28 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm projeleri son durum

kentsel dönüşüm projeleri son durum

Türkiye’nin büyük bir kısmı deprem riski altındaki alanlarda yaşıyor. Tehlikeyi bertaraf etmek amacıyla kentsel dönüşüm bir eylem planı ile yürütülüyor. Planın 3 ilkesi ise ‘Yerinde’, ‘gönüllü’ ve ‘hızlı’...

Türkiye'de kentsel dönüşüm projeleri hızlanacak!

Milyonlarca binanın yeniden yapılacağı Türkiye'de, 1 Kasım seçimlerinden çıkan olumlu tablonun kentsel dönüşüm projelerini hızlandırması bekleniyor.

Kentsel dönüşüm projeleri Gaziosmanpaşa'yı değerlendirecek!

Kentsel dönüşüm, inşaat sektörünün ana gündem maddesi olmaya devam ediyor. Dönüşüm planlarının 100-200 yıl sonraki ihtiyaçlar göz önüne alınarak yapılması ve iktidarlar taralından değiştirilmemesi gerektiğini ifade edildi.

Kentsel dönüşüm projeleri üretimi arttıracak!

Türkiye'deki kamu kaynaklı projelere göre şekillenen hazır beton ve çimento sektörü, 2012 yılında başlatılan kentsel dönüşüm projeleriyle önümüzdeki 10 yılın hareketli geçeceği öngörüsünde bulunuyor.

Kentsel dönüşüme 1.3 milyar TL harcandı!

Kentsel dönüşüm için bugüne kadar 1.350 milyar lira harcanırken, bugüne kadar yapılan proje 2 milyon kişiyi etkiledi. Vatandaşa iki yıl içinde 475 milyon lira da kira yardımı yapıldı.

Hasan Tahsin Usta: Halkın duasını alarak kentsel dönüşüm yapacağız!

Gerçekleştirilen toplantıya Başkan Hasan Tahsin Usta, Başkan Yardımcısı Ahmet Bülbül ve ilgili birim müdürlerinin yanı sıra Pazariçi ve Yıldıztabya mahallelerinde ikamet eden çok sayıda vatandaş katıldı.

2023'te gecekondu kalmayacak!

Ekonominin amiral gemisi inşaat sektöründe 2023 hedefleri belirlendi. Çarpık kentleşme ve deprem gibi afetlere karşı hazırlıklı olabilmek için kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılacak. 2023'e kadar 13 milyon yeni konut yapılacak.

Muğla'da kentsel dönüşüm başladı!

Van depreminin ardından gündeme gelen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 6306 sayılı Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi Hakkında Kanun çerçevesinde Muğla genelinde bugüne kadar 396 başvuru yapıldı.

Mustafa İssi: Kentsel dönüşüm büyük bir fırsattır!

ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İssi, "Kentsel dönüşüm kaçırılmaması gereken bir fırsattır. Dönüşümün bina bazında değil, bölgeyi, alt ve üstyapıyı kapsayacak şekilde bütüncül olarak ele alınması gerekmektedir" dedi.

Mahmut Çelikus: Kentsel dönüşümde esnafa da yer verilmeli!

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus şehirlerin kimliğini oluşturan özelliklerin başında yöresel yemek, giysi ve de takılar ile esnaf çarşılarının da geldiğini söyledi.

Emre Ilıcalı: Asıl kentsel dönüşüm yeşil binalar üzerinden olmalı!

İnşa edilecek binaların, yeşil bina diye adlandırılan enerji, su ve ısı yalıtımlı yapılardan oluşması gerektiğini belirten Altensis Yönetim Kurulu Üyesi Emre Ilıcalı, bu sayede yıllık 30 milyar dolar tasarruf edilebileceğini söyledi.

Mehmet Ergün Turan: Kentsel dönüşüm TOKİ'nin en önemli öncelikleri arasında!

Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığı (TOKİ) uyguladığı kapsamlı kentsel dönüşüm projeleriyle, fiziki olarak ömrünü tamamlamış yapıların yerine, şehirlerde tüm sosyal donatılarıyla birlikte alternatif, yeni, modern kent merkezleri inşa ediyor.

Gürsel Öngören: Yeni yargı paketiyle kentsel dönüşümün önü açılacak!

