24 / 07 / 2024

Kiracı kirayı zamanında ödemezse ne olur

Kiracı kirayı zamanında ödemezse ne olur

Kira sözleşmesinde yer alan maddelere göre kiracı kirasını ödemekle yükümlü oluyor.Peki kiracı kirayı zamanında ödemezse ne olur?İşte kirasını ödemeyen kiracı için yapılması gerekenler..

Eve zarar veren kiracı hakkında neler yapılır?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan en önemli sorunlardan biri de evin kötü kullanımından doğan zararlar. Kiracılar zaman zaman oturdukları eve zarar verebiliyor. Peki bu durumda ev sahipleri neler yapabilir. İşin uzmanı açıkladı.

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlığında tahliye taahhütnamesi ile tahliye detayları! İşte kiracı tahliye taahhütnamesi pdf!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların artmasının ardından tahliye taahhütnamesi gündeme geldi. İşte kiracı tahliye taahhütnamesi pdf!

Mağdur ev sahiplerinden imza kampanyası: Tahliye davasında istinaf kaldırılsın, istinaf sınırı rayice göre belirlensin!

Mağdur ev sahipleri, taleplerini sıralayarak Changeorg'da bir imza kampanyası başladı. Zamanında adalet isteyen ev sahipleri, 3 yıldır kiracılarını fonladıklarını belirtti. İşte ayrıntılar... 

‘Kiran Garantide’ uygulaması ev sahipleri ile kiracılar arasında köprü olacak!

Kiracıyı ve mülk sahiplerini hukuk platformunda koruyan Türkiye’deki ilk ve tek uygulaması olan ‘Kiran Garantide’ 3 senede Türkiye genelinde 20 bin bayiye ulaşarak ev sahipleri ile kiracılar arasında köprü olacağı kaydedildi. 

Konut sahipleri ve kiracılar arasında 'ev gösterme' krizi! Hangi şartlarda kiracılar evi göstermek zorunda? 

Son dönemde konut sahipleri ve kiracılar arasında 'ev gösterme' krizi yaşanıyor. Peki yasal düzenlemelere göre, kiracıların oturdukları evi gösterme şartları neler? İşte o detaylar...

Ev sahibi kiracı kavgasında hangi taraf haklı? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Peki ev sahibi kiracı kavgasında hangi taraf haklı? 

Kira sözleşmesi hakkında bilmeniz gerekenler! Kiracı boşanması durumunda kira sözleşmesi nasıl işler?

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarken, kiracıların da bazı durumlar karşısında yasal uygulamalar ile karşı karşıya kalmaları taraflar arasında sorunların oluşmasına neden oluyor. Buna göre eğer kiracı boşanırsa kira sözleşmesi hakkında ev sahibi ne yapmalıdır?

Kira tespit davasında kiracının cevap dilekçesindeki beyanı şaşırttı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar mahkemelere taşınırken, kira tespit davasında kiracının cevap dilekçesindeki beyanı şaşırttı. İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili o paylaşımı...

Kiracılar dikkat! Farkında olmadan bunu yaptıysanız yandınız!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerilimler son dönemlerde sık sık gündeme gelirken, Avukat Esat Özel'den de dikkat çeken bir paylaşım geldi. İşte Avukat Esat Özel'in o paylaşımı...

Ev sahipleri dikkat! Kiracınızı 12 yıl evden çıkaramayabilirsiniz!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında son dönemlerde yaşanan sıkıntı ve anlaşmazlıklar karşısında iki tarafta mevcut haklarını bilmediği zaman haksızlıklara neden olabiliyor. Buna göre, bir kiracı istemedikçe istisnai durumlar hariç 12 sene evden çıkarılamıyor.

Kiracılar aman dikkat! Ev sahipleri kirayı ödeseniz bile sizi evden çıkarabilir ama nasıl? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar ve anlaşmazlıklar son zamanlarda gündemdeki yerini korumakta. Buna göre, kiracılar için önemli bir uyarı kaydedildi. Kiracılar kira ödemelerini aksatmalasalar bile ev sahipleri tarafından evden çıkarılma riski ile karşı karşıya kalabiliyorlar.

Kiracılar ev sahibi ile uzlaşamayınca soluğu mahkemede alıyor! Sonuç hüsran!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntı ve anlaşmazlıklar gün geçtikçe artarak devam ediyor. İki taraf uzlaşmaya varamadığı zaman mahkeme yolu gözüküyor.

Ev sahipleri dikkat! Kiracı ile yaşanan bazı sorunlarda ev sahibine hapis cezası gelebilir...

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntıların hukuki çözümleri maalesef zaman zaman can yakıcı olabiliyor. Ev sahipleri için 3 yıla kadar hapis cezası bile veriliyor.

Kiracı kirayı zamanında ödemezse ne olur Haberi

Kiracı kirayı zamanında ödemezse ne olur

Kiracı kirayı zamanında ödemezse ne olur?

Kira sözleşmesi, ev sahibinin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Kira sözleşmesini imzalayan kiracını kira bedelini zamanında ve eksiksiz bir şekilde ödemesi zorunluluğu bulunuyor.


Kiracının kira bedelini ödememesi durumunda, kiracıya kirayı ödemesi için ihtar gönderilebiliyor ve bu ihtar sonucunda, kiracının kira bedelini tekrar ödememesi halinde ikinci bir ihtarname gönderilebiliyor.Gönderilen iki ihtarnameden sonra ev sahibi yasal olarak kiracıyı evden çıkarma hakkına sahip oluyor.


Kiracının borcunu ödememesi durumunda izlenilebilecek ikinci bir yol da bulunuyor.Kiracıya ihtar çekmeden icra takibi de başlatılabiliyor. İcra dairesi yolu ile borçluya ödeme emri gönderiliyor. Bu ödeme emrinden sonra 30 gün içinde borcun tahsili isteniyor. Ancak söz konusu süre zarfı...