27 / 07 / 2024

kıbrısta yarım kalan otellere kredili destek

kıbrısta yarım kalan otellere kredili destek

Bakanlar Kurulu; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ( KKTC) yarım kalmış otellerin tamamlanması için faiz destekli kredi imkânını onayladı. KKTC turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin finansman ihtiyaçları karşılanacak...

Kıbrıs; konut almak isteyenlerin radarında! Dövizle kira getirisi Türk yatırımcılarını cezbediyor!

Dünyaca ünlü bir dergi, neredeyse yarı yarıya daha ucuz olduğunu hesaplayarak Amerikalılara mülk satın almak için tavsiye ettiği lokasyonların ilk sırasına Kuzey Kıbrıs’ı yerleştirdi. Özellikle Dövizle kira getirisi Türk yatırımcıları cezbediyor.

Kıbrıs'taki kiralık evlere tatil ayarı! Vatandaş müstakil ev ve villalara yöneldi!

Kıbrıs'ta tatil sezonun başlaması ile  kiralık “tatil dairelerine” rağbet oluştu. Villa, müstakil ev, ikiz villa, bungalov grubundaki kiralıkların sayısı ise 883’ten 965’e çıktı.

Kıbrıs'a yatırım yapmak isteyenler dikkat! 3 milyon 900 bin liradan başlayan arsa fırsatı!

Yerli ve yabancı yatırımcılar Kıbrıs'a yönelmeye başladı. Özellikle Güney Kıbrıs yatırımcıların en çok tercih ettiği bölge haline geldi. Kıbrıs'ta şimdi de 3 milyon 900 bin liradan başlayan fiyatlarla arsa yatırımı fırsatı sunuluyor.

Kıbrıs'ta konut alım satımlarda geçen yıl rekor kırıldı!

Güney Kıbrıs’ta 2023 yılında emlak piyasasında gerçekleşen alım-satımlarda rekor kırdı. Kıbrıs yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi.

Altın rekor üstüne rekor kırıyor! Gram, çeyrek, yarım altın fiyatları resmen fırladı! 22 Şubat 2024 altın fiyatları!

Altın fiyatları doların değer kaybetmesi ver Fed tarafından gelen faiz indirimlerine devam edileceğine yönelik sinyallerin etkisiyle rekor kırdı. Gram, çeyrek, yarım altın fiyatları resmen fırladı! 22 Şubat 2024 altın fiyatları.

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini yükseltmesine tepki gecikmedi. Göçmenler, mülklerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. 

Urfa’da yer alan toplam konut stokunun yüzde 5’ini yarım kalan konutlar oluşturmakta...

Yüzyılın felaketi deprem afetinden sonra iki bini aşkın binanın ağır hasar aldığı Şanlıurfa’da yarım kalan konut projeleri yükseliyor. Şehirdeki toplam konut stokunun ise yüzde 5’ini yarım kalan konut projeleri yer alırken, kişiler yüksek maliyetler nedeni ile kaçak yapılaşmaya yöneldiği kaydedildi.

Altın fiyatlarında rekor üstüne rekor geldi! Gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatları 30 Aralık 2023!

Gündemden düşmeyen altın fiyatları, rekordan rekora koşmaya devam ediyor. İşte Gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatları 30 Aralık 2023...

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs'ın tapusuna güvenip yatırım yapanlar oldu!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yabancılara gayrimenkul satışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Tatar, "Kıbrıs'ın tapusuna güvenip yatırım yapanlar oldu" dedi.

Altın rekora doymuyor! Gram, çeyrek, yarım, tam, Ata altın ne kadar oldu? 29 Aralık 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları, rekordan rekora koşuyor. Haftanın son işlem gününde de yukarı yönlü hareket eden altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.  Gram, çeyrek, yarım, tam, Ata altın ne kadar oldu? 29 Aralık 2023 altın fiyatları.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Kıbrıs'ın önde gelen müteahhitlerinden Koral Bozkurt, sosyal medya hesabından paylaştığı istatistikle Türkiye’de yabancılara yapılan mal satışlarının bir yıl içinde yüzde 61,5 azaldığını belirterek ''Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?” sorusunu sordu.

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

kıbrısta yarım kalan otellere kredili destek Haberi

kıbrısta yarım kalan otellere kredili destek

Bakanlar Kurulu; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ( KKTC) yarım kalmış otellerin tamamlanması için faiz destekli kredi imkânını onayladı. Yarım kalmış otel işletmecilerini sevindiren karar ile KKTC turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin finansman ihtiyaçlarını karşılayacak. Ülke ekonomisine katkı sağlanmasının hedeflendiği destekten; komple yeni yatırım olanlar, inşaatı devam edip en az %50 tamamlanma seviyesine gelmiş olanlar, fiziki koşulları tamamlanmış ancak işletmeye açılamamış, işletmeye açılmış ancak finansman sıkıntısı çekenler, işletmeye ara vermiş olanlar veya turizm amacı dışında kullanılıp yeniden turizm amaçlı kullanılmasına karar verilen tesisler yararlanabilecek. Bunların yanı sıra, Lefkoşa Surlariçi ve Gazimağusa Surlariçi bölgelerindeki butik otel veya turistik pansiyona yönelik yatırımlar da desteklenecek.


Denge...