27 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm yapılan illeri

kentsel dönüşüm yapılan illeri

Emlak yatırımının her dönemde karlı yatırım olduğu vurgusunda bulunan İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu, "beklemek her zaman kar getirmez, zarara da neden olabilir" uyarısında bulundu.

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kirada bulunan evlerin doğalgaz dönüşümü yapılması halinde ev sahipleri de bu dönüşümden faydalanarak kiraya ek zam yapmak için kiracı ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Peki, kiracılar böyle bir ek zammı kabul etmek zorundalar mı?

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

Gültepe'de kentsel dönüşüm sorunu: İnsanlar borçlandırılacak, yeni binaların aidatları bile ödenemez!

İzmir Konak’a bağlı Gültepe semtinde 14 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm imar planlarına karşı  senelerdir mücadele eden Gültepeliler, bölgede kentsel dönüşüm yapılmasını gerektiğine ancak kendilerine sorulması gerektiğine dikkat çekiyor. İşte ayrıntılar ve Gültepelilerin talepleri...

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi sakinleri, 'Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin' diyerek yetkililere seslendi.

Haliç'te imar değişikliği kabul edildi! Kentsel dönüşüm ile yapı stoku iyileştirilecek!

Beyoğlu Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda Haliç’in kıyısı için imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Haliç'te kentsel dönüşüm ile yapı stokunun iyileştirilmesi planlandığı belirtildi.

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Hyd Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Mühendislik Teknoloji Enerji Denizcilik Teks.Ve Madencilik A.Ş kuruldu!

Hyd Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Mühendislik Teknoloji Enerji Denizcilik Teks.Ve Madencilik A.Ş Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ece Altintaş ve Havva Ceyhan ortaklığında kuruldu.

Özgün Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özgün Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Özgün Bekmezci tarafından kuruldu. 

Sitare Kentsel Dönüşüm Yapı Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Sitare Kentsel Dönüşüm Yapı Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Güngören'de Fevzi Umman, Hamit Umman ve Zeynep Umman ortaklığında kuruldu.

Vira Kentsel Dönüşüm Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vira Kentsel Dönüşüm Yapı Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Faruk Kaynak ve Murat Özdemir ortaklığında kuruldu.

Konya Ereğli'de kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Konya'ya bağlı Ereğli Belediyesi, Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

17 Ağustos Marmara Depremi yıldönümü vesilesiyle sosyal medyadan paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşümde yapılan çalışmaları aktardı. 

kentsel dönüşüm yapılan illeri Haberi

kentsel dönüşüm yapılan illeri

Türkiye'nin lokomitif sektörüleri arasında bulunan emlak sektöründe yaşanan gelişmeler, birinci el, ikinci el ve ipotekli satışlarda yaşanan son durum, kentsel dönüşüm ve daha birçok konuda değerlendirmelerde bulunan İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Başkanı. Mesut Güleroğlu, GÖZLEM aracılığıyla yatırımcılara ve ev sahibi olmak isteyenlere önerilerde bulundu. 


Sektörün nabzını yakından tutan Güleroğlu, Türkiye ve İzmir'de emlak sektörünün durgun ama düşüş kaybetmeyen bir ivmede olduğunu söyledi. 


Büyük işlere imza atacak müteahhit yok!

Türkiye'de yaklaşık iki yıldır birinci ellerde ciddi sıkıntılar olduğuna dikkat çeken Mesut Güleroğlu, "Arsa üretilmemesi, yer kalmaması, yeni alanlarının imara, konuta açılmaması nedeniyle bazı sektörde bazı sıkıntılar yaşanıyor. Yatırımcılar kentsel yenileme mantığıyla ikinci ellere dönmeye başladı. Kentsel dönüşüm ve kentsel yenilemeyi burada birbirinden ayırmak gerekiyor" dedi. 


İzmir'de kentsel dönüşüm konusunda gerçekleştirilen çalışmaları anlatan Güleroğlu...