27 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşüm ne durumda

Kentsel Dönüşüm ne durumda

Kentsel dönüşümün sorunlarına değinen Makro İnşaat Başkanı Ercan Uyan, "Yeşilçam filmlerinde evin önüne arabayı çeken müteahhitle birlikte zengin olan aile figürlerini izleyerek büyüdük. 'Bir daireye kaç daire veriyor' diye soruyorlar." dedi.

Kentsel dönüşümde riskli binalar güçlendirilebilir!

Kentsel dönüşüm uygulamalarının önemli bir bölümü giderek rantı yüksek alanlarda “gayrimenkul geliştirme” işlerine evrildi. Halbuki riskli alan ilan edilen planlı alanlardaki çok sayıda bina bugüne kadar güçlendirilebilirdi.

Kentsel dönüşüm, çevreci binalar için fırsat!

Türkiye için önemine dikkat çeken Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, tasarruf sağlayan çevreci binalar kurmak için de bir fırsat olduğunu da söyledi.

Kentsel dönüşümde son durum!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamındaki çalışmalarda, Kasım ayı sonu itibariyle toplam 182.502 adet bağımsız bölümün risk tespiti yapılırken bunlardan 42.653 adedinin yıkım süreci tamamlandı.

Kentsel dönüşüm 1,5 milyara mal oldu!

Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Mahmut Çelikus: Kentsel dönüşümde esnafa yer verilmeli!

ESNAF ve Sanatkârlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus şehirlerin kimliğini oluşturan özelliklerin başında yöresel yemek, giysi ve de takılar ile esnaf çarşılarının da geldiğini söyleyedi.

Kentsel dönüşüm can kayıplarını azaltacak!

Boğaziçi Üniversitesi Kandili Rasathanesi ve de Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik'in " Marmara'da Deprem Gerçeği " başlıklı sunumu toplantıda büyük ilgi topladı.

Muharrem Karabulut: Kentsel dönüşüm öncelik olmalı!

Yeşil Bursam Derneği, Bursa'da yeni imar alanları açılmamasını istedi. Dernek Başkanı Muharrem Karabulut, "Yeni imar alanları açılacağına, mevcut imar alanlarındaki gerekli kentsel dönüşüm çalışmaları acilen başlatılmalı" dedi.

Kentsel dönüşüm hız kesmeden devam ediyor!

Kentsel dönüşüm hız kesmeden devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, vatandaşların ulaşım, altyapı ve sosyal donatı sorunları çözülmüş planlı alanlarda ve sağlıklı yapılarda yaşamasını sağlamak için çalışmalarına devam ediyor.

Kentsel dönüşümle emisyon azalacak!

Kentsel dönüşümle emisyon azalacak. Kentsel dönüşümle birlikte yaklaşık 6,5 milyon konutun yeniden yapılandırılması planlanmakta olup, 2023 yılına kadar mevcut bina stoğunun yüzde 30’unun yenileneceği öngörülüyor.

Mehmet Ergün Turan: Kentsel dönüşümde daha aktif rol alacağız!

'Kentsel dönüşümde daha aktif rol alacağız' diyen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ( TOKİ ) Başkanı Mehmet Ergün Turan özel sektörün de dönüşümün içinde olması gerektiğini kaydetti

17 Ağustos depreminin yaşandığı bölgede kentsel dönüşüm rüzgarı esiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 17 ağustos depreminden sonra bölgede 22 Bin 817 yapının riskli olduğunu tespit etti. Riskli yapılardan 3 Bin 335 adedi dönüşüm kapsamında yıkıldı.

Kentsel dönüşümde riskli alanlar ele alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Planlama Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği "Kentsel Dönüşüm" konulu seminer Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Binalara 4 kat sınırı vatandaşı kentsel dönüşümden soğutuyor!

Dr. Handan Toprak Benli, ilçenin 1999 depreminden sonra büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, artık eski imajın unutulmasını istiyor. Benli, ilçe sakinlerinden de binalarını satıp ilçeden ayrılmayı düşünmemeleri gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm hızlanacak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, yerel yönetimlerle başlatılan büyük kapsamlı kentsel yenileme programı kapsamında çalışmaların projelendirildiğini belirterek, "226 farklı bölgede 103 bin 873 konutluk ihale çalışması yapıldı.

