04 / 05 / 2024

kiracı evi göstermiyor

kiracı evi göstermiyor

Ev sahibi kiraya verdiği evinin satışını gerçekleştirebiliyor. Bu süreçte evi satın almak isteyen kimselerin evi görmesi için kiracının evi göstermesi gerekiyor. Peki, kiracının evi göstermemesi halinde ne yapılır?

Kiracı evi göstermek zorunda mı?

İmzalanan kira sözleşmesi, taşınmaz mal sahibinin tasarruf hakkını etkilemiyor. Taşınmaz mal sahibi, isterse kiradaki evin satışını gerçekleştirebiliyor. Peki satış sürecinde kiracı evi göstermek zorunda mı?

Ne Brezilya ne Bangladeş! Burası Bursa! Öyle bir ev yaptı ki her an uçuşa hazır vaziyette! Görenler şokta!

Ülke genelinde imar kanunu ihlallerine her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Vatandaşlar öyle evler yapıyor ki, görenler hayrete düşüyor. Bunlardan biri de Bursa'da yapılan bir ev... Evi görenler; 'uçuş için hazır' yorumunu yapıyor. İşte o ev...

Ev sahipleri, evi göstermeyen kiracı hakkında nasıl bir işlem yapmalı? Kiracılara ceza verilir mi?

Ev sahipleri evlerini satmak istedikleri zaman mevcut kiracıların evi göstermeme sorunu aralarında sıkıntılı bir süreç yaşanmasına sebep olabiliyor. Buna göre, ev sahipleri bu sorunun çözümünü ve kiracılara böyle bir süreçte ceza verilip verilemeyeceğini merak etmekteler.

Kiraladığı evi günlük 2 bin 500 TL'ye kiraya verdi! Ev sahibi köşeye sıkıştı!

Ev sahibi ve kiracı arasındaki sorunlara şimdi de '' Airbnb'' eklendi. Kiracı, kiraladığı evi günlük 2 bin 500 liraya kiraya verdi, ev sahibi köşeye sıkıştı. İşte ayrıntılar...

Ankara'da tahliye davasını kaybeden kiracı evi yaktı ve kaçtı!

Ankara'nın Mamak ilçesinde kirayı ödemeyince mahkeme kararıyla tahliyesi talep edilen kiracı, evi ateşe verdi ve kaçtı. İşte ayrıntılar...

Ev sahiplerinin kiracıyı çıkarma şartları gündem oldu: 'Evi komple kiracıya mı verelim?' 

Mağdur ev sahipleri, kiracıyı tahliye etme şartlarına 'Evi komple kiracıya mı verelim?' diyerek tepki gösterdi. İşte Avukat Esat Özel'in gündem olan o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Kiracılar dikkat! Resmen açıklandı: Oturduğu evi satılan kiracıların kira sözleşmesi sona erer mi?

Son günlerde en merak edilen konulardan biri, oturduğu evi satılan kiracının tahliye edilip edilemeyeceği oldu. Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, X sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı. İşte o açıklama ve gelen yorumlar... 

Kirada yüzde 25 sınırı kaldırılmalı mı?

Ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmezken yüzde 25 zam sınırı da en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki kirada yüzde 25 sınırı kaldırılmalı mı?

Kira gelirleri maliyenin kıskacında!

Kira gelir vergisi için geri sayım başlarken bu sene kiracılara gönderilecek olan “bildirim formunun” devreye girmesiyle beraber kira gelirleri de maliyenin kıskacına girdi...

400 bin TL zarardayım diyen mağdur ev sahibinden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a şaşırtan soru! 

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları gündemi meşgul ederken, 400 bin TL zararda olduğunu söyleyen mağdur ev sahibinden Diyanet İşleri Başkanlığı'na şaşırtan bir soru geldi. Ev sahibi paylaşımında "Bu parayı fitre zekat niyetine kendisine bağışladım desem hayır işlemiş olur muyum?" diye sordu.

Survivor eski sunucusu Alp Kırşan'ın İzmir'de restore ettiği evi görenler hayran kaldı!

Yıllardır sunuculuk yaptığı Survivor’dan aile özleminden dolayı ayrılan Alp Kırşan ve eşi Zeynep Kırşan İzmir'de restore ettikleri evde yaşıyor. İzmir'deki yeni evlerini takipçileri ile paylaşan Kırşan'ın evi görenleri kendine hayran bıraktı. 

Kiracılar dikkat! Ev sahibiniz bu davayı 5 yıl dolmadan açabilir!

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları gündemden düşmezken, pek çok kişi de kira uyarlama davasının ne zaman açılacağını merak ediyor. Peki kira uyarlama davası ne zaman açılabilir? 

Kiracılar uyanık olun! Evden çıkarken depozitoyu alamayabilirsiniz!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan diyaloglar ve sıkıntılar, kira artış anlaşmazlıkları, aidatta yaşanan sorunlar bu konunun gündemdeki yerini sıcak tutmasını sağlıyor. Bir kiracı evi boşaltırken hangi durumlarda depozitosunu geri alamaz işte merak edilenler.

Kirayı elden veren kiracılar yandı! 22 bin 800 lira ceza ödeyebilirsiniz!

Ev sahibi ve kiracı kavgaları gündemi meşgul ederken, kirayı elden ödeyenleri de büyük bir tehlikenin başladığı belirtildi. Eğer siz de kirayı elden veriyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. İşte detaylar...

kiracı evi göstermiyor Haberi

kiracı evi göstermiyor

Kiracının evi göstermemesi halinde ne yapılır?

Taşınmaz malın kiraya verilmesi onun satılmasına engel olmuyor. Ev sahibi kiraya verdiği evinin satışını gerçekleştirebiliyor. Bu süreçte evi satın almak isteyen kimselerin evi görmesi için kiracının evi göstermesi gerekiyor.


Kiraya veren, çalışmaları ve kiralananın gezilip görüleceğini uygun bir süre önce  kiracıya bildirmek ve bunların yapıldığı sırada kiracının yararlarını göz önünde tutmak zorunda oluyor. Peki, kiracının evi göstermemesi halinde ne yapılır?


T.C.

YARGITAY

13. HUKUK DAİRESİ

E. 2005/3892

K. 2005/9620

T. 6.6.2005


• SATILMAK İSTENEN DAİREYİ KİRACININ MÜŞTERİLERE GÖSTERMEMESİ ( Kiracı Kiralananı Satın Almak ya da Kendisi Çıktıktan Sonra Kiralamak İsteyenlerin Görmesine ve Gezmesine İzin Vermekle Yükümlü Olduğu )


• KİRALANIN GÖRÜLÜP GEZİLMESİ ( Kiracı Kiralananı Satın Almak ya da Kendisi Çıktıktan Sonra Kiralamak İsteyenlerin Görmesine ve Gezmesine İzin Vermekle Yükümlü Olduğu )


ÖZET :...