03 / 05 / 2024

kentsel rant vergisi ne demek

kentsel rant vergisi ne demek

Gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını amaçlayan kentsel rant vergisinin yürürlüğe girmesi için çalışmalar yapılıyor. Kentsel rant vergisi nasıl ödenecek? İşte kentsel rant vergisi 2014 esasları..

Gayrimenkul değer artışında rant vergisi!

Gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını amacıyla rant vergisi geliştiriliyor. Gayrimenkul değer artışında rant vergisi kapsamında gayrimenkulde artışa konu değerin yüzde 45 ’i kamuya ödenecek...

Kentsel rantın vergilendirilmesi!

Kürşat Tuncel: "Kentsel dönüşüm öülk sahipleri tarafından kurtuluş olarak yorumlanabiliyor. Üstelik imar değişiklikleri yalnızca kentsel dönüşüm maksadıyla yapılmıyor, dolayısıyla Türkiye’de servet oluşumunun en büyük kaynağı durumunda"

Erhan Usta'dan flaş öneri: Rant vergisi mutlaka çıkarılmalı!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Meclis'te yaptığı açıklamasında önemli bir öneriyi gündeme getirdi. İşte Erhan Usta'nın o açıklaması...

'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

Yöneylem Araştırma tarafından 'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu. İşte o anketten çıkan sonuçlar...

Ferdi Zeyrek, 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız'!

CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa'daki kentsel dönüşüm projesine ilişkin konuştu. Zeyrek, kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını, Türkiye genelinde güzel örnekler olduğunu söyledi. Ancak 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız diye de belirtti.

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ne hızlı ne alelacele ne de herhangi birisine rant sağlamak için yapılmış bir kanundur. Bu, ülkenin birikimi olan bir kanundur” dedi.

Kanal İstanbul'da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir'den 6-7 milyar dolar rant vergisinin alınmasının öngörüldüğü gündeme geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kentsel dönüşüm kişilere rant aracı olmamalı!

Kentsel dönüşüm sağlıklı ve güvenli evlerde huzur içinde yaşamak için yapılmalı. Yapılan dönüşümle şehrin yoğunluğunu artırmamalı ve kişilere rant aracı olmamalı...

İmarda yeni rant vergisi tartışması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İmar Yasası’nda değişiklik öngören yasa taslağı tartışma yarattı. AK Parti Kocaeli Milletvekili ve İmar Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, "Kamunun aldığı harç çok azdı şimdi gerçek değer artışını alacak" dedi...

10 soruda imarda yeni rant vergisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı taslakta yer alan rant vergisi tekrar gündeme geldi. Peki, arsada meydana gelen değer artışı için vergi ne kadar, nasıl ne zaman ödenecek? İşte 10 soruda imarda yeni rant vergisi...

İmar Kanunu'nda kritik değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı ‘şehirlerde rant vergisi’ planı tekrar gündeme geldi. Taslağa göre, imar planında yapılan değişikliklerde arsada değer artışı olursa fark devlete ödenecek.

Kentsel dönüşüm rant sistemi haline gelmemeli!

Bugün kapılarını açan CNR Emlak 2017 Fuarı'nda eş zamanlı olarak gerçekleşen CNR Emlak Zirvesi'nde konuşan Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, kentsel dönüşümün önemli bir proje olduğuna dikkat çekerek, bu projenin rant sistemi haline gelmemesi gerektiğini söyledi..

Kentsel dönüşümde amaç rant olmamalı!

'Nasıl bir kentsel dönüşüm' başlıklı forum hakkında basın toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, kentsel dönüşümde amacın sadece rant olmaması gerektiğini belirtti.

Mustafa Balcı: Kentsel dönüşüm rant odaklı projelere indirgeniyor!

Kentsel dönüşümün rant odaklı projelere indirgendiğine dikkat çeken İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı disiplinlerinin, teknik, bilimsel ve yasal gereklilikleri ile teknik ilkelerini görmezden gelerek kentsel dönüşüm olmaz." dedi.

Parsel bazlı imar tadilatına son verilecek!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, uzun süredir gündemde olan rant vergisi ile ilgili yeni bir değerlendirmede bulundu.

kentsel rant vergisi ne demek Haberi

kentsel rant vergisi ne demek

Kentsel rant vergisi 2014!

Gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını amaçlayan kentsel rant vergisinin yürürlüğe girmesi için çalışmalar yapılıyor.


2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program kapsamında da yer verilen kentsel rant vergisi ile gayrimenkul değerinin artması halinde, artışa konu değerin yüzde 45’i kamuya ödenecek.


Kentsel rant vergisi olarak hesaplanan tutarın yüzde 30’u Çevre Bakanlığı’na, yüzde 70’i plan değişikliğini onaylayan ilgili idareye aktarılacak.  


Değer artışına yol açan plan değişikliğinin Çevre Bakanlığı’nca onaylanması halinde değer artış payının tamamı bu bakanlığa ödenecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca İmar Kanunu’nda yapılacak bir değişiklikle rant vergisinin, yürürlüğe girmesi için çalışmalar devam ediyor.


Orta Vadeli Program'da yer alan bilgiye göre; gayrimenkul değer artışlarının yeterince vergilendirilmemesi, imar düzenlemeleri ve kamu hizmetleri yoluyla ciddi bir gayrimenkul rantı oluşması ve bundan kamunun yeterince pay...