19 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm 25 bin istihdam

Kentsel dönüşüm 25 bin istihdam

Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, “Konut sektöründeki her yüzde 1’lik büyüme ortalama 10 ila 13 bin arası istihdam yaratıyor. Alt sektörlerle birlikte bu sayı 25 bine kadar çıkıyor." dedi.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı açıkladı! KDV'siz arsa satışı 33 ilde başladı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 33 şehirde 391 muhtelif arsayı KDV'siz satışa çıkardığını açıkladı. Buna göre, yüzde 25'i peşin, 48 ay vadeyle satışa sunulan arsalar vatandaşlara büyük bir fırsatlar sağlayacak.

Düzce'de kentsel dönüşüm için 8 bölge belirlendi!

Son 25 senede 3 büyük deprem yaşayan ve konut stokunun yüzde 80'i yenilenen Düzce'de, kentsel dönüşüm için 8 bölge tespit edilerek, strateji belgeleri düzenlendi.

Melikgazi Belediyesi kentsel dönüşüm ihalesi 25 Ocak'ta! 

Kayseri İli Melikgazi Belediye Başkanlığı kentsel dönüşüm projesi kapsamında 32 adet konut ve 5 adet dükkan inşa ettirecek.

İstanbul'da kentsel dönüşüm için yeni öneri! Milyonları ilgilendiriyor!

İstanbul Kentsel Dönüşüm Derneği'ne göre son 9 senede Türkiye'de riskli raporu alan 240 bin binanın 215 bini yıkımı gerçekleştirildi. 25 bin bina ve bu binalardaki 90 bine yakın bağımsız bölüm de suyu-elektriği kesik şekilde yıkılmadan bekletiliyor.

Fikirtepe'de kentsel dönüşümün kitabı yazıldı!

İstanbul Fikirtepe'de hayata geçen kentsel dönüşümün nasıl yapılacağına dair Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kitapçık yayınlandı. Kitapçıkta dönüşüm ile ilgili 25 soruya cevap verildi.

Rakamlarla Türkiye'de kentsel dönüşüm!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2021'de kentsel dönüşümü ön plana çıkardı. Son 8 yılda 60 milyar TL'lik kaynak ayrılan kentsel dönüşüme, bu yıl sosyal konutlarla beraber toplamda 25 milyar TL kaynak ayrıldı. Peki Türkiye'de kentsel dönüşümde nereden nereye gelindi? İşte rakamlarla kentsel dönüşüm...

Hedef: Türkiye’nin her yerinde kentsel dönüşüm!

Çevre ve Şehircilik Bakam Murat Kurum, Türkiye genelinde yatırım değeri 81 milyar TL olan 272 bin sosyal konut ve kentsel dönüşüm konut inşasının devam ettiğini belirtti. Kurum, 2021 ’e de 25 milyar TL tutarında 80 bin konutluk projeye başlayacaklarını kaydetti.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm: Proje için taraflar ne diyor?

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi sınırlarında kalan 53 dönümlük alan, 25 Eylül'de Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararıyla riskli bölge ilan edildi ve kentsel dönüşüm kapsamına alındı. 7 bin kişinin etkileyeceği proje için taraflar ne diyor?

Murat Kurum: 2019'da 65 bin konutun kentsel dönüşüm sürecini başlattık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Kirazlıtepe'de incelemelerde bulundu. Kurum, "2019 yılında 65 bin konutun kentsel dönüşüm sürecini başlattık. Bunların 25 bini İstanbul'da bulunuyor. İstanbul'a baktığımızda Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi de bu dönüşüm projelerinden biri" diye konuştu..

TOKİ Ankara Sincan Saraycık kentsel dönüşüm ihalesi 25 Aralık'ta!

Ankara Sincan Saraycık Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Alanı Genel Altyapı Yapım İkmal İnşaatı İşi ihalesini 25 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

İLBANK'tan kentsel dönüşüm kredisi!

İller Bankası kentsel dönüşüm uygulamaları, bu projelerin yapım işlerinin finansmanına harcaması yetki ve görevi verildi. Buna göre, İLBANK, 25 bin nüfusun üstündeki yerlerde kredi verebilecek.

Esenler'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Esenler Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 1. Bölge ihalesi 25 Şubat 2019 günü düzenlenecek. Proje kapsamında ilk etapta 531 konut inşa edilecek.

Kentsel dönüşüm kapsamında 25 bin konut inşa ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümün yeni esaslarını tam doğru olarak bir planlama içerisinde oturtmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını açıkladı.

Kentsel dönüşüm 25 bin istihdam Haberi

Kentsel dönüşüm 25 bin istihdam



inşaat profesyonellerinin katılımıyla gerçekleşti. Konferansın konuşmacılarından Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, son üç yıldır sektörün çıkmazlarından birini oluşturan kentsel dönüşüm süreci hakkında çözüm önerilerini paylaştı. Ceylan, iş sağlığı ve güvenliği konularında önce eğitim diyerek inşaat firması sahiplerine mesajlar verdi.


Konut sektöründe her yüzde 1’lik büyüme 13 bin kişiye iş kapısı açıyor


İnşaat sektörünün ekonomik önemine değinen Muammer Ceylan, “Konut sektöründeki her yüzde 1’lik büyüme ortalama 10 ila 13 bin arası istihdam yaratıyor. Alt sektörlerle birlikte bu sayı 25 bine kadar çıkıyor. İstanbul’da ortalama 4 milyon konut olduğunu ve bu yapıların yüzde 40’ının deprem riski taşıdığını düşünürsek önümüzdeki 10 yıl içinde sektörümüzün önemli oranda büyüyeceğini söyleyebiliriz. Bu da ülke ekonomisine çok ciddi istihdam ve katma değer kazandıracaktır” diye konuştu.


Yeni Türkiye’yi...