05 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm finansmanı

kentsel dönüşüm finansmanı

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, Kentsel Dönüşüm Finansman Modelitesi olarak beher metrekare pay senedini kaleme aldı. Peki beher metrekare pay senedi nedir? İşte o sorunun yanıtı...

Kentsel dönüşüm finansmanı bankalara geçsin!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören bugün katıldığı Kentsel Dönüşümde Yeni Yaklaşımlar Paneli'nde konuşma yaptı. Öngören: "Kentsel dönüşüm finansmanı bankalara geçsin" dedi..

Kentsel dönüşüm destekleri!

Kentsel dönüşüm kapsamında konutu veya işyeri yıkılan vatandaşlar için birtakım finansal destekler bulunuyor. Kentsel dönüşüm destekleri arasında faiz desteği ve kira yardımı bulunuyor. İşte kentsel dönüşümde finansal destekler...

Kentsel dönüşüm finansman sıkıntısını arsa temin modeli çözecek!

2B'den beklediği geliri alamayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyelerin kentsel dönüşümdeki finansman sıkıntısını "arsa temin modeli" ile çözecek

Kentsel dönüşümle 100 bin kişiye kira yardımı yapılacak!

6,5 milyon konutun yenileneceği kentsel dönüşüm için finansman arayışları devam ederken, yıl sonuna kadar 100 bin kişiye kira yardımı yapılacak

Kentsel dönüşüm finansman paketinde kira yardımı detayı! Kredi çeken kira yardımı alabiliyor mu? Son dakika!

Kentsel Dönüşüm Finansman Paketi çerçevesinde, devlet destekli kredilerin ayrıntıları peş peşe açıklandı. Kentsel dönüşüm finansman paketinde kira yardımı detayı! Kredi çeken kira yardımı alabiliyor mu? Son dakika!

Kentsel dönüşümde finansman modelleri neden önemli? Beher metrekare pay senedi nedir?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, Kentsel Dönüşüm Finansman Modelitesi olarak beher metrekare pay senedini kaleme aldı. Peki beher metrekare pay senedi nedir? İşte o sorunun yanıtı...

Kentsel dönüşüm için yeni finansman çağrısı!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir'de hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni finansman yaratılması gerektiğini dile getirdi.

Birikimevim’den kentsel dönüşüm için finansman modeli!

Deprem fay hattı üzerinde bulunan ülkemizde her sene 1-7 Mart Deprem günlerinde, olası depremlere karşı bilinçlendirme seminerleri düzenleniyor. Birikimevim, deprem haftası kapsamında kentsel dönüşüm bedeli için ev sahiplerine ayda 2 bin TL, 3 bin TL ve 4 bin TL seçenekleri ile kayıt olma imkanı...

'DASK fonları kentsel dönüşüm finansmanında kullanılsın' önerisi!

TSB Yönetim Kurulu Başkanı ve DASK Yönetim Kurulu Üyesi Can Akın Çağlar, DASK fonlarının kentsel dönüşümün finansmanında kullanılması konusunda bir fikri bulunduğunu, çalışmalar başlatacaklarını söyledi.

İLBANK'tan kentsel dönüşüm kredisi!

İller Bankası kentsel dönüşüm uygulamaları, bu projelerin yapım işlerinin finansmanına harcaması yetki ve görevi verildi. Buna göre, İLBANK, 25 bin nüfusun üstündeki yerlerde kredi verebilecek.

İLBANK'a kentsel dönüşüm yetkisi!

Komisyonda kabul edilen diğer bir düzenleme kapsamında İller Bankası'na (İLBANK) kentsel dönüşüm uygulamaları, bu projelerin yapım işlerinin finansmanına harcaması yetki ve görevi verildi.

Bursa Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi Emlak Fuarı'nda tanıtılacak!

Osmangazi Belediyesi’nin “Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi”, İstanbul CNR Emlak-Emlak Yatırım Projeleri ve Finansmanı Fuarı’nda yatırımcılara tanıtılacak.

Maltepe'de kentsel dönüşüm çalıştayı düzenlenecek!

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde 13.00-17.00 saatleri arasında “Kentsel Dönüşüm Projelerinde Bina Enerji Verimliliği ve Finansman Modelleri Çalıştayı” düzenlenecek

Kentsel dönüşümü bankacılık sektörü disipline edecek!

Kentsel dönüşümün taraflarını ele alırken, özel sektör içerisinde potansiyeli doğru ve yeterince kullanılmayan sektör, finans sektörüdür. Finansman konusu, kentsel dönüşümün üzerinde en fazla durulması gereken konularından birini oluşturmaktadır.

Finansbank'tan kentsel dönüşüm projelerine finansman destek!

İnsan odaklı yaklaşımı ile Türkiye'nin finansçısı olan Finansbank, Yap-Sat ve kentsel dönüşüm projelerinin finansmanında şirketlere önemli kolaylıklar getiriyor.

Şekerbank ilk kentsel dönüşüm projesini kredilendirdi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının (EBRD) Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı'na (TUREEFF) katılan ilk banka olan Şekerbank, program kapsamında ilk kentsel dönüşüm projesini kredilendirdi.

Gaziantep kentsel dönüşüm protokolü imzalandı!

İş Bankası ile İslahiye ve Nurdağı belediyeleri arasında kentsel dönüşüm protokolü imzalandı. Hak sahiplerine kentsel dönüşüm kredisi kullandırılması ve konut almak isteyenlere finansman sağlanması toplantıda hazırlanan protokol imzalandı.

kentsel dönüşüm finansmanı Haberi

kentsel dönüşüm finansmanı

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, Kentsel Dönüşüm Finansman Modelitesi olarak beher metrekare pay senedini kaleme aldı. Mehmet Murat Akıncı, konuyla ilgili yazısına, "Kentsel arsa değerlerini proje geliştirme esaslı ele aldığımızda, pek çok projenin mevcut imar imkanları ile yapılabilirliğinin, olduğu zaten görülmektedir. Sorun proje geliştirme süreci maliyetleri ise bunu daha önce de detaylandırdığım gibi, proje geliştiricilere hazır proje alanı modeli ile çözüm sağlamak zaten kolay olacaktır." ifadelerini kullanarak başladı. 

Peki beher metrekare pay senedi nedir? İşte o sorunun yanıtı...

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, yazısında, "Taşınmaz malikleri/hak sahipleri sayısının çok olduğu alanlar için 6306 da “riskli alan ina süreci ve riskli alan sınırları içinde bir nevi mevzi imar planı özellikli imar düzenlemesi imkanı” sunulmuştur. Bu...