03 / 10 / 2024

kiralık yurt süresi son gün

kiralık yurt süresi son gün

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu’nun Türkiye genelinde 65 ilde kiralık yurt temini için yaptığı çağrı 29 Kasım 2013 tarihinde sona eriyor. Yetkililer, projeye işadamları ve müteahhitlerin ilgisini bekliyor....

Kuzey Kıbrıs’ta konutların geri dönüş süresi 15.9 yıla indi!

Yatırımcıların gözdesi olan Kuzey Kıbrıs’ta apartman dairelerinin geri dönüş süresi bu yılın Mart ayında 16.2 yıl iken Haziran ayında 15.9 yıla indi.

Kiralık konutların ilanda kalma süresi 18 gün!

Gayrimenkul uzmanı Ahmet Büyükduman, BETAM (Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi)’nin Sahibinden.com ilan portalının kiralık konutların ilanda kalma süresiyle ilgili verilerini sosyal medya hesabından paylaştı.

İstanbul'da satılık ve kiralık konut sayısı 5 yılda ne kadar düştü?

İstanbul'da 2019 yılında satılık konut sayısı 149 bin 474 adet iken, 2024 yılında bu rakam 129 bin 81 adet oldu. 2019 yılında kiralık konut sayısı 44 bin 627 iken, 2024 yılında söz konusu bu rakam 37 bin 717 oldu. 

Ev sahiplerinden Torba Yasa çıkışı: 12 yıllık kira süresi, tahliye davasının istinafa açık olması konuşulacak mı?

Ev sahiplerinden Torba Yasa çıkışı: 12 yıllık zorunlu kira süresi, taşınma masrafı adı altında istenen fidyeye varan tutarlar da gündeme gelecek mi?

Kıbrıs'taki kiralık evlere tatil ayarı! Vatandaş müstakil ev ve villalara yöneldi!

Kıbrıs'ta tatil sezonun başlaması ile  kiralık “tatil dairelerine” rağbet oluştu. Villa, müstakil ev, ikiz villa, bungalov grubundaki kiralıkların sayısı ise 883’ten 965’e çıktı.

Kıbrıs'ta kiralık evler büyük talep görüyor! İşte Kıbrıs'taki güncel kiralık ev fiyatları!

Kıbrıs'taki kiralık evler, hem yerel halk hem de yabancı öğrenciler ve çalışanlar tarafından büyük ilgi görüyor. Peki Kıbrıs'taki kiralık ev fiyatları ne kadar? İşte Kıbrıs 2024 kiralık ev fiyatları...

Konutların satış süresi uzuyor! Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

Son zamanlarda konut piyasasında dal kıpırdamıyor. Talebin olmadığı ama fiyatların gittikçe yükseldiği konut piyasasında konut satış ilanları artmaya devam ediyor. Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

Kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır?

Prof. Dr. Ali Hepşen bugünkü yazısında kiraların enflasyona etkisi ve Merkez Bankası’nın önerilerini kaleme aldı. Peki kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır? İşte Hepşen'in konu ile ilgili o yazısı...

Kiralık konut sıkıntısı gitgide büyüyor! Artan taleplere karşı kiralık konut bulunamıyor!

Kandemir Emlak’ın sahibi Necmi Kandemir emlak piyasası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kandemir artan taleplere karşı kiralık ev bulunmadığını söyledi.

Marmara'da beklenen büyük depremin süresi doldu: Deprem uzmanı 'Her an olabilir' dedi!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara'da beklenen büyük depremin süresinin dolduğunu açıkladı. İşte deprem uzmanının o açıklaması... 

Kiralık daire sayısı artıyor ama kiralar düşmüyor!

Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz yaptığı açıklamada kiralık daire fiyatlarında düşüş olmadığını söyledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kiralık konut piyasasında kısır döngü!

Türkiye’de son dönemlerde kiralık konut piyasasında yaşananları “Penrose Merdiveni” yapısına benzeten Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, Penrose merdiveninin tanımını ve neden konut piyasasını buna benzettiğini bugünkü köşe yazısında anlattı.

kiralık yurt süresi son gün Haberi

kiralık yurt süresi son gün

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu’nun Türkiye genelinde 65 ilde kiralık yurt temini için yaptığı çağrı 29 Kasım 2013 tarihinde sona eriyor. Yetkililer, öğrencilerin kalacak yer sıkıntısına hızlı çözüm bulmak için geliştirdiği projeye işadamları ve müteahhitlerin ilgisini bekliyor.


Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu’nun Türkiye genelinde 65 ilde kiralık yurt temini için yaptığı çağrı 29 Kasım 2013 tarihinde sona eriyor. Yetkililer, öğrencilerin kalacak yer sıkıntısına hızlı çözüm bulmak için geliştirdiği projeye işadamları ve müteahhitlerin ilgisini bekliyor.


Kredi Yurtlar Kurumu’ndan alınan bilgiye göre, bölgede üniversite öğrencilerinin en fazla yer sıkıntısı yaşadığı il Niğde. Akdeniz Olimpiyatları kapsamında 3 bin 500 kişilik tesis ile adeta yatırıma doyan Mersin, Türkiye genelinde yurt sorunu yaşanmayan tek il konumunda. Öyle ki asgari ücretli...