02 / 05 / 2024

Kiraya verenin hakları nelerdir

Kiraya verenin hakları nelerdir

Kira hukukuna göre, kiraya veren hangi hak ve sorumluluklara sahip oluyor? Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre kiraya verenin hakları nelerdir? İşte yanıtı...

Ev sahiplerine bir kötü haber daha: Bu borcu ödemezseniz tahliye talep edemezsiniz!

Avukat Tarık Çakmak aidat borcu nedeniyle tahliye ile ilgili olarak bir paylaşım yaparak, kiraya verenin dava açmadan önce mevcut aidat borcunu ödemesi gerektiğini belirtti.

Fahiş kira sorunu büyüyor: Yeni düzenlemede kiracı ile kiraya verenin kabullenebileceği bir sınır olmalı! 

İzmir Tüketici Hakem Heyeti üyesi Salih Emrah Ertan, Temmuz'da sona erecek olan yüzde 25'lik kira sınırı uygulamasının ardından gelecek düzenleme ile ilgili konuştu. Peki fahiş kira sorunu nasıl çözülecek? 

İşte, EYT düzenlemesinde başvuru kriterleri! Kimler emekli olabilecek? Çalışanların ve işverenlerin hakları neler?

EYT düzenlemesi ile milyonlarca kişiye yaş şartına takılmaksızın emekli olabilme hakkı doğdu. Peki, EYT düzenlemesi kapsamında emeklilik hakkından yararlanmak için neler yapılmalı? Çalışanın ve işverenin hakları neler? İşte bütün bu soruların yanıtları haberimizde…

Kovulan işçilerin hakları nelerdir? Kovulan işçiler neye dikkat etmeli?

İşverenin bünyesinde çalışan kişinin sözleşmesini tek taraflı fesih etmesi yani işten çıkartması halinde çalışanın birtakım hakları bulunuyor. İşçinin iş yeri sözleşmesi işvereni tarafından tek taraflı fesih edildiği takdirde 4857 sayılı İş Kanunu’na göre işçi, yeni haklar elde ederek alacaklı durum

Ev sahibi kiraya verdiği evi kontrol edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracıların kanunen belirlenmiş bazı hakları bulunmaktadır. Peki “Ev sahibi kiraya verdiği evi kontrol edebilir mi?” İşte detaylar!

Miras kalan ev kiraya verilir mi?

Medeni Kanun gereği, vefat eden kişinin tüm malvarlığı ve hakları, yasal varislerine kalıyor. Peki, Miras kalan ev kiraya verilir mi? Miras kalan evin kirası nasıl bölüştürülür? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir?

Evinizi kiraya verirken yazılı bir sözleşme yapma zorunluluğunuz bulunmuyor. Ancak sözleşme olmasa da kiracının birtakım hakları vardır. Peki, kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Oturduğu ev satılan kiracının hakları 2022!

Mal sahipleri kiraya verdikleri taşınmaz mallarını satabiliyor. Kiracılar ise bu durumda karşılaşmaları halindeki haklarını merak ediyor. İşte oturduğu ev satılan kiracının hakları 2022...

DHMİ Antalya Havalimanı'ndaki terminalleri kiraya veriyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Antalya Havalimanı'nın İç/Dış Hatlar, Genel Havacılık, CIP Terminalleri ve Mütemmimlerinin İşletme Haklarını kiraya veriyor. İhalenin geçici teminat tutarı 40 milyon Euro olarak belirlendi. 

Site bahçeleri kiraya verilebilir mi? 

Bazı site yöneticileri, sitelerin bahçesinin bir bölümünü kiraya verebiliyor. Peki, bu durumda bu işleme karşı site sakinlerinin hakları neler? Takvim Gazetesi'nden Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında bu sorunun cevabını kaleme aldı.

Ev sahibinin hakları neler?

Posta yazarı Tamer Heper 'Evini kiraya veren birinin hakları kısıtlı görünüyor. Haklarını araması için çabuklaştırıcı hükümler öngörülemez mi?' sorusunu yanıtladı.

İş yeri kiralarında kira sözleşmesine 'yazılı rıza' şartı!

İş yeri kiralarında kiracılık ilişkisi ve kira sözleşmesi artık kiraya verenin yazılı rızası ile devredilebilecek. Kiraya verenin rızasının yazılı olması, yeni bir koşul oldu.

Kiralarını ödeyemeyen işletmelere destek!

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun ile çatılı iş yerinde kiracı olan esnafların, kiraya verenin yazılı rızası olmadan, kira sözleşmesine ortak alabilmesi veya kira ilişkisini başkasına devredebilmesi planlanıyor.

Kiraya verenin hakları nelerdir Haberi

Kiraya verenin hakları nelerdir

Kiraya verenin hakları nelerdir?

Kiralamanın söz konusu olduğu durumlarda kiraya veren ve kiracı birbirlerine karşı hak ve sorumluluk yüklenmiş oluyor. Kiralama süresince, kiraya veren kimse hangi haklara sahip oluyor, diyorsanız kiraya verenin haklarını belirtelim.


Kiraya verenin hakları arasında kiracıya ihtar çekmek, kira kontratını feshetmek, kiracıyı evden çıkarmak, söz konusu evin zorunlu tadilatlar hariç tadilatları kabul etmemek gibi hakları bulunuyor.


Kiracıya ilişkin herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olmasında ev sahibi, ihtarname çekip konuyu gündeme getirebiliyor. Ev sahibi olarak, bu gibi durumlarda kira kontratını feshedilebiliyor.


Kiracının kira parasını ödeyememesi; ev sahibinin veya birinci dereceden yakınlarının o konuta ihtiyacı olması; kiracının eve taşındıktan sonra tahliye taahhüdünü imzalamış olması; Evde zorunlu olarak bir tadilat yapılması; Bir diğer tahliye nedeni ise kiraya konu olan evin satılmış olması...