02 / 05 / 2024

kira alınmaması tavsiye kararı

kira alınmaması tavsiye kararı

KOTO Başkanı Necmi Bulut, Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu’nun, ‘AVM’ler koronavirüs nedeniyle kapanan işletmelerden kira alınmayacak’ açıklaması hakkında değerlendirmelerde bulundu…

'Çiftçilerin arazilerinden emlak vergisi alınmasın' önerisi!

Adana Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçiler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Arazilerden emlak vergisi alınmamasını söyleyen Doğan, Ziraat Bankası çiftçi kredisinin de iki katına çıkarılması gerektiğini söyledi. İşte o açıklamalar...

Esnafa kira müjdesi! O ilde esnaftan 3 yıl boyunca kira alınmayacak!

Depremin ardından iş yerlerinin neredeyse tümünün yıkıldığı Malatya’da ticari hayatın durmaması amacıyla harekete geçen büyükşehrin sağlamlığını ve kalitesini ispat etmiş tesislerini esnafa tahsis etti ve  esnaftan 3 yıl kira alınmayacağını söyledi.

İBB'den İstanbul’da iki baraj için kritik karar! Hangi iki barajdan su alınmayacak?

İstanbul’da Avrupa Yakası’nda bulunan ve su sağlayan Terkos ile Büyükçekmece barajlarında su seviyesinin kritik seviyelere inmesinden dolayı İBB, Büyükçekmece Barajı’ndan su alınmaması, Terkos Barajı’ndan ise yüzde 50 daha az su alınarak sistemin işletilmesine karar verildi.

Deprem bölgesindeki vakıf taşınmazlarından 3 ay boyunca kira alınmayacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen şehirlerdeki bazı taşınmazların 3 aylık kira alacaklarından vazgeçildi.

Ücretsiz doğal gaz tüketimine ilişkin karar resmi gazetede yayımlandı! Yüzde yüz indirim olacak!

Doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen ücretin bir yıl boyunca ücretsiz olacağına yönelik karar resmi gazetede yayımlandı.

Altını olanlar dikkat! Merkez Bankası'ndan son dakika kararı geldi

Bankaya haricen girişi olan ve altın girişi ardından açılan yabancı para türünden mevduat/katılım fonlarının 28 Mart 2023 tarihi itibari ile TL payı hesaplamasında dikkate  alınmaması hükmüne varıldı.

Süleyman Soylu'dan hasarlı bina uyarısı: Yanından bile geçilmemeli!

Yaptığı açıklamada ağır hasarlı binalardan ve acil yıkılacak binalardan kesinlikle ev eşyası alınmaması gerektiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu binaların yanından dahi geçilmemesi gerektiğini söyledi.

Deprem bölgesine bağış yapanlar dikkat! TCMB’den çok önemli açıklama geldi!

Deprem felaketinin ardından Merkez Bankası’da alınan yeni kararları duyurdu. Buna göre, deprem bölgesindeki firmaların reeskont kredileri ile Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi (YTAK) geri ödemelerinin vadeleri uzatıldı. Bunun dışında, deprem bağış hesaplarına yapılan transferlerde ücret alınmaması da

Pasaport harçlarının akıbeti belli oldu! Zam farkı alınacak mı? Soylu açıkladı!

Pasaport harçlarına zam geleceğini duyanlar 2022'nin son günlerinde Nüfus İl Müdürlüğü'nde yoğunluk oluşturması üzerine Süleyman Soylu, ücret farkı alınmaması için talimat verdiğini açıkladı.

Kurbanlık alacaklar dikkat! Koyunda bu eksiklik varsa arkanıza bile bakmadan kaçın

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte ibadetlerini yerine getirecek vatandaşlar da koyun ve dana alımlarını sürdürüyor. Kurbanlık alacak vatandaşlara yapılan uyarıda, hayvanın bir kulağının dahi eksik olması durumunda dahi satın alınmaması tavsiye edildi.

Gram altın mı? Çeyrek mi? Yoksa has altın mı? En çok hangisi kazandırıyor? İslam Memiş az önce açıkladı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gündemden düşmeyen altın ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Altın kahini olarak bilinen İslam Memiş, hangi altın türlerinin alınması, hangi altın türlerinin alınmaması gerektiğini anlattı. İşte detaylar...

Yastık altında altını olanlar zarar mı edecek? Analistler herkesin merak ettiği bilgiyi paylaştı

Altındaki düşüş devam ederken, elinde altını olan vatandaşlar da kara karar ne yapacaklarını düşünüyor. Analistler, altının dengeli seyrinin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini ve şu an altın için risk alınmaması gerektiğini ifade ediyor.

Veraset ilamı nereden ve nasıl alınır? Veraset ilamı nedir?

Veraset ilamı, mirasçıların miras üzerindeki haklarını yasal olarak gösteren belgedir. Veraset ilamı almak için bir süre belirlenmese de kişinin ölümünden sonraki 3 ay çerisinde alınması tavsiye edilmektedir. Peki, veraset ilamı nereden ve nasıl alınır? İşte ayrıntılar…

kira alınmaması tavsiye kararı Haberi

kira alınmaması tavsiye kararı

KOTO Başkanı Necmi Bulut, Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu’nun, ‘AVM’ler koronavirüs salgını nedeniyle kapanan işletmelerden kira alınmayacak’ açıklamasının çok yerinde bir tavsiye kararı olduğunu belirtti.

Özgür Kocaeli’nde yer alan habere göre; KOTO Başkanı Necmi Bulut, yaptığı açıklamada kapanan işletmelerden kira alınmamasını desteklediklerini belirtti.

Necmi Bulut, “Federasyona bağlı AVM’lerin bu kararı koronavirüsle iktisadi mücadele açısından çok yerinde ve isabetlidir. Temennimiz uygulamanın bir an önce tüm AVM’lerde hayata geçirilmesi, yaygın ve genel bir uygulamaya dönüştürülmesidir. Bu uygulamanın yerel esnafta da mülk sahiplerinin özveriyle hayata geçirmesini arzu ediyoruz. Yerel esnafımızın bu süreçten en az hasarla çıkabilmesinin yolu ancak böyle bir uygulamayla mevcuttur. Özellikle bu uygulamanın şehrimizde hayata geçirilmesi tüm ülkeye örnek olacak, bu özveri birçok yerel esnafımızın hayatını kurtaracaktır. Mülk sahiplerinin bu konuya...