24 / 07 / 2024

Kiracının ev tahliye davası süresi

Kiracının ev tahliye davası süresi

Kiracı ile ev sahibi arasında olan anlaşmazsızlık sonucunda ev sahibi kiracıyı tahliye edebilir mi? Ev sahibinin kiracıya tahliye davası açması için neler gerekli? Ev sahibinin kiracıya tahliye davası ne kadar sürer? İşte, kiracının ev tahliye süresi!

Ev sahibi mağdurları uyarıyor: Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın! Yanarsınız...

Ev sahibi ile kiracı arasında yargıya taşınan anlaşmazlıklar Sulh Hukuk mahkemelerini resmen kilitledi. Kiracı davalarının uzun sürmesi ise hem ev sahibini hem de kiracıları çileden çıkarırken ev sahiplerinden ''Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın'' uyarısı geldi. 

Kiracılar aman dikkat! Kirasını ödemeyen kiracının elektrik ve suyu kesilebilir mi?

Türkiye’de ev sahipleri ile kiracılar arasında sıkıntılar yaşanmatadır. Buna göre, kira ödemelerini yapmayan kiracılara karşı ev sahipleri kendi düşünceleri ile çeşitli yaptırımlar yapabiliyorlar. Peki yapılan bu yaptırımların yasal durumları nelerdir? 

Kirasını geç ödeyen kiracı hakkında ev sahipleri ne yapabilir? 

Türkiye’de kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar sürekli devam ediyor. Son zamanlarda iki taraf arasında merak edilen konulardan biri de kiracının kirasını geç ödemesi durumu. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalan ev sahibi ne yapabilir? 

Kira tespit davasında kiracının cevap dilekçesindeki beyanı şaşırttı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar mahkemelere taşınırken, kira tespit davasında kiracının cevap dilekçesindeki beyanı şaşırttı. İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili o paylaşımı...

Kiracının 'İyi oldu, 20 binlik evde 6 bine oturuyorum' paylaşımı tepki çekti: Mağdur ev sahipleri: Ev vermemek lazım!

Bir kiracının yaptığı "Ohh iyi oldu. 20 binlik evde 6 bine oturuyorum, keriz ev sahipleri sağolsun" paylaşımı gündem oldu. Ev sahiplerinden tepki gecikmedi. İşte o yorumlar...

Ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan olaylara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Esenyurt'ta bir ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü. İşte ayrıntılar...

Kiracılar dikkat! Ev sahibinize karşı haklarınızı biliyor musunuz? 

Hem ev sahipleri hem de kiracıların yaşadıkları mağduriyetler gündemden düşmezken yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil de kiracıların ev sahiplerine karşı haklarını yazdı. İşte Hukukbil'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Kiracıların ev sahiplerine karşı hakları!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında gerilim hız kesmeden devam ederken, kiracıların da ev sahiplerine karşı hakları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kiracıların ev sahiplerine karşı hakları neler?

Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar, kira artış oranını belirlemek amacıyla kira tespit davasına yöneliyor. Peki kira tespit davası nasıl açılır? Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.

Ev sahiplerine ek vergiye EVSİAD'tan tepki! Siyasetçilere 'Kiracını Tanı Formuyla' cevap verdi!

EVSİAD sosyal medya hesabı X'ten ev sahiplerine ek vergi konusundaki tepkisini siyatsetçilere 'Kiracını Tanı Formuyla' gösterdi. 

Kiracını Tanı Formu geliyor! EVSİAD açıkladı: Bu iki formu doldurmayan kiracıya ev yok!

EVSİAD'ın X sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımla 'Kiracını Tanı Formu'na dikkat çekildi. Peki Kiracını Tanı Formu nedir? İşte ev sahiplerinin yeni yöntemi...

Yargıtay'dan emsal karar! Boş kağıda atılan imza ile kiracının tahliyesini hukuka uygun buldu!

Milyonlarca kirayı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracının "tahliye taahhütnamesi" için boş kağıda atmış olduğu imzaya dayanarak tahliyesinin talep edilmesine ilişkin kararı onadı.

Kiracının ev tahliye davası süresi Haberi

Kiracının ev tahliye davası süresi

Kiracının ev tahliye süresi!


Konut kiralayan kiracıların karşılaştıkları durumlar arasında "erken tahliye" yer alıyor. Gayrimenkul sahipleri bazı durumlarda evin erken tahliyesini isteyebiliyorlar. Peki, ev sahibi hangi durumlarda evin tahliyesini isteyebilir?


Kiracıya icra takibinin yapılması, ev sahibinin mesken ihtiyacının olması, kiraya konu olan evin el değiştirmesi, konutta zorunlu tadilat gibi durumlarda ev sahibi evin tahliyesini isteyebiliyor. Kira ilişkisine son vermek isteyen ev sahibinin, kiracısına ihtarname çekerek evi boşaltmasını istediğini bildirmesi gerekiyor. 


 Kiracı tarafından gayrimenkulün tahliye edileceği yazı ile bildirilmiş olmasına rağmen tahliye edilmezse icra dairesine müracaatla tahliye isteyebileceği gibi, gayrimenkulü kendisi veya eşi veya çocukları için mesken olarak kullanma ihtiyacında kalırsa kira akdinin hitamında,gayrimenkulü kendisinin veya eşinin veya çocuklarının bir meslek veya sanatı bizzat icra etmesi için kullanma ihtiyacında ise kira akdinin hitamında,gayrimenkulü...