23 / 07 / 2024

kiracı ile kira sözleşmesi yapılmazsa ne olur

kiracı ile kira sözleşmesi yapılmazsa ne olur

Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan, taşınmaz ile ilgili bilgilerin yer aldığı ve resmi bir nitelik taşıyan belge kira kontratı olarak tanımlanıyor. Peki, ev sahibi sözleşme yapmazsa ne olur?

Kiracılardan sosyal konut çağrısı! Uzmanlar uyarıyor, sosyal konut yapımına hız verilmeli...

1 Temmuz 2024 itibari ile kira zammında uygulanan yüzde 25 zam sınırlaması sona erdiği açıklandı. Bu karar sonrasında kiracılar da zor durumda kalıyor. Uzmanlar, sorunun çözümü için sosyal konut yapımına hız verilmesi gerektiğini ifade etti.

Emlakçılardan kiracılara uyarı: Zor günler sizi bekliyor! TÜFE ile kira zammı kriz getirir mi?

Yüzde 25’lik artış sınırlamasına son verilirken, kira zamları TÜFE yıllık ortalaması olan yüzde 65,07’lik dikkate alınarak belirlenecek. Peki TÜFE ile kira zammı kriz getirir mi? 

Kiracı 'Ağustos'ta evden çıkarım' dedi, ev sahibi anlaşmadı: İlk duruşma 27 Mayıs 2025'e verildi!

Avukat Tarık Çakmak, resmi X sosyal medya hesabından kiracı vekili olduğu bir kira tespit davası ile ilgili konuştu. 'Ağustos'ta evden çıkarım' diyen kiracı ile anlaşmayan ev sahibi, evine yıllar sonra geçebilecek. İşte ayrıntılar...

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiraya yüzde 100 zam yapabilir mi?

Yaklaşık olarak iki senedir uygulanan yüzde 25 kira zam sınırı sonrasında milyonlarca kişi piyasada neler olacağını merak etmektedir. Özellikle kiracılar kira zam sınırının kalması ile ev sahiplerinin ne kadar zam yapabileceğini de merak edip araştırıyorlar.

Ev sahibi ile tartışan kiracı çıldırdı! Doğalgaz vanasını açtı, ev patladı!

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilime bir yenisi daha eklendi. Bursa'da bir kiracı ev sahibi ile tartıştıktan sonra doğalgaz vanasını açtı ve sıkışan gazdan dolayı patlama yaşandı. Ev kullanılamaz hale geldi. İşte ayrıntılar...

Yüzde 25 ile oturan kiracılara tepki: Kira tespit davası ile yanınıza kar kalmayacak farkını vereceksiniz! 

Mağdur ev sahiplerinin yüzde 25 zam sınırına olan tepkisi büyüyor. Ev sahipleri dairelerinde ucuza oturan kiracılara, kira tespit davasını işaret ediyor. İşte ayrıntılar...

Kiracılar, kira sözleşmesi yaparken dikkat! Tahliye taahhütnamesinde kritik ayrıntı! Geçersiz sayılır...

Avukat Esat Özel, kiracıların, sözleşme yaparken dikkat etmesi gerekenleri belirterek, tahliye taahhütnamesi ile ilgili detayları açıkladı.

Kiracılar dikkatli olun! Elden kira ödemek riskli mi?

Elden kira veren kiracılar ile ilgili olarak çok az bilinen fakat gerçekleşmesi halinde de bedeli ağır olan bazı ayrıntılar olduğu belirtildi. Bir kiracı elden kira ödemesi yaparsa ise nasıl bir durum ile karşı karşıya kalabilir? Bu durum neden bu kadar riskli?

Kira artışındaki yüzde 25 zam sınırlaması Temmuz’u beklemeden iptal edilsin!

Yüzde 25 kira zammı sınırlaması nedeniyle mağdur ev sahiplerinin sayısı ve kiracı ile yaşanan sorunları her geçen gün yenisi ekleniyor. Konuyla ilgili gözler temmuz ayına çevriliyken ekonomist Nejat Özonay, “Temmuz 2024’ü beklemeden uygulamayı iptal etmek doğru olur” önerisini getirdi.

1942 yılında kiracı hakları! Kira bedelleri hiç bir şekilde artırılmayacak, kiracı çıkarılmayacak!

1942 yılında, yeni kanuna göre kiracı hakları ve kira fiyatları tekrar düzenlendi. Buna göre, kiracı bildirmediği sürece çıkarılmayacak ve kira bedelleri hiç bir şekilde artırılmayacak.

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim büyüyor! Ev sahibi kiracısını darp etti!

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Ülkenin dört bir yanından kiracı ev sahibi olayları yaşanırken bir yeni haber de Manisa'dan geldi. Manisa'da bir ev sahibi kiracısını darp etti. 

Kira uyarlama davası nasıl açılır? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte kira uyarlama davası açma şartları 2024!

Ev sahibi ve kiracılar, kira uyarlama davası ile ilgili şartları ve nasıl uygulanacağını merak ediyor. İşte kira uyarlama davası açma şartları 2024...

Ev sahipleri ve kiracılar kira tespit davasında bunlara dikkat!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar her geçen gün giderek büyürken, kira tespit davaları ile ilgili detaylar da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte kira bedelinin tespiti davasında önemli detaylar...

kiracı ile kira sözleşmesi yapılmazsa ne olur Haberi

kiracı ile kira sözleşmesi yapılmazsa ne olur

Ev sahibi sözleşme yapmazsa ne olur?

Konut, işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında ev sahibi ile kiracısı arasında imzalanan sözleşmeye kira sözleşmesi deniyor.  Bu sözleşmede taraflara ilişkin bilgilere ve kiraya konu olan gayrimenkule ilişkin bilgilere yer veriliyor.


Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan bu sözleşmenin net ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekiyor. Sözleşmede, dairenin özellikleri, kira bedeli, kira kullanım şekli, kiracının bilgileri, kira bedelini ödeme şeklinin belirtilmiş olması gerekiyor. 


Ev sahibi ve kiracısı arasında imzalanan bu sözleşme isteğe bağlı olarak imzalanıyor. Bu sözleşmenin yapılması hususunda yasal bir zorunluluk bulunmuyor. 


Ev sahibi sözleşme yapmazsa ne olur?

Kiracı ile mülk sahibi arasında kira kontratının imzalanması yasal olarak zorunlu tutulmuyor fakat ileride oluşabilecek problemlere karşı imzalanması gerekiyor. Yazılı bir belge olması iki taraf için de avantaj sağlıyor. Örneğin kiracının...