03 / 05 / 2024

Kazım Algın konut almanın tam zamanı

Kazım Algın konut almanın tam zamanı

Kazım Algın, dövizdeki gergin atmosferin, inşaat maliyetlerine henüz yansımadığını, bu yüzden fiyat artışlarının henüz tetiklemediğinin altını çizerek “emlak almanın şu ara tam zamanı “dedi.

Konut mu, mevduat mı, altın mı? Yatırımcılar dikkat! 

Konut alıp yatırım yapacaklar kira getirisi ile ne kadar sürede kazanç elde edeceklerini merak ediyor. Peki hangi yatırım mantıklı? Konut mu, mevduat mı, altın mı?

Çarpıcı rapor: Asgari ücretli 17 yıl boyunca tüm maaşını verdiğinde konut sahibi olabiliyor!

Konut krizinin masaya yatırıldığı Toplumun Görünümü 2023 raporunda bir asgari ücretlinin tüm maaşının ödeyerek ancak 17 senede konut sahibi olabileceği kaydedildi. İşte raporda yer alan detaylar...

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Antalya'da 106 dönümlük tarım alanına konut inşa edileceği iddia edildi! 

Antalya’nın Alanya ilçesi Kargıcak-Karagedik mevkisinde yer alan 106 dönümlük tarım alanının konut alanına çevrilmek üzere yapılaşmaya açılacağı kaydedildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün!

Türk Yapısal Çelik Derneği’nin “24. Yapısal Çelik Günü”nde önemli açıklamalar yapan Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, "3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün" dedi. 

Dev yaşam merkezi için start verildi! Otel, konut, İş yeri Rezidans ve AVM! Algün Center geliyor!

Düzce İli, Merkez İlçesi, Metek Mahallesi, Namazgah Mevkii sınırları içerisinde, tapuda 2948 ada, 1 parsel numaralı toplam 31 bin 232 metrekare alan üzerinde Nişa Yapı tarafından “Algün Center” projesi kapsamında Otel, Konut, İş Yeri, Rezidans ve AVM'nin olduğu dev yaşam merkezi için start verildi.

TOKİ Manisa projesinde son dakika müjdesi! 150 konut için beklenen tarih geldi! Kaçırmayın!

TOKİ Manisa 2023 projesinde son dakika müjdesi... 150 konut için beklenen tarih geldi... Sakın kaçırmayın...

Konut satışlarında tüm zamanların Mart rekoru resmen kırıldı!

Türkiye'de gerçekleşen konut satışlarında geçen ay 134 bin 170 adetle tüm zamanların mart ayı rekoru kırılmış oldu. İşte sektörün uzman isimlerinin konuyla ilgili görüşleri...

Yabancıya konut satışında tüm zamanların rekoru kırıldı! 

Akzirve Satış Müdürü Hakan Sabbağ, son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışıyla ilgili yaptığı açıklamada, ocak-mart döneminde 14 bin 344 adetle tüm zamanların ilk çeyrek rekoru kırıldığını dile getirdi.

Çimento ve Hazır Beton Fiyatlarının Konut Yapım Maliyetine Etkisi raporu 11 Mart'ta açıklanacak!

Ülke ve bölge olarak İçinde yer aldığımız ekonomik şartların, çimento ve inşaat sektörlerine etkisinin ele alındığı Çimento ve Hazır Beton Fiyatlarının Konut Yapım Maliyetine Etkisi raporu 11 Mart tarihinde açıklanacak.

Nazmi Durbakayım: Otopark şartı konut fiyatlarını düşürebilir!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, otoparklarda yeni düzenleme yaparak binalarda otopark alanı ayrılması şartının konut fiyatlarını düşüreceğini söyledi. 

Doğrudan yatırım, yabancıya konut satışıyla mı sınırlı kaldı?

Dünya gazetesi köşe yazarı Talip Aktaş bugünkü yazısında doğrudan yabancı yatırımları​​​​​​​nı kaleme aldı. İşte Aktaş'ın "Doğrudan yatırım, yabancıya konut satışıyla sınırlı kaldı" başlıklı o yazısı...

Çinliler, Türkiye'den konut alımında tüm zamanların rekorunu kırdı!

Türkiye'den en çok konut alan yabancılar listesinde ilk 20'de son dönemlerde bulunmayan Çinliler, 2020'nin ilk 9 aylık döneminde 659 adetle tüm zamanların yıllık rekorunu kırdı...

Kazım Algın konut almanın tam zamanı Haberi

Kazım Algın konut almanın tam zamanı

Show Realty Türkiye CEO'su Kazım Algın, kur oynamalarının inşaat maliyetlerinde daha karşılık bulmadığına işaret etti ve "Emlak almanın şu an tam sırası" dedi. Algın, ekonomide dalgalı görünümün konut yatırımına mani olmadığını da vurguladı. 


İlaveten "Bu dönemler gelip geçiyor, geçtikten sonrada her şey yeniden şekilleniyor" ifadesini kullandı. Shovv Realty Türkiye verilerine göre konutlar yerli yatırımcılar gibi yabancıların da ilgi odağı. En çok konut talebi Iraklı ve Suudi yatırımcılardan. Bu ortamda ikinci el konutlara talep artıyor. Satışlar 59 bin 245 seviyelerinde. İstanbul 9 bin 803 konut satışı ile ilk sırada. Onu 6 bin 986 ile Ankara, 3 bin 781 ile İzmir takip ediyor. Öte yandan İstanbul'da satılık daireler 100 bin liradan başlıyor, 1 milyon 100 bin lirayı buluyor. Kira bedelleri ise 500...