07 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm azıklık

kentsel dönüşüm azıklık

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir yapıda 2/3 çoğunluk ile karar alınabiliyor. Çoğunluğa uymayan malikler haklarının neler olduğunu araştırıyor. Peki, kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

İstanbul'da kentsel dönüşüm birliği! Bakanlık kentsel dönüşüm için özel birim kurdu!

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Yönetmeliği resmen yayımlandı. Depreme dayanıklı yapı stokunun hedeflendiği planda İstanbul genel müdürlük çatısı altında özel bir oluşturuldu.

Kayseri Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi yaklaşık 3 milyar TL’ye mal oldu!

Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi 2’nci etap kapsamında 618 adet konutun temel atma töreni 9 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 12.00’de yapılacağı duyuruldu.

İhsan Çulhalık: Kentsel dönüşüm yalnızca depreme değil kasırga ve sellere de uygun yapılmalı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili olarak yaptığı açıklamada dönüşümün sadece depreme değil, kasırga ve sellere de dayanıklı yürütülmesi gerektiğini söyledi. 

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

Kentpro Kentsel Dönüşüm Danışmanlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kentpro Kentsel Dönüşüm Danışmanlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Nesih Tacar tarafından kuruldu.

Kentsel dönüşüm kredisi alırsam kaç ay vadeyle aylık ne kadar öderim? Gayrimenkul uzmanı tek tek hesapladı!

Kentsel dönüşüm kredisinde adım atılmasının ardından vatandaşlar destek paketinin detaylarını araştırmaya başladı. Peki, kentsel dönüşüm kredisi aylık taksitleri ne olacak?

Kayseri Melikgazi Kentsel Dönüşüm Projesi ihaleye çıkıyor!

Kayseri ili Melikgazi Belediye Başkanlığı, Kayseri Melikgazi Battalgazi Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm konutları için ihaleye çıkıyor. 

Kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir yapıda 2/3 çoğunluk ile karar alınabiliyor. Çoğunluğa uymayan malikler haklarının neler olduğunu araştırıyor. Peki, kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Ankara Saraçoğlu'ndaki kentsel dönüşüm projesi davalık oldu!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara'nın Saraçoğlu Mahallesi’nin mimarı Paul Bonatz'ın varislerinden onay alınmadan kentsel dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirmesini yargıya taşıdı. 

Okmeydanı kentsel dönüşüm projesinde yıkımlar başladı!

İstanbul Okmeydanı'nda vatandaşların uzun zamandır beklediği kentsel dönüşüm projesi sonunda başladı. Proje çerçevesinde gerekli önlemler alınarak yıkımlar başladı. 

KİPTAŞ Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesinde yeni gelişme!

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşüm projesinde yıkım çalışmaları tamamlandı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt kısa zaman içerisinde temel atma işleminin gerçekleşeceğini dile getirdi.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’un kangrene dönen kentsel dönüşüm noktası Kadıköy Fikirtepe için Şubat'ta yeniden başlattığı planlama sürecinde bir adım daha attı.

kentsel dönüşüm azıklık Haberi

kentsel dönüşüm azıklık

Günümüzde birçok il ve ilçede yapılar kentsel dönüşüm ile yenileniyor. Anlaşma sağlayan hak sahipleri riskli binalarını yıkarak yeni bina inşa ettiriyor. Ancak her zaman tüm malikler aynı fikirde olmayabiliyor. Taşınmazın kentsel dönüşüm sürecine hiç girmesini istemeyenler veya yıkıldıktan sonraki akıbeti hakkında farklı düşüncesi olanlar sürecin yasal olarak nasıl işlemesi gerektiğini araştırıyor.

Öncelikle maliklerin riskli bina tespiti için çoğunluk aranmadığını ancak yapılan tespite itiraz etme haklarının bulunduğunu bilmeleri gerekiyor. 

Oturduğunuz yapı riskli olarak tespit edilmişse malik olarak onbeş gün içinde itiraz etme hakkınız bulunuyor. Akabinde bu itirazlar, incelenip karara bağlanıyor. Ancak yapının riskli olduğuna tekrar kanaat getirilmesi halinde yıkım sürecinin kanuni süreler içerisinde gerçekleşmesi gerekiyor.

Riskli binanın yıkılmasından sonra, maliklerin hisseleri oranında en az 2/3 çoğunluk ile yapılacak işlemler konusunda anlaşma sağlaması...