24 / 07 / 2024

kıbrıs müteahhitlik sektörü

kıbrıs müteahhitlik sektörü

Başbakan Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk Mühendisler ve Mimarlar Odası Birliği ile düzenlenen basın toplantısında konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan Yacıoğlu, 'İnşaatlar, mühendislik normlarına göre yapılmalı'' diye konuştu.

Kıbrıs inşaat sektöründe 'yap-sat' bitirildi! Yatırımcılar kaçıyor!

Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, Kıbrıs'taki inşaat sektörünün zor günler geçirdiğini belirterek 'yap-sat' işleyişinin bittiğini ve yatırımcıların kaçmaya başladığını belirtti.

Kıbrıs'ta emlak krizi kapıda!

Yabancılara taşınmaz mal satışında yapılan değişikliklerle gayrimenkul sektöründe yükselen krize işaret eden Avukat Münür Doratlı, Kıbrıs'ta tapu dairelerinde büyük kaos yaşandığını söyledi.

Kıbrıs; konut almak isteyenlerin radarında! Dövizle kira getirisi Türk yatırımcılarını cezbediyor!

Dünyaca ünlü bir dergi, neredeyse yarı yarıya daha ucuz olduğunu hesaplayarak Amerikalılara mülk satın almak için tavsiye ettiği lokasyonların ilk sırasına Kuzey Kıbrıs’ı yerleştirdi. Özellikle Dövizle kira getirisi Türk yatırımcıları cezbediyor.

Kıbrıs'taki emlak krizi yeni bir boyut kazandı! Projeler durdu, satışlar iptal ediliyor, lansmanlar erteleniyor!

Kıbrıs'ta gayrimenkul sektöründe yılbaşından bu yana var olan kriz; yeni yasayla yabancılara taşınmaz mal satışında çıkarılan zorluklar, deprem uzmanlarının yaptığı açıklamalar ve KKTC vatandaşı Afik Grup Direktörü Simon Aykut’un Güney’de tutuklanmasıyla adeta yeni bir boyut kazandı.

Kıbrıs'a Türk yatırımcı ayarı! Türkler artık üç tapu sahibi olabilecek!

Son zamanlarda Türk yatırımcıları rotayı Kıbrıs'a çevirdi. Yüksek kira getirisi ve konutta ödeme kolaylığından dolayı Kıbrıs Türk yatırımcıları tarafından büyük ilgi görüyor. Kıbrıs'ta Türk yatırımcılarını teşvik edici yeni düzenlemeye gidildi. Türkler Kıbrıs'tan artık üç tapu sahibi olabilecek.

Kıbrıs; cazip konut fiyatları ve yüksek kira getirisiyle yatırımcıların radarında!

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin “yurt dışında mülk satın alınabilecek en karlı ülke” olarak nitelendirdiği Kıbrıs, “Pound”la yüksek kira geliri ve cazip konut fiyatlarıyla, Türk ve yabancı gayrimenkul yatırımcıların radarına girdi. 

Kuzey Kıbrıs'ta emlak dolandırıcılığı alarmı!  

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kuzey Kıbrıs emlak piyasasında dolandırıcılık faaliyetleri giderek daha da artıyor. Pek çok firma yüzde 220 imar oranına sahip araziler üzerinde 3D projelerle sahte umutlar yaratıyor.

Kıbrıs'a yatırım yapmak isteyenler dikkat! 3 milyon 900 bin liradan başlayan arsa fırsatı!

Yerli ve yabancı yatırımcılar Kıbrıs'a yönelmeye başladı. Özellikle Güney Kıbrıs yatırımcıların en çok tercih ettiği bölge haline geldi. Kıbrıs'ta şimdi de 3 milyon 900 bin liradan başlayan fiyatlarla arsa yatırımı fırsatı sunuluyor.

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Irak'ta yapılmayı bekleyen büyük yatırımların başında yer alan Kalkınma Yolu Projesi, konut sektörü için can suyu olacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, projenin yapımı için Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını söyledi.

Kıbrıs'ta konut alım satımlarda geçen yıl rekor kırıldı!

Güney Kıbrıs’ta 2023 yılında emlak piyasasında gerçekleşen alım-satımlarda rekor kırdı. Kıbrıs yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi.

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında 2024'ün ilk çeyreğinde 4,3 milyar dolarlık iş üstlendi!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre Türk müteahhitlik sektörünün 2024'ün ilk çeyreğinde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 4,3 milyar dolar şeklinde oldu.

Kıbrıs son iki yılda gayrimenkul yatırımcısının gözdesi oldu!

Kıbrıs, son 2 yılda gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi haline geldi. Dünya çapında yükselen gayrimenkul yatırım bölgelerinden biri olan Kıbrıs, dünyanın en yaşanılası ülkeleri listesinde de ilk 25 arasında yer alıyor. 

kıbrıs müteahhitlik sektörü Haberi

kıbrıs müteahhitlik sektörü

Başbakan Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk Mühendisler ve Mimarlar Odası Birliği ile birlikte yaşanan sel felaketiyle ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

Başkan Yazıcıoğlu'nun açıklamaları şu şekilde: ''“Bu rapor, ön değerlendirme ve ön rapor şeklinde yorumlanabilir. Bu rapor, sonraki günlerin temelini oluşturacak şeydir.

Yapılan hidrolik değerlendirmeler sonucu bölgedeki durum şu şekildedir; Mühendislik normları altında yapılmayan, yüksek yağışları karşılayamayacak şekilde yapılan yapılar, mühendislik hatasını gözler önüne seriyor.İncelenen bölgede yağış sırası ve ertesinde gerekli mühendislik çerçevesinde yapılmadığı anlaşılmaktadır. Son on yılda bölgedeki yağışlarda ciddi artış var. Sonraki planların en az 100 yıllık bir çerçevede incelenmesi gereklidir. Bölgede yapılan gözlemlerle elde edilen değerler gösteriyor ki; gün içerisindeki yoğun yağışla birlikte bölgedeki dal parçaları akışı engellemiş ve yolun üzerine çıkan su olumsuzluklara neden olmuştur. İçinden dere geçen bölgelerimiz...