03 / 05 / 2024

Katarlılar londrada gayrimenkul yatırımı mı yapıyor

Katarlılar londrada gayrimenkul yatırımı mı yapıyor

Londra'daki Katarlılar'ın sahip olduğu emlak değeri 1,4 milyar dolara ulaştı. Böylece, Londra'nın en pahalı semtlerinden sayılan Mayfair'in 4'te 1'i Katarlıların eline geçmiş oldu. Bölgede Katarlıların sahip olduğu ev sayısı 4300'e ulaştı.

40'larında emekli olan çiftten yatırım tavsiyesi: Gayrimenkulle daha fazla para kazanabilirsiniz! 

Henüz 40'larında gayrimenkul, endeks fonları ve hisse senedi yatırımları ile erken emekli olan çift, yatırım tavsiyelerini sıraladı. İşte ayrıntılar...

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

Gayrimenkul sektöründe konut fiyatlarında nominal artış sürüyor...

Son zamanlarda yüksek fiyat artışları ve gayrimenkul piyasasında yer alan belirgin bir durgunluğa yol açarken, yükselen faiz oranları da yakın dönemde yatırım aracına dönüşen konutta fiyatları baskılıyor. İşte haberin detayları...

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

Yabancılar 2022'nin ilk 9 ayında 6 milyon 335 bin 192 metrekarelik gayrimenkul satın aldı! 

EVA Gayrimenkul Değerleme, yabancı yatırımcıların 2022 ve 2021 ilk 9 ay itibariyle Türkiye’de gerçekleştirdikleri tüm gayrimenkul cinsinden alımları masaya yatırdı. İşte yabancıların gayrimenkul edinimleriyle ilgili detaylar...

Lara Taşıt Araçları Otomotiv Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lara Taşıt Araçları Otomotiv Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Ramazan Uğur tarafından kuruldu.

Tapu satış bedelinin düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri yapılırken tapuda devir işlemi yapabilmek için belirlenen miktarda harç ödenmesi gerekiyor. Tapu harçları gayrimenkulü satan ve alan kişiler tarafından ayrı ayrı tahsil ediliyor. Tapu harçları ödenmezse gayrimenkulün devir işlemi yapılmıyor.

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul'la ilgili şok açıklama! Katarlılar ne kadar yer aldı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Katarlıların Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldığını açıkladı. Peki Katarlılar Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldı?

Rusya-Ukrayna savaşı gayrimenkulde tercih edilen ülkeleri değiştirecek!

Uygulanan yaptırımlar sebebiyle yurt dışında gayrimenkul satın almak isteyen Rusların sayısının yükselirken, Rus vatandaşların gayrimenkul alımlarında yeni pazarları tercih etmek zorunda olacağına dikkat çekildi.

Ata GYO Avcılar'daki gayrimenkulünü 13.4 milyon TL'ye sattı!

Ata GYO, portföyünde yer alan İstanbul Avcılar'daki 28 bin 50 metrekarelik bağımsız bölümü KDV dahil 13 milyon 452 bin TL'ye sattı.

Mirasçılar dikkat! Gayrimenkul paylaşımında bu hususlara dikkat edin!

Bir kimsenin, ölümü üzerine varislerine kalan malları ve borçlarına miras deniyor. Üzerinde gayrimenkuller bulunan bir kişinin vefat etmesi durumunda mirasçılar mal paylaşımının nasıl olacağını merak ediyorlar. Çocuklar ile eşin mirastaki payı ne kadardır? Saklı pay nedir? İşte miras paylaşımı hakkı

Ata GYO Avcılar'daki gayrimenkulünü 16.5 milyon TL'ye sattı!

Ata GYO, İstanbul Avcılar'da bulunan "Asma Katlı Depolu Dükkanının satış raporunu yayınlandı. Avcılar'daki gayrimenkul 16 milyon TL'ye satıldı.

Yabancıların gayrimenkul yatırımlarının yüzde 22,1'i vatandaşlık için!

Ülke genelindeki vatandaşlık edinimi için yabancı yatırımında İstanbul, Antalya ve Ankara ilk üçe yerleşirken, Megakent İstanbul’daki yabancı yatırımlarında da Esenyurt, Beylikdüzü ve Başakşehir ilk üçte bulunuyor.

Katarlılar londrada gayrimenkul yatırımı mı yapıyor Haberi

Katarlılar londrada gayrimenkul yatırımı mı yapıyor

Katarlıların Londra’daki sahip olduğu emlak değeri 1,4 milyar dolara ulaştı. Şehrin en pahalı semtlerinden Mayfair’in 4’te birini Katarlılar satın aldı.


300 MİLYON $'LIK BİNA


Londra'nın en pahalı binalarından kabul edilen 300 milyon değerindeki 17 odalı Dudley House da Katarlılara ait.


KATAR EMİRİNİN EVİ VAR


Bölgede Katar emirinin ailesine ait en az 4 konak var. Bu emlakların toplam değeri 360 milyon dolar. Ayrıca Londra'daki 57 milyon dolar değerindeki Brezilya'nın eski elçilik binası da Katarlılara ait.


Dudley House, Londra'nın merkez caddelerinden biri olarak kabul edilen Park Lane'de yer alıyor.


Özgür...