29 / 04 / 2024

kiracı apartmandaki onarımları öder mi

kiracı apartmandaki onarımları öder mi

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir sitede kiracıyım. Demirbaşlara yapılan onarımlarla ilgili tarafıma yazılı bilgi vermesini talep ettim. Yönetim, ‘sen bizim muhatabımız değilsin’ diye yazı vermekten kaçınıyor. Kiracının bunları ödemesi gerekir mi?' sorusunu cevapladı.

Kiracılar dikkat! Ev sahibine hakaret eden kiracıya ne olur?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar ve sonrasında oluşabilecek olumsuz mahkeme süreçleri ve yeni hukuki kaideleri de gündeme getiriyor. Buna göre, bir kiracı ev sahibine hakaret ederse hangi yaptırımlar ile karşı karşıya kalabilir? Konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Kiracılar müjde! Kira yardımları resmen başladı!

Artan kira fiyatları karşısında zorlanan kiracılara rahat bir nefes aldıracak haber geldi. Kira yardımlarının resmen başladığı duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, her ay o miktar hesaplara yatırılacak.

Kiracılar 15 bin TL'lik maaşlarının yarısını kiraya veriyor, ev sahipleri yatırımlarının karşılığını alamıyor!

Kiracılar fahiş bedellerden mutsuzken, ev sahipleri de yeni yapılan zamlara rağmen aldıkları kiradan memnun değil. Peki bu durum nasıl düzelecek?

Depremzedeler dikkat! Başvuranın hesabına yatırılıyor: Ev sahibine 5 bin, kiracıya 3 bin TL!

Depremzedelere yapılan yardımlar sık sık merak konusu oluyor. İşte Adıyaman'da konutları hasar gören ev sahipleri ve kiracılara yapılan o destek ödemeleri...

Yardıma muhtaç vatandaşlar dikkat! Devlet 500 bin TL'ye kadar nakit yardım yapıyor!

Aile Bakanlığı'nın yeni sosyal yardım programıyla, maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlar ev onarımları, yapımı ve eşya alımları için 500 bin TL'ye kadar nakit yardım alabilecek. Başvurular hızla yapılmalı, fırsat kaçırılmamalı.

Ev Sahiplerine Yeni Yaptırımlar Geliyor! Kiracıların Korunması Hedefleniyor

Kiralardaki yüksek artışlar ve orantısız zam talepleri ev sahiplerine yönelik yeni yaptırımların gündeme gelmesine sebep oldu. Devlet, kiracıların korunmasını amaçlayan önemli düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor. İşte, ev sahiplerinin bilmesi gereken detaylar.

8 milyon kiracı için harekete geçildi! Fahiş kiralara neşter vurulacak: Yeni adımlar tek tek açıklandı!

Konut kiralarında fahiş kiralara engel olunması için, kiracılara koruma kalkanı hazırlanıyor. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Yüzde 25 sınırına uyulmazsa ne olacak?

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki uyuşmazlıklara ilişkin yeni adımlar atılmaya devam ediyor. Temmuzda bitmesi beklenen kira artışında yüzde 25 sınırlamasının tekrar uzatılacağı yönündeki açıklamaların ardından düzenlemeye ev sahiplerine uygulanacak yaptırımlar merak ediliyor.

Kaymakamlıklara kiracılar akın edecek! 700 ile 1500 TL arası ödeme yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi insanlara verilen sosyal destek ödemeleri kapsamında kira yardımlarının da yapılmaya başlandığını duyurdu. Bu duyurunun ardından kiracılar kaymakamlıklara akın edecek! Çünkü 700 ile 1500 TL ödeme yapılacak!

Çatı katında oturanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binaların çatı katlarında yaşanan sorunları kaleme aldı. Peki çatı katındaki onarım sorunu nasıl çözülür? Çatı onarımları nasıl ypılır? Çatı onarımı için her kat maliki ödeme yapmak zorunda mı? İşte detaylar ve Tamer Heper'in okuyucusunun sor

Oturduğunuz apartmanda bu varsa dikkat edin! Mahkemelik olabilir, 1.500 TL masraf ödeyebilirsiniz! 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde, binaların çatı katında yapılacak değişiklikleri kaleme aldı. Peki çatı onarımları için apartmanlarda nasıl oylama yapılır? Çatı onarımına ilişkin sorunlar oylama ile çözülür mü? İşte Tamer Heper'in okuyucusunun sorusuna verdiği o yanıt...

VavaCars'tan ikinci el arabalara tam kapsamlı garanti!

VavaCars, ikinci el araçlarda “Tam Kapsamlı Garanti” hizmeti vermeye başlayacağını açıkladı. Garanti süresince, otomobiilin onarımları uzman teknisyenler tarafından gerçekleştirilecek ve 12 ay/25 bin kilometreye hiçbir ek ücret alınmayacak. Detaylar haberimizde yer alıyor...

Hollanda'dan Rusya'ya yeni yaptırımlar: Amsterdam'daki Rus kiracı evden çıkarılmak istendi!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından sonra Hollanda'daki kurum ve kuruluşlar, Rusya ve Belarus'a karşı bazı yaptırımlar uygulamaya koydu. Konu ile ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, Amsterdam'daki Rus kiracı evden çıkarılmak istendi...

kiracı apartmandaki onarımları öder mi Haberi

kiracı apartmandaki onarımları öder mi

Posta yazarı Tamer Heper 'Toplu konutların bulunduğu bir sitede kiracıyım. Site yönetiminden demirbaşlara yapılan onarımlarla ilgili tarafıma yazılı bilgi vermesini talep ettim. Yönetim, ‘sen bizim muhatabımız değilsin’ diye yazı vermekten kaçınıyor. Yapılan işler; apartman kapısı değişimi, görüntülü diafon takılması, site girişine sürgülü kapı yapılması, bahçe çitleri ve sulama boruların döşenmesi, apartmanın içinin boyanması gibi şeyler. Kiracının bunları ödemesi gerekir mi?' sorusunu yanıtladı.

Toplu konutların bulunduğu bir sitede kiracıyım. Site yönetiminden demirbaşlara yapılan onarımlarla ilgili tarafıma yazılı bilgi vermesini talep ettim. Yönetim, ‘sen bizim muhatabımız değilsin’ diye yazı vermekten kaçınıyor. Yapılan işler; apartman kapısı değişimi, görüntülü diafon takılması, site girişine sürgülü kapı yapılması, bahçe çitleri ve sulama boruların döşenmesi, apartmanın içinin boyanması gibi şeyler. Kiracının bunları ödemesi gerekir mi? H.T.

Önce...