İstanbul'da kentsel dönüşüm ne durumda? Müteahhitler metrekare başına ne kadar istiyor?

Olası Marmara Depremi önce İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı.  Fakat kentsel dönüşümün İstanbul'da hız kaybettiği de belirtiliyor. Peki, İstanbul'da kentsel dönüşüm ne durumda? İşte detaylar...

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Üsküdar'ın farklı mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Peki hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar? İşte il il kira tutarları!

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar? İşte il il kira tutarları...

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu? Kentsel dönüşüm kira yardımına zam mı geldi?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu? Kentsel dönüşüm kira yardımına zam mı geldi? soruları gündemde yer alıyor. İşte merak edilen detaylar!

Kentsel dönüşüm kira yardımı bu yıl ne kadar? Kentsel dönüşüm kira yardımına zam geldi mi?

Kentsel dönüşüm kapsamında evini yenilemek isteyen vatandaşlar kira yardımı başvurusunda bulanabiliyorlar. Peki, Kentsel dönüşüm kira yardımı bu yıl ne kadar? Kentsel dönüşüm kira yardımına zam geldi mi? İşte tüm merak edilenler...

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Deprem konutlarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki deprem konutlarının inşasına ve kentsel dönüşüm projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki deprem konutlarında son durum ne?

Hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?

Kentsel dönüşüm kapsamında sağlanan finansal destekler arasında kira yardımı da yer alıyor. Peki, hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?

Kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

Kentsel dönüşüm sürecine giren ev sahipleri bakanlıktan kira yardımı alabiliyor. Bunun için ikamet şartını yerine getiren maliklerin ilgili yerlere müracaat etmesi gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşümde riskli yapısını boşaltan hak sahiplerine verilen destekler arasında kira yardımı da bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşüm kredisi 2022 ne kadar oldu?

Kentsel dönüşüm kredisi ile ilgili son gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Alınan yeni karara göre kentsel dönüşüm kredisi 2022 ne kadar oldu?

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm ne zaman tamamlanacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son zamanlarda sık sık Fikirtepe kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak, "Orada 15 bin bağımsız bölümü içeren 2024 yılına kadar inşallah tamamlayacağımız bir projeyi yürütüyoruz." dedi.

Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar halkının en büyük sorunlarından biri olan kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz sürüyor. Peki çalışmalar nasıl ilerliyor? Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Kayseri Kocasinan kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocasinan Belediyesi, Yeşil Mahalle dönüşüm projesi için düğmeye bastı. Peki Kayseri Kocasinan kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Kentsel Dönüşüm ne durumda Haberi

Kentsel Dönüşüm ne durumda

Kentsel dönüşümün sorunlarına değinen Makro İnşaat Başkanı Ercan Uyan, "Yeşilçam filmlerinde evin önüne arabayı çeken müteahhitle birlikte zengin olan aile figürlerini izleyerek büyüdük. 'Bir daireye kaç daire veriyor' diye soruyorlar." dedi.


Ercan Uyan Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, gayrimenkul sektörünün gündemine dair değerlendirme yaparken kentsel dönüşüme de değindi. Kentsel dönüşümle ilgili mutlaka yeni düzenlemeler yapılması gerektiğine işaret eden Ercan Uyan, kentsel dönüşüm ile ilgili beklenen arsa geliştirmelerinin sadece birkaç caddeyle sınırlı kaldığını, dönüşümün rantı yüksek olan Bağdat Caddesi gibi belli noktalara sıkıştığını dile getirdi. Uyan, "Kentsel dönüşümde idare diyor ki 'Ben aşırı yoğunlaşma' istemiyorum. Yani bugün dönüşüme giren arazinin emsali l'se bunu 0.80'e düşürüyorum diyor. Bu aslında çok güzel bir planlama ama vatandaşa bir rant kalmıyor. Ben vatandaşa...