23 / 11 / 2024
fuzul

kiracı abonelikleri nelerdir

kiracı abonelikleri nelerdir

Bir işyeri veya mesken kiralamalarında kiracıların bazı abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Peki, kiracı hangi abonelikleri alır? Kiracı abonelik işlemleri nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Kira artışında kiracının hakları neler?

Kira fiyatlarında yaşanan fahiş artış sonrası yürürlüğe sokulan yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz 2024 itibarıyla kaldırıldı. Zam oranları 12 aylık enflasyon üzerinden hesaplanacak. Peki kira artışında kiracının hakları nelerdir? 

Kiracılar aman dikkat! Kirasını ödemeyen kiracının elektrik ve suyu kesilebilir mi?

Türkiye’de ev sahipleri ile kiracılar arasında sıkıntılar yaşanmatadır. Buna göre, kira ödemelerini yapmayan kiracılara karşı ev sahipleri kendi düşünceleri ile çeşitli yaptırımlar yapabiliyorlar. Peki yapılan bu yaptırımların yasal durumları nelerdir? 

Aidatı ödemeyen kiracı ev sahibine haciz getirir mi?

Aidat ödemeleri ile alakalı olarak birçok konu merak ediliyor ve vatandaşlar tarafından da  araştırılıyor. Buna göre, kiracının aidat ödememesi durumunda ev sahiplerinin karşılaşacakları yaptırımlar nelerdir? 

Bir ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkaramaz?

Ev sahiplerinin kiracıları evden çıkarabilecekleri durumların çoğu genel anlamda bilinmektedir. Fakat, kiracıların ev sahipleri tarafından evden çıkarılamayacakları durumlar nelerdir? Merak edilen ayrıntılar neler?

Kiracının gayrimenkul sahibine karşı sorumlulukları nelerdir?

Mülk sahipleri ile kiracıların birbirlerine karşı bir dizi yasal ve ahlaki sorumluğu bulunuyor. Peki bu sorumluklar neler? İşte detaylar...

Kiracının hakları nelerdir? 

Ev sahibi ve kiracıların bazı hakları bulunuyor. Ev sahibi ile anlaşmazlık yaşayan kiracılar sahip oldukları haklarını merak ediyor. Peki, Kiracı hakları nedir? İşte detaylar...

Kiracı ve ev sahibinin hakları nelerdir?

Kiracılar, kira ücretlerinde yaşanan yüksek artışlardan rahatsızlık duyarken, ev sahipleri evlerini kiralayanların ortalama kira fiyatlarına göre daha ucuz oturmasından şikayetçi. Anlaşmazlıklar giderek artıyor ve sonunda mahkemeye taşınıyor. Peki kiracı ve ev sahibinin hakları nelerdir?

Ev sahibinin sorumlulukları nelerdir? 

Ev sahibinin, kanunen kiracılara birçok sorumlulukları vardır. Bu sorumluluklar sayesinde kiracılar, evde ikamet etme haklarından daha iyi şekilde yararlanabilir. Peki ev sahibinin sorumlulukları nelerdir ve neleri yerine getirmekle yükümlüdürler? İşte tüm bunların yanıtları...

Kiracının hakları nedir? Kiracı hangi haklara sahip?

Kiracılar ve ev sahipleri hukuki olarak farklı haklara sahiptir. Bu haklar, kiracının mağdur olmaması için düzenlenmiştir. Dolayısıyla belirli durumlarda, kiracı bu hakları kullanma yetkisine sahiptir. Peki kiracının hakları nelerdir? İşte kiracının sahip olduğu haklar...

Ev sahibi kiracıyı kaç yıl sonra çıkarabilir? Kiracı hangi şartlarda ve nasıl çıkarılır?

Ev sahibi ve kiracıların bilmesi gereken önemli hususlar bulunmaktadır. Bir mülkü kiraya veren ve aynı şekilde kiralayan hakları nelerdir? İşte detaylar!

Kiracılar aman dikkat bunları mutlaka bilmelisiniz! 2023 kiracı hakları nelerdir?

Kiracılar haklarına hakim olması gerekir. Ev sahipleri ile aralarında olan iletişimin iyi bir şekilde ilerlemesi için kiracılar haklarını bilmelidir. İşte kiracı hakları!

Ev sahibi kiracıya ihtar çekerse ne olur? Kiracıyı çıkarmak için haklı sebepler nelerdir?

Ev sahipleri ve kiracılara dair pek çok soru sorulmaktadır. Bunlardan en bilineni de ihtar çekme konusudur. Kiracıların bir kısmı Ev sahibi kiracıya ihtar çekerse ne olur? sorusunu sormaktadır. İşte o ayrıntılar!

Kiracıyı çıkarmak için haklı sebepler nelerdir? Kiraya 100 de 100 zam yapılır mı?

Kiracının ve ev sahibinin kiralanan mülk üzerinde birtakım hakları vardır. Bu hakları bilmeyen her iki tarafta bazı hususlarda yanılgılara düşebilir. İşte bu noktada merak edilip sorulan sorular!

kiracı abonelikleri nelerdir Haberi

kiracı abonelikleri nelerdir

Kiracı hangi abonelikleri alır?

Bir işyeri veya mesken kiralamalarında kiracıların bazı abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Bunun nedeni ise elektrik ve su gibi faturaların mal sahibi değil kullanıcı adına düzenlenmesi.


Kullanıcının kiracı olması durumunda, aboneliği kiracı üzerine almak ile mükellef oluyor. Peki, kiracı hangi abonelikleri alır?


-Elektrik

-Su

-Doğalgaz

-Telefon

-İnternet vb.


Su abonelik işlem ve bedelleri..

Gerekli Belgeler : 

Binanızın yapım tarihi 12.10.2004 tarihi öncesi ise  ;


İlgili Belediye'den binanın yapım tarihine dair yazı veya Elektrik - Doğalgaz - Telefon Sözleşme evraklarından biri

T.C. Kimlik Numarası yer alan Kimlik Belgesi

Konutlarda daire sayısına göre dairelerden 211 TL Abonelik ve 185 TL Teminat Bedeli olarak Toplam 396 TL

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK)

Binanızın yapım tarihi 12.10.2004 - 26.07.2008 tarihleri arasında ise  ;


Yapı Ruhsatı

T.C. Kimlik Numarası yer alan Kimlik Belgesi

Konutlarda daire sayısına göre dairelerden 211 TL...