03 / 05 / 2024

kayseri kıranardı kent ormanı turizmi

kayseri kıranardı kent ormanı turizmi

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gesi Doğal site alanı, Gürpınar Doğal sit alanı, Hisarcık Vadisi, Kıranardı Kent Ormanı, Tekir Yaylası, Ali Dağ mesire alanı, Kıranardı Yaylası gibi doğal alanların ilçe sınırlarında yer aldığını belir

KİPTAŞ Kent Etiler'de son durum ne? 1.361 konutluk dev projede son dakika!

KİPTAŞ Kent Etiler projesinin inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İstanbul'un kalbi Etiler'de yükselen projede toplam 1.361 yeni konut yer alıyor. 

Konut fiyatı artışında herkesi şaşırtan gelişme! Artık o kent birinci değil!

BETAM'a göre, satılık konut fiyatlarının artış hızındaki gerileme kasım ayından sonra aralık ayında da devam etti. Ülke genelindeki satılık konut fiyatları kasım ayında yıllık bazda yüzde 174,1 artarken, aralıkta yüzde 134,9 arttı. İşte detaylar...

Kılıçkent Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Kılıçkent Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Ümraniye'de Serhat Kılıç tarafından kuruldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Millyarder Marc Lore, 400 milyar dolarlık ütopik kent inşa ediyor!

Amerikalı milyarder Marc Lore, ülkesinde 5 milyon nüfuslu yeni bir şehir inşa etmek için harekete geçti. Projenin tamamında Projenin kapsamında 40 senede kent nüfusunun 5 milyon kişiyi bulması planlanırken, maliyetinin de 400 milyar doları geçeceği öngörülüyor.

Mavera Cadde Dükkanları bugün satışa çıkıyor!

Türkiye'nin en büyük uydu kent, Kayaşehir'de hayata geçen Mavera Comfort'ta yer alan dükkanlar için başvurular sona erdi. Dükkanlar için açık artırma ise bugün yapılacak. 

Mavera Cadde Dükkanları yarın satışa çıkıyor!

Türkiye'nin en büyük uydu kent, Kayaşehir'de hayata geçen Mavera Comfort'ta yer alan dükkanlar için başvurular bugün sona eriyor. Dükkanlar için açık artırma ise yarın yapılacak. 

Mavera Cadde Dükkanları açık artırmayla satışa çıkıyor!

Türkiye'nin en büyük uydu kent, Kayaşehir'de hayata geçen Mavera Comfort'ta yer alan dükkanlar açık artırmayla satışa çıkılıyor. Dükkanlar için metrekare başına 10 bin TL muhammen bedel belirlendi.

Kayseri Kızıltepe Millet Bahçesi için çalışmalar başladı!

Kayseri Hacılar Belediyesi, ilçeye kazandırılacak olan Kızıltepe Millet Bahçesi için çalışmalara başladı.

Mersin'deki 600 yıllık Azakhan'da moloz ve çirkin beton yığınları birikti!

Mersin’de bir zamanlar kent ticaretinin kalbi olan ve iş hanı yapılmak üzere yıkılan kent merkezindeki tarihi Azakhan’ın beton yığını oldu. 600 yıllık olduğu tahmin edilen yapının yerine 90’lı yıllarda iş hanı yapılmak istenmesi Mimarlar Odası Mersin temsilciliği sayesinde engellendi.

Ankara Büyükşehir belediye başkanları 'deprem'i tartışacak!

Ankara Kent Konseyince yarın video konferans yöntemiyle gerçekleştirilecek olan "Deprem Farkındalığı ve Kriz Yönetimi" toplantısında, bazı büyükşehir belediye başkanı ve büyükşehir kent konseyi başkanları, "Depreme hazır mıyız?" sorusuna yanıt arayacak.

 İzmir Valisi Köşger'den İzmirlilere hasar tespiti uyarısı!

İzmir Valisi  Yavuz Selim Köşger, kent sakinlerine yetkili ekipler dışında kimsenin konutlara girmesine izin vermemesine dair uyarıda bulundu. 

Kayseri Kültepe'nin açık hava müzesine dönüştürülmesi mecliste!

2022 yılının Kültepe Kaniş Karum Yılı olarak ilan edilmesi istemi ve bölgenin açık hava müzesine dönüştürülmesi meclis gündemine taşındı. MHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

kayseri kıranardı kent ormanı turizmi Haberi

kayseri kıranardı kent ormanı turizmi


Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gesi Doğal site alanı, Gürpınar Doğal sit alanı, Hisarcık Vadisi, Kıranardı Kent Ormanı, Tekir Yaylası, Ali Dağ mesire alanı, Kıranardı Yaylası gibi doğal alanların ilçe sınırlarında yer aldığını belirtti. Büyükkılıç, bu bölgelerde eko ve yayla turizmini ön plana çıkarmak için proje başlattıklarını bildirdi.


Kıranardı Kent Ormanı, Hisarcık ve Derevenk Vadileri, Gesi Bağları, Gesi Korusu gibi doğanın tüm güzelliğini barındıran alanların doğa dostlarını beklediğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, tanıtım için turizm dernekleri, acente, şirket ve tur operatörleri ile bir dizi görüşmeler yapacağını belirtti.


Başkan Memduh Büyükkılıç, şunları söyledi; “Doğal ve tarihi mekân ve alanlarımız ile yapılarımız açısından son derece zenginiz. Adeta dünya mirası ve hazinesi bağrımızda bulunmaktadır. Ancak tanıtım konusunda ne yazık ki eksikliklerimiz var....