15 / 05 / 2024

Kentsel Araştırmalar Ağı Sempozyumu izmir

Kentsel Araştırmalar Ağı Sempozyumu izmir

Kentsel ve Bölgesel Araştırmalar Ağı Sempozyumu İzmir’de gerçekleştirildi. Prof. Dr. İlhan Tekeli’nin yönettiği Kentsel Araştırmalar Ağı Sempozyumu'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “yerelde kalkınma” modeli öne çıktı.

Deprem araştırmaları yapan, Kandilli Rasathanesi de riskli!

Deprem araştırmaları yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesin bulunan  binalar için “riskli yapı” kararı alındığı açıklandı. Buna göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, rasathane binalarının dönüşümü için yeni imar planı hazırladığını duyurdu.

TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önerisi reddedildi!

CHP’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması için verdiği Meclis araştırması açılması önerisi TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

TÜİK senelik hizmet üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun yayımladığı bilgiler ışığında  hizmet üretici endeksinin senelik olarak yüzde 71,81 seviyesinde yükseldiğini söyledi. Mart ve Nisan ayı araştırmalarıyla beraber bir evvelki senenin aynı ayına göre açıklamış olduğu bilgiler ise resmi sayfalarında paylaşıldı.

2 bin 440 kişinin katıldığı araştırmanın sonucu belli oldu: Halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü destekliyor...

Areda Survey'in  Kentsel Dönüşüm araştırmasının sonuçları belli oldu. 2 bin 440 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre; Türk halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü desteklerken, yüzde 34,4’ü kentsel dönüşüme karşı çıkıyor.

Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Rekabet Kurumu, 6 Şubat tarihli depremlerin ardından emlak fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları resmen mercek altına aldı. Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Şaşırtan araştırma! Her 4 Alman gencinden biri yoksulluk riskiyle karşı karşıya !

Dünyada ekonomik krizin ve resesyon beklentisinin etkileri hissedilmeye devam ederken, yoksulluk konusunda Almanya’da yapılan bir araştırma, şaşırtıcı sonuçlar ortaya koydu. Araştırmaya göre Almanya’da her 4 genç yetişkinden biri yoksulluk riskiyle karşı karşıya bulunuyor.

Araç sahibi olan herkesi ilgilendiriyor! O liste tek tek açıklandı! Bu habere göz atmadan sakın işlem yapmayın!

Araç sahibi olan yüzbinlerce insanı yakından ilgilendiren MTV 1’inci taksit ödemesi konusunda ocak ayı sonuna yaklaştıkça araştırmalar da hızlanmaya başladı. Bilindiği gibi Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri sene içerisinde iki taksit şeklinde ödeniyor. İşte detaylar...

Satılık ve kiralık ev fiyatları katlandıkça katlandı! Barınma hakkının kolaylaşması için araştırma komisyonu kurulacak!

CHP İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz ve 21 Milletvekili vatandaşların barınma hakkına daha kolay ve ekonomik şekilde ulaşabilmesi için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verdi. İşte ayrıntılar...

Ekonominin kara kutusu İngiliz araştırma şirketi Türkiye için 2022 ve 2023 dolar tahminini açıkladı! Korkunç senaryo

Londra merkezli İngiliz ekonomik araştırma şirketi Capital Economics Türkiye için 2022 ve 2023 yıllarına yönelik dolar tahminini açıkladı.

CHP'den kira artışlarıyla ilgili Meclis araştırması talebi!

CHP, kira artışlarıyla ilgili Meclis araştırması açılmasını talep etti. CHP Grup başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç imzasını taşıyan önergede, kirada oturan dar gelirli vatandaşların kira artışları sebebiyle ekonomik krizi daha fazla hissetmeye başladığı belirtildi.

Çatalca ve Silivri'deki köylülerin arazi sorunlarına ilişkin araştırma önergesi verildi!

İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerindeki bazı mahallelerdeki köylülerin yaşadıkları arazi sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

İmar barışındaki mağduriyetlerin giderilmesine ilişkin araştırma önergesi verildi!

İmar barışı uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılarak oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin araştırma önergesi verildi. 

İBB'nin 2004-2019 yıllarında satın aldığı taşınmazlara ilişkin araştırma önergesi verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2004-2019 yılları arasında satın aldığı özel mülkiyete tabi taşınmazlara ilişkin iddiaların araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Kentsel Araştırmalar Ağı Sempozyumu izmir Haberi

Kentsel Araştırmalar Ağı Sempozyumu izmir


Bu yıl 6.’sı gerçekleştirilen TÜBİTAK destekli “Kentsel ve Bölgesel Araştırmalar Ağı Sempozyumu”  Kültürpark alanındaki İzmir Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Sempozyumda gayrimenkul odaklı bir büyümeden üretim ekonomisine geçişi zorlayan koşullar ve bunun gerçekleşme süreci ile bu dönüşümün mekana olası yansımaları masaya yatırıldı. 2 gün süren sempozyum kapsamında düzenlenen İzmir Çalıştayı’nda, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yerelde kalkınma modeli öne çıktı. Prof. Dr. İlhan Tekeli’nin yönettiği çalıştaya, İzmir Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, Şehir ve Bölge Plancısı Prof. Dr. Numan Tuna, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Yrd. Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Dönmez, TARKEM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Uğur Yüce konuşmacı olarak katıldı. 


İzmir farkı

Büyükşehir Belediyesi’nin kenti kalkındırmak için yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Buğra Gökçe,...