03 / 10 / 2024

kiracı seçerken nelere dikkat edilmeli

kiracı seçerken nelere dikkat edilmeli

Çevikbaş Emlak ve Müşavirlik Bürosu Sahibi Mehmet Çevikbaş "Evinize kira için gelenleri araştırmadan kiraya vermeyin" dedi.

Borsada hisse seçiminde dikkat edilmesi gerekenler 32 maddede açıklandı

Borsa İstanbul’da yatırımcılar uzun süredir devam eden negatif seyrin sona ermesini beklerken, borsaya yeni girecekler nelere dikkat etmesi gerektiğini araştırıyor. Analist ve stratejist Yasin Karaca borsada hisse seçerken dikkat edilmesi gerekenleri madde madde açıkladı.

Kira kontratları e-Devlete geçti: Peki nelere dikkat edilmeli? 

Kira sözleşmeleri artık e-Devlet kapısı üzerinden yapılabilecek. Peki ev sahipleri ile kiracılar nelere dikkat etmeli? İşte ayrıntılar...

Tiny House ve Hobi Bahçeleri nasıl olmalı? Arsa seçerken neye dikkat edilmeli?

Tüm Mobil Ev Sanayicileri Dayanışma Derneği (TÜMEVSİAD), tiny house ve hobi bahçesi sektöründeki ihtiyaçların giderilmesi ve sektörde mevzuata aykırı üretim yapılmasının önüne geçilmesi için önemli kararlar alındı. Peki Tiny House ve Hobi Bahçeleri nasıl olmalı?

Tahliye taahhütnamesinde ‘boş tarih’ kiracıların baş belası oldu! Aman bunlara dikkat! 

Son dönemde ev sahiplerinin şart koşmaya başladığı tahliye taahhütnameleri, kiracıların başına resmen bela oldu. Peki kiracılar nelere dikkat etmeli? Hakları neler? İşte detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Ev sahibi kiracı arasındaki anlaşmazlıklar devam ederken kira sözleşmesinin doğru hazırlanması büüyk önem taşıyor. Peki kira sözleşmesi hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Tuğla fiyatları ne kadar? Tuğla seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli?

İnşaat alanında, yapı malzemeleri arasında önemli bir yere sahip olan tuğlalar, projelerin maliyetini doğrudan etkilemektedir. 2024 senesi tuğla fiyatları ve projelerde kullanılmak için en uygun tuğla seçimi nedir ve nasıl olmalıdır?

Kirayı elden veren kiracılar dikkat! 3 bin TL cezası var!

Kira gelir beyanı vermek istemeyen pek çok ev sahibi kirayı elden alma yolunu seçerken, kiracıları da bu konu ile ilgili kötü bir haber bekliyor.  İşte Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'ün konu ile ilgili o paylaşımı...

Oturum amaçlı konut satın almak isteyenlere uyarı! Kiracısı olan evlere yüzde 40 altında teklif edin! 

Konut satışları düşüşe geçerken, ilan siteleri satılık konut ilanlarıyla doldu. Bunlardan çoğu da içinde kiracısı olan satılık konutlar. Uzman isim oturmak için konut alanları bu konuda uyardı. Kiracı olan konutları satın alırken, yüzde 40 altında teklif edilmesini önerdi. 

Kiracılar dikkat! Apartmanda kiracı olan kişiden yöneticisi olur mu?

Kiracıların apartmanlarda yönetici olma durumları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Buna göre, bir apartmanda kiracı olarak yaşayan bir kişi o apartmanda yönetici olarak seçilebilir mi? 

Konut fırsatçıları yerel seçimleri bekliyor!

Konutta hem alıcılar hem de satıcılar kendine milat olarak merakla beklenen yerel seçimleri belirledi. Yerel seçimler sonrasında fiyatların ne kadar olacağını öngöremeyen alıcılar harekete geçerken, satıcılar da ilanlarını dondurma ve yerel seçimler sonrası zam yapmanın peşine düştü.

Kiracılar isyan bayrağını çekti: Kara kara düşünüyoruz!

Antalya Kiracılar Dayanışması Platformu Kurucusu Cengiz Kul yaptığı açıklamada kiracıların giderek artan kira bedelleri için isyan bayrağını çektiğini belirterek, halkın seçimde tepkisini göstereceğini dile getirdi.

Ev sahipleri ve kiracılar hemen göz atın: Tahliye taahhütnamesinde nelere dikkat edilmeli? İşte o 6 madde! 

Hem ev sahipleri hem de kiracılar tahliye taahhütnamesinde dikkat edilmesi gerekenleri merakla araştırıyor. Avukat Mehmet Fatih Özer, X sosyal medya hesabından 6 maddede tahliye taahhütnamesini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

BES’E girerken nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte bilmeniz gerekenler

Bireysel Emeklilik Sistemi son dönemde sıkça tercih edilen yatırım araçlarından biri haline geldi. Katılımcı sayısı 8 milyonu geçerken, yatırımcılar BES’e girerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırıyor. BES uzmanı ve analist Zeynep Candan Aktaş bilinmesi gerekenleri anlattı.

kiracı seçerken nelere dikkat edilmeli Haberi

kiracı seçerken nelere dikkat edilmeli


Çevikbaş Emlak ve Müşavirlik Bürosu Sahibi Mehmet Çevikbaş, günümüzde toplumda art niyetli kişilerin olduğunu belirterek, "Başta güvenlik olmak üzere her türlü konuda sorun yaşamak istemiyorsanız, evinize kira için gelenleri araştırmadan kiraya vermeyin" dedi.


Özellikle şehirlerde apartmanlarda geçirilen yaşam bu durumu açıkça ortaya koyuyor. Zira, apartmanda alt kattaki üst kattaki komşusunu veya karşı dairede ikamet edeni bile tanımıyor.


EV SAHİPLERİ VE EMLAKÇILAR TEDİRGİN 


Bu durum, art niyetli insanların işine geliyor. Özellikle büyükşehirlerde bunun bir çok örnekleri yaşanıyor. 


Evini, normal bir kişiye verdiğini sanan kişi, kiracısının terörist olduğunu ancak kiracının bir terör olayına karışmasından sonra anlayabiliyor. Diğer bir konu ise, kiracı veya kiracıların evi 'hücre 

evi' olarak kullanması. Dolayısıyla yaşanan tüm bu olaylar ev sahiplerini bu konularda daha dikkatli olmanın gerekliliğini ortaya koyuyor. 


ÇEVİKBAŞ; "YAŞANANLAR BİZİ DAHA...