12 / 05 / 2024

kira parası bankaya mı yatırılır

kira parası bankaya mı yatırılır

Taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Peki, kira gelir vergisinin tespiti için kira parasının bankaya yatırılması zorunluluğu var mı?

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Evin yarı parası cebinizde olsa bile, artık kira öder gibi konut sahibi olmak yalan oldu! 

Mobil Uygulama Geliştiricisi Mahmut Gündoğdu, X sosyal medya hesabından konut fiyatları ve mortgage ile ilgili bir paylaşımda bulunarak, "Kira öder gibi konut sahibi olmak yalan oldu" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahipleri 5 yıl dolmadan kirayı artırabilecek! Mahkemeden emsal karar

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi kira zammı konusunda emsal bir karar imza attı. Mahkeme, uzun süreli kira sözleşmelerinde kira parasının günün ekonomik koşullarına uyarlanması için her zaman “uyarlama” davası açılabileceğine karar verdi. 

Ev alacaklara kredi şoku! Bir ev alan iki ev parası faiz ödüyor: 2.4 milyon TL kredinin aylık taksiti en az 72 bin TL!

Konut kredilerinde aylık maliyet de resmen fırladı. Artık bir konut alan vatandaş, iki ev parasını da bankaya faiz şeklinde ödüyor. İşte ayrıntılar...

Parasını bankalara yatıran vatandaşlar acil bakın! Faizler fırladı! 1 milyon TL'nin 32 günlük mevduat faizi tam bu kadar

Bankaların mevduat faizlerinde sert yükselişler görülmeye başlandı. Bankaya parasını yatıran vatandaşlar, mevduat faizlerini merak ediyor. Peki 1 milyon TL'nin 32 günlük mevduat faizi ne kadar oldu? İşte mevduat faizleri...

Ünlü iş adamı 60 bin TL'ye oturan kiracısını hava parası vererek çıkardı! Evinin yeni kira bedeli ise dudak uçuklattı

Ünlü işadamı Fırat Yiğit, İstanbul'un Bebek semtinde 60 bin liraya oturan kiracısını çıkarmak için 2 milyon TL hava parası vermeyi teklif etti. Kiracı ise kabul etti. İşadamı, aynı evi tekrar kiraya verecek. Evin yeni kiralık bedeli ise görenlerin dudağını uçuklattı...

Kiracılar bu olanaktan haberiniz var mı? Çift kira parası alabilirsiniz

Son depremin ardından, özellikle İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde, kentsel dönüşüm çalışmalarına sürat verilmiştir. Bu aşamada, evlerinde oturan kiracıların da hakları bulunmaktadır fakat birçok kiracının bu haklardan haberi yoktur.

Kira desteğini kimler alabilir? Kaç TL kira desteği veriliyor?

Kiraların astronomik artması nedeniyle pek çok vatandaş kira parasını denkleştirmekte güçlük yaşıyor. Devletin zor durumdaki vatandaşlara yaptığı destek ödemelerinden kira  desteğine kimler başvurabilir? Ne kadar kira yardımı yapılıyor?

Parasını bankaya yatırmak isteyenler dikkat! Hangi banka ocak ayında mevduata ne kadar faiz veriyor? İşte o liste!

Bankalar son dönemde TL mevduat faizlerinde yeni artışlar yaparken, vatandaş da parasını hangi bankaya yatıracağını araştırmaya başladı. İşte elindeki birikimini bankada tutmak isteyen vatandaşa rehber olacak liste ve A’dan Z’ye bankaların yeni mevduat oranları…

Ziraat Bankası TOKİ iade parası nasıl alınır? TOKİ iade paraları hangi bankaya yatıyor?

TOKİ başvuru parası iadeleri merakla araştırılıyor. Kurada isimleri çıkmayan vatandaşlar, iade paralarını ne zaman alacaklarını araştırıyor. İşte TOKİ başvuru parası iadesine dair detaylar!

Mağazaların elektrik maliyeti ikinci kira parası oldu!

BMD Başkanı Sinan Öncel "Elektrik maliyetleri bazı AVM'lerdeki mağazalar için ikinci bir kira giderine dönüştü. Mağazalarında enerji fiyatının ortak sayaç üzerinden faturalandırılması yerine bireysel abonelik koşullarında ve ulusal tarifeye dönüştürülerek fiyatlandırılmasını öneriyoruz" ifadelerini

Kira artışlarına yüzde 25 sınır sektörü sarstı! Kontratlar 2 Temmuz'a ötelenirken, fiyatlar şimdiden katlandı!

Konut kiralarında 1 Temmuz 2023’e kadar uygulanacak olan yüzde 25’lik kira artış sınırına takılmak istemeyen pek çok konut sahibi yeni kontratlarını 2 Temmuz tarihinde öteliyor. Hava parasının da gündeme geldiği bu günlerde, kiralık ev fiyatları yüzde 1 arttı. 

Almanya'da esnafa kira yardımı nasıl yapıldı?

Almanya'da şu anda ev sahibine kirasını ödeyemeyen, vergi- sigorta, elektrik- su parası borcu olan esnaf yok. Aynı zamanda hiçbir esnaf iflasla karşı karşıya kalmadı. Devlet, esnafa kira desteğinden, vergi ve fatura yardımına kadar birçok ödeme yaptı.

kira parası bankaya mı yatırılır Haberi

kira parası bankaya mı yatırılır

Kira parasının bankaya yatırılması zorunluluğu var mı?

Taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Beyana dayalı vergi olan kira gelir vergisinin tespiti için gelirin banka aracılığı ile ödenmesi gerekiyor.


Kira parasının bankaya yatırılması zorunluluğu hakkındaki yasal hükümler, 29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Gelir Vergisi Genel Tebliği kapsamında yer alıyor.


Tebliğ gereğince meskenlerde 500 TL ve üzeri aylık gelir elde edilmesi durumunda kira tahsillerinin banka aracılığı ile yapılması zorunlu oluyor. Bu sınırın altında kira elde edilmesi durumund kira elden alınabiliyor.


Buna karşın kira bedeli ne olursa olsun işyeri kira bedellerinin de banka aracılığı ile ödenmesi gerekiyor. İşyeri kiralamalarında herhangi bir sınırlama bulunmuyor.


GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 268)

     ...