28 / 04 / 2024

kiralık turizm villaları

kiralık turizm villaları

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Antalya'nın Kaş ilçesi imar barışı fırsatçılarına rant kapısı oldu. Heyelan bölgesinde inşaat yapan fırsatçılar bunları 'helal', 'korunaklı' veya 'balayı' vilaları diyerek kiralıyor.

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

Yeni düzenleme kiralık konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? 

Konutların turizm amaçlı kiralanması konusunda yapılan yeni düzenleme kiralık konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

Günlük kiralık evlerde yeni düzenleme geliyor: Kanun teklifi Meclis'e sunuldu!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Günlük kiralık evlerde yeni düzenleme geliyor. İşte detaylar...

Günlük kiralık evlerle ilgili yeni yasal düzenleme yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ekim ayı ile birlikte günlük kiralık evlere yeni yasal düzenlemelerin getirileceğini açıkladı.

Yapancıya konut satışı teşviki kiralık ve satılık konut piyasasını darmaduman etti!

Ülkeye taşınan yabancılara sağlanan devlet teşvikleri ve konut piyasasının serbestleşmesi ve turizm amaçlı kısa vadeli ev kiralama uygulamasının yaygın hale getirildiği Portekiz'de kiralık ve satılık konut piyasası darmaduman oldu.

Kiralık villalarda en çok hangi bölgeler tercih ediliyor?

2021'de tatil trendleri değişti. Otelleri odaklarından çıkaran yerli turistler, kiralık villaları, çadır ve karavan tatillerine yöneldi. Bu tatil seçeneklerinde de fiyatlar tavan yaptı.

Kiralık villa fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber vatandaşlar tatil planlarını devreye soktu. Kovid-19 önlemleri kapsamında kalabalıktan uzak tatil yapmak isteyenler kiralık villaları tercih ediyor. Artan talepler sebebiyle villa kiralarının fiyatları da uçtu.

Kiralık villaya talep patlaması!

Sağlık ve turizm alanında 3 yılda 150 milyon dolarlık yatırıma imza atan MYC Partners’ın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, kiralık villalara talebin yükseldiğini anlattı.

Berkay Akatlar'da kiralık villa arıyor!

Popçu Berkay, önceki gün Akatlar'da görüntülendi. Akatlar sokaklarında kiralık villaları gezen ünlü şarkıcı, "Şirket açıyorum onun için güzel bir yer arıyorum" diye konuştu.

Koronavirüse karşı 'ev ve tatil bir arada olsun' trendi: Kiralık villalar!

Koronavirüsle beraber yaşam pratikleri ve tercihler değişiyor. Turizm sektörünün de normalleşmesiyle birlikte, vatandaşlar tatile çıkmaya başladı. Tatiller de ise otel trendi yerini kiralık villalara bıraktı. İzole olmak isteyen vatandaşlar villa kiralamayı tercih ediyor...

Koronavirüs salgınında tatil trendi: Kiralık villalar!

Koronavirüsü salgını sebebiyle dünyayı etkisi altına alan salgında evlerinden çıkamayanlar yasakların kalkmasıyla birlikte tatil yapmak için uygun yer arayışlarına başladı. Tatil amaçlı olarak, villa tipi konutlar tercih ediliyor. Kiralık villalara talep artışı yaşanıyor...

Koronavirüsle tatilcilerin kiralık villa arayışı arttı!

Koronavirüs salgını ile mücadele sonrası normalleşme takviminin belli olması ve havaların da ısınmasıyla birlikte uzun süredir rafa kaldırılan tatil planları tekrar gündeme geldi. Tatilciler, oteller yerine kiralık villaları tercih etmeye başladı...

Bodrum'da kiralık ve satılık dükkan ilanları arttı!

Kötü bir turizm sezonunun ardından ülke gündeminde son yaşanan son olaylar sonrası 2017 turizm sezonu öncesi bazı esnaf ve vatandaşlar karamsarlığa düşerken, çok sayıda işyerinin önüne asılan "Kiralık" ve "Satılık" ilanları ise dikkat çekiyor.

kiralık turizm villaları Haberi

kiralık turizm villaları

Türkiye'nin en önemli turizm beldelerinde kaçak inşaatların yapımı hızla devam ediyor. Antalya'nın Kaş ilçesi imar barışı fırsatçılarının akınına uğradı. Kaş'ın Kalkan, İslamlar ve Üzümlü mahallelerinde 500 civarında villa inşa ediliyor. 

Heyelan bölgesinde kaçak ''balayı villası''

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, sayıları 400'e yaklaşan inşaatlar "helal villa, korunaklı villa, balayı villası" sloganlarıyla pazarlanıyor. Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kocaer, kaçak inşaatların peşinde olduklarını söyledi.

''1 Ocak'tan sonra yıkılacak''

Başkan Kocaer, "Heyelan bölgesi olmasına rağmen 1 Ocak 2018 öncesi yapılanlar imar barışından yararlanacak ama 1 Ocak'tan sonra yapılanları yıkacağız" şeklinde konuştu.

Haftalık 25 bin lira

Bölgedeki villaların kiralamasını yapan bir şirket sahibi villaların heyelan bölgesinde olduğunu ve risk taşıdığını söyledi. Şirket yetkilisi, "Köylülerin veya İstanbul, Ankara'dan gelen...