel Meclisi tarafından İstanbul'un bazı semtlerine kat ilavesi ruhsatı verilmesine karar verilmiş. 

İzmir Karaburun'da çatı katı krizi!

İzmir Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan göreve geldikten sonra konut şeklinde çatı katı inşaatını yasaklamıştı. İddialara göre; Karaburun kendi döneminden önce yapılan binalar için 40 bin TL ruhsat ücret istendi. 

Kumburgaz'daki 14 katlı projenin ruhsatı iptal edildi!

İstanbul 12. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Büyükçekmece'de yazlık bölgesi olan ve 2-3 katlı yapılaşmanın olduğu Kumburgaz'da bir inşaat projesine verdiği 14 kat izinli ruhsatı iptal etti.

Trend GYO, Nilüfer'deki yeni projesi için yapı ruhsatı aldı!

Trend GYO, Bursa Nilüfer'de 6 bin 329 metrekare büyüklüğündeki 7561 ada 2 numaralı parsel de kayıtlı arsa üzerinde kat karşılığı "Konut ve Ticari" alanlardan oluşacak proje geliştirilmesi amacıyla yapı ruhsatı alındı.

Tunç Soyer: 1999 yılından önce ruhsat almış binalar kontrol edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir'de 1999 yılından önce ruhsat almış tüm binaları kontrol edeceğiz. Özenle de zemin katı ticarethane olan yani spor salonuna, markete, otoparka çevirmiş bu apartmanların tamamını kontrol edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Kat mülkiyetinde kat ilavesi nasıl olur?

Kat mülkiyeti kurulu taşınmazlarda kat ilavesi aranan şartların sağlanması halinde yapılabiliyor. Peki, kat mülkiyetinde kat ilavesi nasıl olur?

Ali Topuz, Büyükada'daki tarihi eser binasına ilave kat yaptı!

Ali Topuz,  Büyükada Bahçelerönü sokakta bulunan 2'nci derece tarihi eser binasına tadilat ruhsatı alıp iki kat bodrum bir kat da ilave yaptı.

Hakan Tütüncü'den inşaat ruhsat ücreti müjdesi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez İlçesi Müteahhitler Derneği’nin toplantısına katıldı. Hakan Tütüncü, inşaat ruhsat ücreti müjdesi verdi. 

MEB'den ruhsat almayan yurtlar kapatılacak!

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile her ne ad altında olursa olsun, öğrenci barınma hizmetlerine ilişkin faaliyetlerin Milli Eğitim Bakanlığından alınacak ruhsat olmadan yürütülmesi halinde brüt asgari ücretin 20 katı idari para cezası uygulanacak ve bu yerler valilikçe kapatılacak.

Kadıköy kat sınırı uygulaması ne zaman başlayacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı karar ile Kadıköy’de binalara 15 kat sınırı getirildi. Kadıköy Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre, şu ana kadar ruhsatı alınmış binalar ile ilgili herhangi bir işlem yapılmayacak.

Pendik'te yeni daire sayısı 5 yılda iki kat arttı!

Konut sektörünün gözdesi konumundaki Pendik, son beş yılın en yüksek inşaat rakamına ulaştı. İlçede ruhsat alınan inşaat alanı beş yıl öncesine göre neredeyse dört kat yükselirken, yeni daire sayısı da ikiye katlanarak 9 bin 521 oldu.

Samandağ'da 1424 adet yapıya ruhsat verildi!

Samandağ belediyesi birim müdürleri toplantısı gerçekleşti. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı.Ruhsat ve Denetim Müdürü Ali Yüce ve Emlak İstimlak Müdürü Güral Tum birimlerinin hizmetlerini slayt eşliğinde sundular.

kat ilavesi ruhsatı Haberi

kat ilavesi ruhsatı

Kat mülkiyeti kurulu taşınmazlarda kat ilavesi yapılabiliyor. Bunun için kat maliklerinin tümünün onay vermiş olması gerekiyor. Akabinde belediye ve tapu dairesinde işlemler de yapılabiliyor.  

Anagayrimenkulün üstüne kat ilavesi veya mevcut çekme kat yerine tam kat yapılması veya zemin veya bodrum katlarında veya arsanın boş kısmında 24 üncü maddenin ikinci fıkrasında yazılı yerlerin sonradan yapımı veya ilavesi için: 

a) Kat malikleri kurulunun buna oybirliğiyle karar vermesi; 
b) Anagayrimenkulün bu inşaattan sonra alacağı duruma göre, yapılan yeni ilaveler de dahil olmak üzere bütün bağımsız bölümlerine tahsis olunacak arsa paylarının, usulüne göre yeniden ve oybirliğiyle tesbit edilmesi; 

c) İlave edilecek yeni bağımsız bölüme tahsis edilen arsa payı üzerinde, tapu memuru huzurunda yapılacak resmi senetle, 14 üncü maddeye göre kat irtifakı kurularak bunun, anagayrimenkulün bütün...