01 / 05 / 2024

kira kontratı hükümleri

kira kontratı hükümleri

Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme "kira sözleşmesi" olarak ifade ediliyor. Peki, kira sözleşmesi hükümleri nelerdir?

Kira kontratına neler yazılmalı?

Kira kontratı taraflar arasında imzalanabileceği gibi, noter huzurunda da imzalanabiliyor. Peki kiracı kira kontratına neler yazmalı? Ev sahibi kira kontratına neler yazmalı? Kira kontratına neler yazılmalı? İşte yanıtı..

Kira Kontratındaki 'bebek! detayı ağızları açık bıraktı!

Ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmezken, Ukraynalı çiftin kira Kontratındaki 'bebek! detayı ağızları açık bıraktı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Hollanda hükümetinden özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama: En çok yüzde 1 olacak! 

Hollanda hükümetinin kiracılara yönelik yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdiği açıklandı. Buna göre özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama getirildi. İşte uygulama ile ilgili tüm detaylar...

İş yeri kiraları illallah dedirtti, hükümete çok önemli çağrı yapıldı!

Türkiye’de her geçen artan ev kiralarının haricinde iş yeri kiraları da esnafa illallah dedirtiyor. Ülkenin hemen her şehrinde Pek çok esnaf, ay sonu yüksek rakamlar nedeniyle ödemekte zorlanırken, bazı semtlerdeki kira ücretleri ise kepenk indirtirken, hükümete ilginç bir çağrı yapıldı.

Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Ocak ayı kira artış oranı aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasından sonra gündeme geldi. Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Hükümetin kira adımı boşa çıktı! Ev sahipleri yasal limiti aştı

Konut kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hükümetin 1 Temmuz'a kadar kiraya yüzde 25 üst limit koymasına rağmen ev sahipleri yasal sınırı çoktan aştı.

İşte hükümetin yüksek kira ücretlerini düşürecek yeni stratejisi!

AK Parti hükümeti, kiralara yapılan fahiş zamların önüne geçebilmek için TÜFE’ye göre kira zammı uygulamasını rafa kaldıracak.

Fahiş ev kira artışlarına karşı hükümet düğmeye bastı! Yasaya aykırı artış yapan ev sahibi hemen kara listeye alınacak!

Fahiş ev kira artışlarına karşı hükümet düğmeye bastı. Yeni düzenleme ile kiracı şikayet hattı oluşturulacak ve hukuka aykırı davranan ev sahibi kara listeye alınacak...

İspanya hükümetinden gençlere kira desteği!

İspanya hükümeti 35 yaşın altındaki gençlere kira yardımında bulunacak. Ödenecek tutarın aylık 250 euro olması planlanıyor.

Kripto para kullanmanın hükümleri neler?

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarlarından Faruk Beşer bugünkü köşesinde Bitcoin ve kripto para hükümlerini kaleme aldı.

Hükümetten dar gelirliye 1.150 TL kira yardımı!

Hükümet kiralarını ödemekte güçlük çeken vatandaşlara destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Verilen yardımlar kapsamında hükümet 1.150 TL destek ödemesi yapıyor.

Beykoz Riva 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı hüküm değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Riva Mahallesi 238 Parsele (Yeni 3209,3210,3211 Parseller) İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Plan Hükümleri ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Plan Hükümleri Değişikliği askıya çıktı.

Hükümetten faaliyetlerini durduran esnafa müjde!

Koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetlerini durduran esnafa hükümetten müjde geldi. Yeni düzenleme ile pandemi döneminde iş yerini kapatan esnaf kira ödemelerinde muaf olacak. 

Veli Ağbaba: Gelir kaybı yaşayanların kiralarını hükümet karşılamalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, koronavirüs salgını sebebiyle gelir kaybı yaşayan vatandaşların kira borçlarının hükümet tarafından karşılanması gerektiğini belirtti...

kira kontratı hükümleri Haberi

kira kontratı hükümleri

Kira sözleşmesi hükümleri!

Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme "kira sözleşmesi" olarak ifade ediliyor. Peki, kira sözleşmesi hükümleri nelerdir?


Kira sözleşmesi hükümleri kapsamında kiralanana, kirayalayan ve kiraya veren kimsenin bilgilerine yer veriliyor. Ayrıca taraflar arasında yapılan anlaşmaya ilişkin esaslar da sözleşmede belirtiliyor.


Kira süresi, kira bedeli ve kiranın ödeneceği takvim günleri gibi hususlarında kira sözleşmesinde belirtilmesi gerekiyor. Kira sözleşmesi örneği aşağıda yer alıyor:


Kira sözleşmesi örneği..

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar

İmzalar

Tarih


Hususi Şartlar

1- Kiracı Kat Mülkiyeti Kanununa uymayı aynen kabul ve taahhüt eder.


2-...