04 / 05 / 2024

kiracı neleri ödemek zorunda

kiracı neleri ödemek zorunda

Bir mesken için ödenmesi gereken giderler aidat giderleri ve demirbaş giderleri olmak üzere ikiye ayrılabiliyor. Peki, kiracının apartmanda ödemekle yükümlü olduğu giderler neler? Kiracı neyi öder?

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kirasını yüzde 25 artışla ödemek isteyen kiracıya şok karar!

Ev sahibi kiracı uyuşmazlıkları ile ilgili yeni davaların detayları gelmeye devam ediyor. Kiracı yüzde 25 kira artışını kabul ederek evden çıkmaması üzerine konu mahkemeye taşındı.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'da sona eriyor! Ev sahibi kiracı savaşı asıl şimdi mi başlıyor? 

Ev sahipleri ve kiracıların zam savaşı hız kesmeden devam ederken 2022 yılında kira artış oranına getirilen yüzde 25 zam sınırı için son tarihin 1 Temmuz 2024 olduğu açıklandı. Peki yüzde 25 zam sınırının sona ermesi neleri değiştirecek?

Ev sahibi ve kiracılar karşı karşıya! Aidat zamları iki tarafı karşı karşıya getirdi...

Aidatlara asgari ücret zammı sonrasında yapılan zamlar maalesef kiracılar ile ev sahiplerini karşı karşıya getirdi. Buna göre iki taraf arasında yeni bir sıkıntı da başlamış oldu. Buna göre, kiracı zamlı aidatı ödemek zorunda mı? İşte haberin detayları...

Ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi? Bu durumda kiracının hakları nedir?

Ev sahiplerinin kiracıları çıkarmak için başvurdukları yöntemlerden bir tanesi de “Kendim oturacağım” demek. Peki ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi?

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar ödemek zorunda değil...

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan sorunlar, sıkıntı ve anlaşmazlıklar son zamanlarda da giderek artıyor. Kiracıların ev sahipleri ile yaşadıkları sorunlar artarak devam ederken kiralık evlerin aidat ödemeleri taraflar arasında sorunların olmasına neden oluyor. İşte haberin detayları...

Kiracılar dikkat! Eve hasar veren kiracı hasar masrafını ne zaman ödemek zorunda?

Bir kiracının konuta zarar vermesi halinde hasar masrafını ne zaman ödeyeceği merak ediliyor. Kiracı hasar masrafını hemen karşılamak zorunda mı? Ne zaman ödemek zorunda? İşte detaylar...

Kiracılara müjde! O parayı ev sahibi ödemek zorunda: Boşuna ödemeyin!

Kira sözleşmesi yapan ev sahipleri ve kiracılar, bazı masraflar konusunda anlaşmazlık yaşayabiliyor. Hangi giderlerin kiracıya, hangilerinin ise ev sahibine ait olduğunu bilmek, kira sözleşmelerinin açıklığa kavuşması açısından oldukça önemlidir. İşte bu konuda tüm detaylar...

Kiracılar, sözleşmeye uymazsa ev sahibine borçlu çıkabilir

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki ilişkilerini yasalar çerçevesinde kurmak zorundalar. Kiracılar bazı detaylara dikkat etmemeleri durumunda ev sahiplerine hesapta olmayan bir borcu ödemek zorunda kalabilirler. İşte o detaylar...

Ev sahipleri eğer bunları yaparsanız kiracınıza 100 bin TL ödemek zorunda kalacaksınız! Aman dikkat...

Ev sahipleri dikkat! Kiracınızı bu şartlarla evden çıkarmaya kalkışırsanız başınız ağrıyabilir. Hak sahipleri eğer bunları yaparsanız kiracınıza 100 bin TL ödemek zorunda kalacaksınız...

Kiracıya tazminat! Bilinmeyen detay ortaya çıktı

Kiracı ve ev sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıkıyor. Bunları yapan ev sahibi kiracıya tazminat ödemek zorunda kalmakta. Avukat Cansen Erdoğan milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren bilinmeyen ayrıntılar ile ilgili açıklamalar yaptı.

5 yıllık kiracıyı ev sahibi çıkarabilir mi? Kira tahliyesi ne demek?

Kiracılar, oturdukları yani kiraladıkları konutlar üzerindeki haklarını bilmek istiyor. İşte kiracıların merak ettiği detaylar!

Kiralık evde kombi arızasını kim öder? Kiracı apartmanda neleri öder?

Kiracılar, kiraladıkları mülke dair ister ev olsun ister işyeri olsun kiraladıkları andan itibaren bazı yükümlülüklerini yerine getirmekle mükelleftir. Peki onlar nelerdir? İşte merak edilenler!

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Bunu yapan yandı! 1 yıllık kirayı peşin ödemek zorunda kalmayın!

Ev sahibi ve kiracı hakları yasalar çerçevesinde koruma altındadır. Kiracı ve ev sahipleri haklarının ne olduğunu iyi bilmelidir. Eğer yasalara uyulmazsa dava kaçınılmaz! İşte detaylar!

kiracı neleri ödemek zorunda Haberi

kiracı neleri ödemek zorunda

Kiracı neyi öder?

Bir mesken için ödenmesi gereken giderler aidat giderleri ve demirbaş giderleri olmak üzere ikiye ayrılabiliyor. Aidat giderleri günlük olarak verilen temizlik, güvenlik gibi hizmetler için ödenirken, demirbaş giderleri anayapıya ve ortak alanlarına yapılan harcamalar için ödeniyor.


Peki evde kiracının olması halinde bu giderler nasıl karşılanır? Kiracı neyi öder? Kiracı neyi ödemez? Kiracının ödemekle yükümlü olduğu giderler nelerdir?


Kiracılar, kiracının günlük hizmetlerine sunulan, kapıcı hizmeti, ortak kullanılan elektrik-su bedeli gibi giderleri ödemek zorunda oluyor. Ayrıca kiralanan evde, kullanımdan dolayı meydana gelen arızaların masrafları da kiracı tarafından ödeniyor.


Söz konusu giderler, apartman aidatı olarak kiracıdan talep ediliyor. Peki kiracı neyi ödemez? 


Kiracı yukarıda da belirttiğimiz anayapının temel giderleri bir başka deyimle demirbaş giderlerini ödemiyor. Yapıda yapılan kalıcı işler ve bunların ücretleri daire sahibine...