30 / 04 / 2024

kiracı ile kira sözleşmesi yapılmazsa ne olur

kiracı ile kira sözleşmesi yapılmazsa ne olur

Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan, taşınmaz ile ilgili bilgilerin yer aldığı ve resmi bir nitelik taşıyan belge kira kontratı olarak tanımlanıyor. Peki, ev sahibi sözleşme yapmazsa ne olur?

Kendi imzaladığı tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ceza alsın önerisi! 

Kira davalarının patladığı, ev sahipleri ile kiracılar arasında suların durulmadığı bu süreçte, mağdur ev sahipleri seslerini duyurmaya çalışıyor. Mağdur bir ev sahibi tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracılar aman dikkat! Ev sahipleri kirayı ödeseniz bile sizi evden çıkarabilir ama nasıl? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar ve anlaşmazlıklar son zamanlarda gündemdeki yerini korumakta. Buna göre, kiracılar için önemli bir uyarı kaydedildi. Kiracılar kira ödemelerini aksatmalasalar bile ev sahipleri tarafından evden çıkarılma riski ile karşı karşıya kalabiliyorlar.

Mağdur kiracılar bir araya geldi: Kira krizi çözülmeli, ev sahipleriyle kiracılar karşı karşıya gelmemeli!

Antalya Kiracılar Dayanışması Platformu kurucuları ve üyeleri Attalos Meydanı’nda kira krizine tepklerini dile getirdi. Mağdur kiracılar, kira sorununun çözülmesi gerektiğine, ev sahipleriyle kiracıların karşı karşıya kalmaması gerektiğine dikkat çekti. İşte mağdur kiracıların yaptığı o açıklama...

Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar, kira artış oranını belirlemek amacıyla kira tespit davasına yöneliyor. Peki kira tespit davası nasıl açılır? Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

Ev sahipleri dikkat! Kiracı ile yaşanan bazı sorunlarda ev sahibine hapis cezası gelebilir...

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntıların hukuki çözümleri maalesef zaman zaman can yakıcı olabiliyor. Ev sahipleri için 3 yıla kadar hapis cezası bile veriliyor.

'Ödeme İste' sistemi kullanımda: Kiracıya kira ödemesi de hatırlatılacak!

"Ödeme İste", ödemeler öncesinde alacaklının borçludan ödeme istemesi, borçlunun ise bu talebi yanıtlaması esasına dayanıyor. Sistem, kiracıya kira ödemesinin hatırlatılması, öğrenciye harçlık gönderilmesi gibi konularda kolaylık sunuyor. İşte 7 soruda "Ödeme İste" sistemi tüm detaylarıyla...

Kira sözleşmeleri hangi gerekçeler ile feshedilebilir?

Kiracı ile ev sahipleri arasında yapılan kira sözleşmelerinin nasıl sona erdirilebileceği ve nasıl feshedildiği vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, ev sahibi kira sözleşmesini hangi gerekçe ile feshedebilir?

Bitcoin ile kira ödeme dönemi başladı! İlk kontrat imzalandı!

Pandemi ile büyük yatırımcılara erişen Bitcoin şimdi de konut sektörüne sıçradı. Bitcoin ile ilk kez kira kontratı yapıldı. İşte detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Kira kontratlarında yeni dönem başlıyor!

Milyonlarca vatandaşı etkileyecek yeni uygulamanın sinyalleri verildi. Hayata geçirilmesi planlanan e-kontrat uygulaması ile kira gelirlerinde kayıtdışılığın önlenmesi amaçlanıyor.

Ev sahipleri dikkat! Kiracı ile komşusu arasında yaşanan sıkınıtıda kiracı evden çıkartılır mı?

Kiracı ve ev sahipleri arasında son zamanlarda yaşanan sorunların yanı sıra, kiracıların komşuları ile olan sıkıntıları da evden çıkarılmaya yol açabileceği kaydedildi. Buna göre ev sahiplerinin yasal hakları ve çıkarılma sürecinin nasıl işlediği önemli bir detay. İşte haberin ayrıntıları...

Ev sahiplerini şok eden haber: Artık bu paralar kiracı ile beraber ödenecek!

Ev sahibi ve kiracılar arasında çözümlenmesi gereken sorunlarda arabuluculuğa başvurulması halinde ortaya çıkan masraflar, artık kiracılar ve ev sahipleri ile birlikte ödenecek.

Fahiş kira sorunu büyüyor: Yeni düzenlemede kiracı ile kiraya verenin kabullenebileceği bir sınır olmalı! 

İzmir Tüketici Hakem Heyeti üyesi Salih Emrah Ertan, Temmuz'da sona erecek olan yüzde 25'lik kira sınırı uygulamasının ardından gelecek düzenleme ile ilgili konuştu. Peki fahiş kira sorunu nasıl çözülecek? 

kiracı ile kira sözleşmesi yapılmazsa ne olur Haberi

kiracı ile kira sözleşmesi yapılmazsa ne olur

Ev sahibi sözleşme yapmazsa ne olur?

Konut, işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında ev sahibi ile kiracısı arasında imzalanan sözleşmeye kira sözleşmesi deniyor.  Bu sözleşmede taraflara ilişkin bilgilere ve kiraya konu olan gayrimenkule ilişkin bilgilere yer veriliyor.


Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan bu sözleşmenin net ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekiyor. Sözleşmede, dairenin özellikleri, kira bedeli, kira kullanım şekli, kiracının bilgileri, kira bedelini ödeme şeklinin belirtilmiş olması gerekiyor. 


Ev sahibi ve kiracısı arasında imzalanan bu sözleşme isteğe bağlı olarak imzalanıyor. Bu sözleşmenin yapılması hususunda yasal bir zorunluluk bulunmuyor. 


Ev sahibi sözleşme yapmazsa ne olur?

Kiracı ile mülk sahibi arasında kira kontratının imzalanması yasal olarak zorunlu tutulmuyor fakat ileride oluşabilecek problemlere karşı imzalanması gerekiyor. Yazılı bir belge olması iki taraf için de avantaj sağlıyor. Örneğin kiracının...