03 / 05 / 2024

Kaya gazı rezervleri

Kaya gazı rezervleri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, " Eğer Türkiye önümüzdeki dönemde kaya gazı rezervlerini aktive edebilirse bizim cari açık noktasında en önemli sorunumuz çözülecektir" dedi.

Lagarde: Yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmakta kararlıyız!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşacaklarına güvendiğini belirtti. Enerji tedariki konusunda da “Avrupa’nın gaz rezervleri yüzde 90 oranında doldu, kışı çok daha güvenle karşılayacağız" dedi.

Habertürk yazarı Sarıkaya Recep Tayyip Erdoğan'ın 'sürprizini' açıkladı!

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Erdoğan'ın açıklayacağı söylenen doğal gaz yatağının Tuna-1 ve Kıyıköy'de olduğunu söyledi.

İstanbul depremi uzmanları böldü!

2011 Marmara depremini inceleyen jeofizikçiler, adeta ikiye bölündü. Bir grup “Artçılara gaz rezervleri neden oluyor, dolayısıyla ana fay hattındaki risk artıyor” derken diğer grup ise ‘Hayır, Kuzey Anadolu fayı artçılarla stresini azaltıyor’ diyor

Türkiye'nin ilk kaya gazı kuyuları açıldı!

Türkiye'nin ilk kaya gazı kuyuları Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ne bağlı Sarıbuğday ve Bağdere köylerinde açıldı. Çevreciler, suya konulan kimyasal maddelerin çevreye büyük zarar verdiğini öne sürüyor.

Türkiye'nin 7 yıllık gazı hazır!

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği Seçilmiş Başkan Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yedi yıllık tüketime denk gelen kaya gazı potansiyeli olduğunu bildirdi

Avrupa, kaya gazı için hazırlanan mevzuatını değiştiriyor!

Kaya gazı üretiminin doğalgazı ucuzlattığı ABD ile rekabet edilmek ve Rus doğalgazına olan bağımlığını azaltmak için çalışan Avrupa, kaya gazı için çevreci etkilerle hazırlanan mevzuatını baştan aşağı değiştiriyor.

ABD’li enerji devi Exxon Doğu’da gaza gelecek!

ABD’li enerji devi Exxon Doğu’da gaza gelecek. ABD’li ExxonMobil, Güneydoğu ve Trakya’da kaya gazı arayacak. Kaya gazıyla ExxonMobil’in yanı sıra Avrupalı ve Kanadalı şirketler de ilgili.

ExxonMobil Türkiye’de kaya gazı arayacak!

Shell’in, Türkiye’de kaya gazı çalışmalarına başladığını hatırlatan Petrol İşleri Genel Müdürü Selami İncedalcı, ABD’li enerji devi ExxonMobil’in Güneydoğu Anadolu ve Trakya Bölgeleri’nde kaya gazı aramak için TPAO ile görüştüğünü söyledi.

Rifat Hisarcıklıoğlu: Kaya gazı rezervleri aktive edilirse cari açık sorunu çözülür!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, " Eğer Türkiye önümüzdeki dönemde kaya gazı rezervlerini aktive edebilirse bizim cari açık noktasında en önemli sorunumuz çözülecektir" dedi.

Hisarcıklıoğlu: Kaya gazı rezervleri aktive edilirse cari açık sorunu çözülür!

Yerel Zincirler Buluşuyor 2014 Konferansı ve Fuarı'nda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'deki kaya gazı rezervlerinin ortaya çıkarılmasıyla cari açık sorununun çözüleceğini ifade etti...

Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan arama projelerine ilişkin açıklama!

Çevre Şehircilik Bakanlığı son günlerde ÇED Yönetmeliği’nin 26. Maddesi kapsamında yer alan maden, petrol, doğalgaz, kaya gazı veya jeotermal kaynak arama projelerine ilişkin çıkan haberler doğrultusunda bir açıklama yaptı.

Borusan Mannesmann, ABD pazarında gücünü artırıyor!

Houston Teksas'taki fabrikalarını bu yıl faaliyete geçirmeyi planladıklarını söyleyen İcra Kurulu Üyesi Zafer Atabey, bu tesis ile ABD'de ve dünya pazarında giderek önemi artan kaya gazı sondajı ve iletiminde kullanılacak ...

Kaya gazı mucize mi, hayal mi?

Jale Özgentürk 'ün haberine göre Gürcan Gülen Türkiye 'de kaya gazı için fizibl demenin henüz erken olduğu görüşünde. En büyük kaynağın Güneydoğu Anadolu ve Trakya olduğunun tespit edildiğini söylüyor.

Kaya gazı rezervleri Haberi

Kaya gazı rezervleri


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Trakya'da ve Güney Doğu Anadolu'da kaya gazı rezervleri olduğu iddia ediliyor. Eğer Türkiye önümüzdeki dönemde kaya gazı rezervlerini aktive edebilirse bizim cari açık noktasında en önemli sorunumuz çözülecektir" dedi. 


Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından düzenlenen Yerel Zincirler Buluşuyor 2014 Konferansı ve Fuarı'nda konuşan Hisarcıklıoğlu, perakende sektörünün, 2002'den 2012'ye kadar olan dönemde 76 milyar dolardan 229 milyar dolara gelerek 3 katına ulaştığını söyledi. 


Hisarcıklıoğlu, perakende sektörünün ekonomideki payının 2023 hedefleri doğrultusunda 559 milyar dolara geleceğine işaret ederek, perakende sektörünün Türkiye'nin lokomotif sektörü olduğunun altını çizdi. 


Sektörün, Türkiye büyümesine ortalamanın üstünde katkı sağladığını aktaran Hisarcıklıoğlu, "Son 10 yıldaki toplam büyümenin yüzde 15'ini perakende ve toplam ticaret sağladı. Son 2 yılda perakendecilerin cirosu yüzde 18 artarken...