Prof. Dr. Gürsel Öngören, "Yeni yargı paketi olarak bilinen paketten kentsel dönüşüme ilişkin iki düzenleme çıktı. Bu değişiklikle, idari yargıda birkaç yıl süren, riskli alanlardaki kentsel dönüşüm davaları birkaç ay içinde bitirilecek" dedi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Belediyeler kentsel dönüşüm projeleri için yönetmelik bekliyor

Kentsel dönüşüm projeleri yönetmeliğe takıldı. Kentsel dönüşüm için yasanın 9 Kasım’da çıkmasına rağmen yönetmeliğin henüz açıklanmadığını kaydeden sektör temsilcileri, “Belediyeler, yönetmelik olmadan kanunu yorumlayamıyor. Sadece Kadıköy’de yaklaşık 400 proje var” denildi.

2024'te kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin gözdesi olacak!

Büyükşehirlerde sağlam ve güvenli konut ihtiyacının giderek artması, kentsel dönüşümü Türkiye’nin 2024’deki olmazsa olmazı haline getirdi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin yeni gözdesi haline gelecek.

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi Baycılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Taşkan tarafından kuruldu.

Samsun kentsel dönüşüm projeleri, şehrin gelişimine önemli katkı sağlayacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, altyapı projelerine 456 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kentsel dönüşüm projeleri Türkiye için fırsat olabilir!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm projeleri, depremsellik, yapı stokumuzun eskimiş olması ülke için bir taraftan tehdit olabilirken tersine fırsat da olabilir. İnşaata dayalı güçlü bir sanayimiz var." dedi.

81 vilayetimizde kentsel dönüşüm projeleri başlattık!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "TOKİ vasıtasıyla 81 vilayetimizin tamamında kentsel dönüşüm projeleri başlattık" dedi.

İzmir Örnekköy 2.Etap ve 3. Etap kentsel dönüşüm projeleri ihaleye çıkıyor!

İzmir Karşıyaka Örnekköy Mahallesi 2. Etap ve 3. Etap kentsel dönüşüm projeleri için ihale tarihi belli oldu. İhalelerin toplam bedeli 349 milyon 890 bin 967 TL olarak belirlendi.

Hakkari'nin gündeminde kentsel dönüşüm projeleri var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Hakkari'mize 11 milyar liralık yatırım yaptık ve bu yatırımların bir kısmı bitti, bir kısmı da devam eden yatırımlar. Artık gündemimizde yeni parklar, bahçeler, kentsel dönüşüm projeleri var" dedi.

Erzurum'um kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile video konferans yöntemiyle yaptığı toplantıda Erzurum'un kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı.

2019'da kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredileri TBMM'de!

2019 yılında kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredilerine ve kira yardımları meclis gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivas'ın kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Sivas'ta düzenlenen Altyapı, Çevre ve Şehircilik Çalıştayı'nda, Sivas'ın şehir kimliği, şehirde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projeleri ve tarihi binalarda yapılan çalışmalar konuşuldu...

Adana'daki kentsel dönüşüm projeleri mecliste!

Ülke genelinde ve Adana ilinde yürütülen kentsel dönüşüm projeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Şevkin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

kentsel dönüşüm projeleri son durum Haberi

kentsel dönüşüm projeleri son durum

Türkiye’de kentsel dönüşüm son iki yıldır ‘eylem planı’ çerçevesinde yapılıyor. Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre, bu sayede bugüne kadar gelinen aşamanın çok daha hızlı kat edilmesi planlanıyor. Türkiye’nin yüzde 66’sı deprem riski altındaki alanlarda yaşamını sürdürüyor. 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerekli. Bunlar arasındaki 1.5 milyondan fazla konut için de ‘acil’ kodu var! Hatta mega kent İstanbul’da ağır hasarlı binaların kendi kendilerine çöktüklerine bile şahit oluyoruz.

Tüm bu veriler deprem gerçeğiyle yaşayan Türkiye’nin kentsel dönüşüm ihtiyacını çok daha iyi ortaya çıkarıyor. Başta İstanbul olmak üzere hasarlı evlerin kendi kendilerine bile yıkılma riski, her gün karşımızda duruyor.

Aslında 1999'da yaşanan Marmara Depremi, o günleri yaşayanlara depremle ilgili çok önemli bir şey de öğretmişti: ‘Deprem öldürmez, bina öldürür!’ Bu gerçekten hareketle hem kamu, hem...