02 / 05 / 2024

Kentsel Dönüşüm Çerçevesinde İmar Uygulamaları ve Etik semineri

Kentsel Dönüşüm Çerçevesinde İmar Uygulamaları ve Etik semineri

Ordu Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına “Kentsel Dönüşüm Çerçevesinde İmar Uygulamaları ve Etik” konulu eğitim semineri verildi. Seminerde büyükşehirlerde ihtiyaç haline gelen Kentsel Dönüşüm olgusu anlatıldı.

Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm mağduriyeti: Hak sahiplerine borçlar çıktı!

Bursa Osmangazi'de, Gaziakdemir Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çerçevesinde mağdur olduklarını belirten mahalleliler duruma tepki gösterdi ve açıklama yaptı. 

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm mağduriyeti: Kira yardımı verilmedi, 2013'ten beri evler yapılmadı! 

Gaziosmanpaşa’da 2013’te başlayan kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkımı yapılan konutlar hala teslim edilmedi. İşte vatandaşların mağduriyeti...

Bolu'nun o ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi 733 milyon TL’ye mal olacak!

Gerede Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde çalışmalar hızlandırıldı. Projenin 733 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.

Konya Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Meram Belediyesi tarafından başlatılan Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde bir yandan inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürerken diğer yandan da söz konusu bölgenin tarihi zenginliği ile ilgili özenli çalışmalar da sürüyor.

Kentsel dönüşüm kapsamında yapımı tamamlanan 404 ofis ve 215 dükkan sahiplerini buluyor!

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, kentsel dönüşüm çerçevesinde inşa edilen 404 ofis ve 215 dükkanın, 5 Kasım Pazar günü hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm çalışmaları son gaz! Şehrin geleceği garantiye alınıyor!

Kocasinan Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Erkilet Ertuğrulgazi Mahallesi'ndeki 2. etabın temeli atıldı ve inşaat çalışmaları son gaz devam ediyor. 

Konutta periyodik denetim kapıda: 81 ilde kentsel dönüşüm ve deprem yasasının temelleri oluşturuluyor! 

Ülkemizi afetlere karşı hazır ve dirençli hâle getirmek için düzenlenen “Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası” çerçevesinde 6 farklı komisyon oluşturuldu. Peki hangi çalışmalar yürütülecek?

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm tam gaz! 2024'te 15 bin konut dönüşmüş olacak!

Gaziosmanpaşa'da, kentsel dönüşüm çerçevesinde devam eden projelerle 2024 yılının sonuna kadar toplam 15 bin konut dönüşmüş olacak. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm finansman paketinde kira yardımı detayı! Kredi çeken kira yardımı alabiliyor mu? Son dakika!

Kentsel Dönüşüm Finansman Paketi çerçevesinde, devlet destekli kredilerin ayrıntıları peş peşe açıklandı. Kentsel dönüşüm finansman paketinde kira yardımı detayı! Kredi çeken kira yardımı alabiliyor mu? Son dakika!

Beykoz Tokatköy'de kentsel dönüşüm krizi! 

İstanbul Beykoz'da kentsel dönüşüm çerçevesinde ekiplerin yıkım çalışmasına tepki gösteren bazı mahalle sakinleri ile polis ekipleri arasında gerginlikler kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Diyarbakır Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 96 aileye anahtar teslimi yapıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 96 aileyle anlaşma yapıldı.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022'de 900 milyon TL'ye ulaşacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Meclis’ten geçen 2022 bütçesine göre; kentsel dönüşüm çerçevesinde bu senenin sonuna kadar 800 milyon TL, gelecek sene 900 milyon TL, 2023-2024 döneminde de 2,1 milyar TL kira yardımı gerçekleştirilecek.

Ankara'da kentsel dönüşüm mağduru aile 17 yıldır tapularını alamadı!

2004 yılında eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başlattığı kentsel dönüşüm çerçevesinde kendilerine tapu sözü verilen Şeremet ailesi, henüz tapularını alamadı.

Kentsel Dönüşüm Çerçevesinde İmar Uygulamaları ve Etik semineri Haberi

Kentsel Dönüşüm Çerçevesinde İmar Uygulamaları ve Etik semineri


Ordu Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına “Kentsel Dönüşüm Çerçevesinde İmar Uygulamaları ve Etik” konulu eğitim semineri verildi. Seminerde büyükşehirlerde ihtiyaç haline gelen Kentsel Dönüşüm olgusu anlatıldı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamza Ateş tarafından verilen eğitime Ordu Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Özlem Eren’in yanı sıra şube müdürleri ve personel katıldı.

YEREL YÖNETİM DEYİNCE AKLA İMAR VE İNSAN GELİYOR
 

Prof. Dr. Ateş, eğitim seminerinde kentsel dönüşümün amacı ve nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgi verdi. Yerel yönetimin, her şeyden önce imar ve insan olduğunu söyleyen Prof. Dr. Hamza Ateş, “Her önemli işin olduğu gibi kentsel dönüşüm ve imar uygulamalarının da dikkat edilmesi gereken noktaları var. Yerel yönetimlerin özellikle bu konularda ahlaki kurallara daha fazla dikkat etmesi gerekiyor” şeklinde...