05 / 05 / 2024

katarlılara satılan yalı

katarlılara satılan yalı

İpar Köşkü’nün yeniden satışa çıkmasıyla gündeme gelen Ali İpar’ın dünyanın en büyük armatörlük şirketlerinden birini kurma fırsatı 27 Mayıs engeline takıldı….

İtalyan gazeteciden çarpıcı açıklama! Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlası Türkiye'de!

Yabancılara en az 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alarak verilen Türk vatandaşlığı dünya basınına da yansıdı. İtalyan gazeteci ve sosyolog Marco D'Eramo Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlasını Türkiye'nin yaptığını açıkladı.

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar TBMM gündeminde!

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar ile ilgili konuştu. İşte Türkkan'ın o açıklamaları...

KKTC’de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar Meclis gündemine geliyor! Hükümet takipte!

KKTC'de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar için hükümet inceleme başlattı. Konunun yakın zamanda Meclis'e gelmesi planlanıyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu.

Konya'da tam 772 bin 263 metrekarelik toprak yabancıların oldu! Yabancılara en çok tarım arazisi satılan kent!

1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığı açıklandı. İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'nın yabancıya toprak satışında ilk sırada olduğunu belirtti. 

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar kime ait?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Cumhurbaşkanı eski danışmanı Sabahattin İsmail, Kıbrıs'ta yabancılara satılan toprakların kime ait olduğuna ilişkin soruları yanıtladı. İsmail, "Bu gidişin önü alınmazsa önümüzdeki 10 yıl içinde KKTC'nin sessiz işgali tamamlanacak" dedi.

Yabancılara en çok konut satılan 10 il!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre yabancılara ekim ayında 2 bin 535 konut satışı gerçekleşti. İşte yabancılara en çok konut satılan 10 il...

Eczacıbaşı’nın Kartal’daki arazisi 1 milyar dolara Katarlılara mı satılıyor?

Eczacıbaşı Grubu’nun sahibi olduğu Kartal’daki 318 dönümlük arazisi ile ilgili satış haberi emlak sektörüne bomba gibi düştü. İddiaya göre denize sıfır arazi Katarlılara 1 milyar dolara satılıyor.

ikinci el otomobil piyasasında Martta en çok satılan 10 marka belli oldu!

Türkiye ikinci el online araç pazarında mart ayında en çok satılan 10 marka belli oldu. İşte en çok satılan otomobil listesi...

2023’te Türkiye’de satılan en ucuz sıfır otomobiller hangileri?

2023 model otomobillerin listelere girmesi ile birlikte fiyatlar da güncellendi. Bu sene sıfır otomobil almak isteyenlerin en çok aradıkları konu güncel fiyatlar oldu. Peki, 2023’te Türkiye’de satılan en ucuz sıfır otomobiller hangileri? İşte detaylar...

2022'de 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisi yabancılara satıldı! İlk 3'te Ürdün, Filistin ve İsrail var!

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz sene 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığın belirtti. En çok taşınmaz alan ilk 3 ülke Ürdün, Filistin ve İsrail olarak belirlendi. 

Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?

Kiracılar ve ev sahiplerinin belli başlı hakları bulunmaktadır. Özellikle kiracılar kendi haklarını bilhassa bilmek istiyorlar. Peki “Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?” İşte merak edilenler!

İşte geçmişten bu yana en çok satılan cep telefonları! Listenin başındaki marka şaşırttı!

Geçmişten bu yana en fazla satılan cep telefonları listesi açıklandı. Listenin başındaki marka herkesi şaşırttı. İşte herkesin merak ettiği haberin detayları…

Antalya'da satılan her 4 konuttan 1'ini yabancılar aldı!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, Antalya'da 2022 yılında satılan 80 bin 459 adet konutun 21 bin 860'ını yabancıların aldığını dile getirerek, satılan bu konutların yüzde 40'ını Rusların aldığını dile getirdi.

katarlılara satılan yalı Haberi

katarlılara satılan yalı

Geçen ay 45 milyon dolar bedelle satışa çıkarılan İpar Köşkü, 1950’lerde Türkiye’nin en zengin ailelerinden İparların ihtişam sembolüydü. Satılırsa dördüncü defa el değiştirecek olan köşk, adını aldığı İpar Ailesi’ni de yeniden gündeme getirdi. Ailenin en sansasyonel ismi hiç kuşkusuz Ali İpar’dı. Hikayesi aynı zamanda Türkiye’nin geçmişinde neden dünya devine dönüşen şirketler olmadığını da barındırması açısından bir hayli ilginç.

Forbes'teki Özer Turan'ın haberine göre; 2015’te 91 yaşında Brezilya’da hayatını kaybeden Ali İpar, 1900’lerin ilk yarısında “şeker kralı” ve “Atatürk’ün müteahhidi” olarak anılan Hayri İpar’m oğlu. İkinci Dünya Savaşı yıllarında ABD’ye gidip Los Angeles’a yerleşmeleri ve Hayri İpar’m işlerini oğluna devretmesiyle aile için yeni bir dönem başladı. Zengin bir ailenin oğlu olarak ABD’de yaşadığı şaşalı hayat ve aralarında Rita Hayworth ve Ava...