04 / 05 / 2024

kira ödeme zamanı ne zaman

kira ödeme zamanı ne zaman

Taşınmaz mal sözleşmelerinde kiracı kiraladığı mala karşılık kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Peki, belirlenen kira bedeli ne zaman ödenir? Kira ödeme tarihi ne zaman?

Kiracılar dikkat! Kira ne zaman ödenir?

Kiracılar bir ev, kiraladıkları zaman o evin kirasını peşin mi yoksa bir ay oturduktan sonra mı ödeyecekleri konusunda bilgi sahibi olmak istiyorlar. Buna göre, kira ne zaman ödenmelidir, yasal uygulama nasıl işler?

Bitcoin ile kira ödeme dönemi başladı! İlk kontrat imzalandı!

Pandemi ile büyük yatırımcılara erişen Bitcoin şimdi de konut sektörüne sıçradı. Bitcoin ile ilk kez kira kontratı yapıldı. İşte detaylar...

MTV ödemesinde gecikmeyin! Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesi için son günler...

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde ikinci taksitlerin ödemesi için son tarih 30 Kasım 2023 olarak açıklandı. Bu ödeme zamanında yapılmazsa, aylık yüzde 3.5’lik gecikme zammı söz konusu olacağı kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Aile Bakanlığı'ndan müjde! Bu programıyla her yıl toplamda 10.200 TL ödeme yapılıyor! Hayır Aile destek değil!

Vatandaşlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerin türü ve miktarı hakkında hala merak içindedir. Bu ödemeler arasında 65 yaş üstü bakım aylığı da bulunmaktadır. Bakım aylığının miktarı ve ödeme zamanı hakkındaki detaylar haberimizde yer almaktadır.

Yeni Evim kampanyasında 85'inci taksit detayı! Geri ödeme zamanı belli oldu! Ev alacaklar detaylara bakın!

Yeni Konut Finansman Programı ile ilgili kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Ev alacaklar detaylara bakın!

Ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir? İşte detaylar!

Kiracılar ve ev sahipleri arasında bazı süregelen tatsız konular vardır. Bu konularda çoğunlukla kira ödeme noktasında ya da evi tahliye noktasında baş gösterir. İşte bu konularda merak edilenler!

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Emlak vergisinin ikinci taksiti ne zaman 2022?

Emlak vergisi 1. taksitini ödeyen mükellefler, ikinci taksit ödeme zamanını merak ediyor. Peki, emlak vergisinin ikinci taksiti ne zaman 2022? Vergide son taksit hangi ayda ödenir?

Kira gelir vergisi ne zaman ödenir 2022?

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri, mesken ve işyeri kira gelir sahipleri tarafından merak ediliyor. Bu sene kira gelir vergisinde istisnasında artış yaşandı. Belirlenen sınırı aşanlar vergi mükellefi olacak. Peki, 2022 kira gelir vergisi ne zaman ödenecek?

Kirasını zamanında ödemeyen kiracıya faiz şoku!

Kiracı tarafından mülk sahibine ödenmesi gereken kira bedelinin zamanında ödenmemesi veya eksik ödenmesi sonucunda kira kaybı tutarına bağlı olarak yasal faiz tahsis ediliyor...

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri 2021!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 2021 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 9.11 olarak açıklandı. Buna göre, 2021 gelirleri için istisna tutarı 7 bin lira oldu. Peki kira gelir vergisi ödeme tarihleri 2021 ne zaman? İşte tüm merak edilenler...

Miras intikal vergisi ödeme süresi 2021!

Mirasçıların elde edilen miras için vergi ödemesi gerekiyor. Peki miras intikal vergisi ödeme süresi 2021 ne zaman? İşte miras vergisi ödeme zamanı...

Borcu olana müjdeli haber! Yüzde 50'si siliniyor!

Vergi borcu olan yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiren yapılandırma için müracaatlar 1 Şubat 2021’de sona erdi. Şimdi ise taksitleri ödeme zamanı geldi. Vergi ve prim yapılandırmasına müracaat etmek kadar ödemeleri zamanında yapmak da oldukça önemli...

kira ödeme zamanı ne zaman Haberi

kira ödeme zamanı ne zaman

Kira ödeme tarihi ne zaman?

Taşınmaz mal sözleşmelerinde kiracı kiraladığı mala karşılık kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Kanunen kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor.


Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor.


Peki, belirlenen kira bedeli ne zaman ödenir? Kira ödeme tarihi ne zaman?


Kira ödeme tarihi..

Kira hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor.


Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren...