02 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm İmar Kanununa uygun olmalı

Kentsel dönüşüm İmar Kanununa uygun olmalı

SMD Yönetim Kurulu Üyelsi Hüsamettin Kaymakçı, "belediyeler yasasının 73. maddesine göre kentsel dönüşüm yapılıyor. Fakat İmar Kanunu'na uygun hale getirilmesi gerekli. Kentsel dönüşümün tasarım yönü çok önemli" diye konuştu.

İBB İmar Daire Başkanlığı açıkladı: İstanbul'daki 164 bin hektarlık alanda kentsel dönüşüm var!

İBB İmar Daire Başkanlığı yaptığı açıklamada İstanbul’un her iki yakasında yer alan 15 ilçede toplam 164 bin 58 hektar alanı kapsayan 21 proje alanında kentsel dönüşüm proje çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay! Konak'ın silüeti değişecek!

Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay geldi. Konak'ın silüeti değişecek.

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Platformu’ndan İBB Meclisi’nin aldığı karara tepki!

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Bakırköy Revizyon Nazım İmar Planına yönelik aldığı siyasi karara dair açıklama yaptı.

Yeni İmar Plan Notu ile birlikte kentsel dönüşüm hız kazandı! 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Yeni İmar Plan Notu ile birlikte kentsel dönüşümün Zeytinburnu'nda hız kazandığını belirterek, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüm yasa teklifi yarın meclise geliyor!

Kentsel dönüşüm yasa teklifi yarın Genel Kurul'da görüşülmek üzere Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda kabul edildi.

Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm için ilk kepçe vuruldu!

İstanbul Beşiktaş’ta Akat Mahallesi, Zeytinoğlu Caddesi’nde iki binanın yıkımının başlamasıyla birlikte kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk adımı atıldı. Belediye iştiraki İmar A.Ş tarafından yapılan ilk dönüşüm yıkımında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da yer aldı.

Sultangazi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre,  Sultangazi ilçesi, Cumhuriyet, 50. Yıl ve Esentepe Mahalleleri, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanının Bir Kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli 26.05.2022 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Bayrampaşa Sağmalcılar kentsel dönüşüm amaçlı imar planı askıda!

Bayrampaşa ilçeleri, Sağmalcılar Mevkii, Kentsel Dönüşüm Amaçlı itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap İmar Planı"na ilişkin tanıtım açıklaması yaptı.

Bağcılar Meydanı Kentsel Dönüşüm Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Bağcılar Meydanı Kentsel Dönüşüm Alanı 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıktı. 

İzmir'de kentsel dönüşüm hızlanıyor!

İZTO İmar, Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e kentsel dönüşüm ile ilgili taleplerini iletti. Soyer ise kentsel dönüşüm ile ilgili gerekli adımların atılacağı konusunda söz verdi. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarında yeni dönem başladı. KİPTAŞ, İstanbul İmar A.Ş. ve BİMTAŞ’ın ortaklığıyla start verilen "İstanbul Yenileniyor" uygulaması kapsamında başvurular sona erdi. 

Mar Kentsel Dönüşüm İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mar Kentsel Dönüşüm İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Tezbaşaran ve Rıdvan Cengiz ortaklığında kuruldu.

Kentsel dönüşüm İmar Kanununa uygun olmalı Haberi

Kentsel dönüşüm İmar Kanununa uygun olmalı

İzmir Serbest Mimarlar Derneği, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'dan sonra Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nu ziyaret etti. SMD Yönetim Kurulu Üyeleri Tamer Aksüt, Hüsamettin Kaymakçı ve Emre Öztürk'ün katıldığı ziyarette, Başkan Selvitopu'na "Mimarların belediyelerde karşılaştığı sorunlar" ve "İzmir'de kentsel dönüşüm" başlığı altında iki rapor sunuldu.


Hüsamettin Kaymakçı, kentsel dönüşümün mahalle mahalle veya ilçenin bütünü gözetilerek yapılması gerektiğini belirtti. Kaymakçı "Kentsel dönüşümün şuandaki tam karşılığı inşaat sektöründeki mükellefin vergi avantajı halidir.  Kentsel dönüşüm eski yerlerin yıkılıp aynı tutumun daha düzenli bir şekilde, daha modern olarak yeniden dizayn edilmesidir. Yani eskinin tam karşıtıdır. Çürük dişlerin temizlenmesi gibi bir durum söz konusu. Devlet teşvik ediyor, vergi muafiyeti gibi bir takım muafiyetlerle depreme dayanıklı bina üretme gibi bir planı var. İyi gibi gözüküyor...