07 / 07 / 2024

kırcali medrese iade davası

kırcali medrese iade davası

Bulgaristan'ın Kırcali şehrinde eski medrese binasının Başmüftülüğe iadesi davası 8 Nisan'a ertelendi. Mahkeme, binanın inşasından sonra yapılan onarım ve değişikliklerin tespit edilmesi için uzman ekip görevlendirdi...

Tapu sahiplerine müjdeli haber! Başvuru yapanların parası iade edilecek!

Milyonlarca tapu sahibine geriye dönük ödemelerde iade yapılacak. Maliye Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle çok sayıda tapu sahibi parasına kavuşacak.

Düşük maaş alan emeklilere müjde! Geriye dönük iade yapılacak! Detaylar peş peşe açıklandı!

Maaşı düşük olan EYT’lilerin birçoğu maaşının düşük bağlanıp bağlanmadığını merak ediyor. Peki, emekli maaşını düşük bulan EYT'liler ne yapacak? İşte detaylar...

Son dakika! Köprü ve otoyol zammı Ocak 2024’e ertelendi!

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde 25 Ekim tarihinden itibaren yapılan zamlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ocak 2024’e ertelendi. Bugün alınan geçiş ücretlerindeki fark iade edilecek.

Son kararla birlikte kıdem tazminatında değişiklik yapıldı: Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor

Karşıyaka 2. İş Mahkemesi, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir kıdem tazminatı kararına imza attı. Mahkeme, Kovid-19 salgını sırasında ücretsiz izinde olan çalışanın işe iade davasını değerlendirerek ücretsiz izin süresinin kıdem tazminatı hesaplamalarına katılması gerektiğini belirtti.

TOKİ Eskişehir Mihalıççık projesi için beklenen tarih geldi! 142 yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Eskişehir Mihalıççık projesi için beklenen tarih geldi. Söz konusu projeyle Medrese Mahallesi'ne 142 yeni konut geliyor...

Faturası kabarık gelenlere müjde! Faturalar bu yolla dibe vuracak!

Elektrik, su, doğal gaz, internet ve telefon faturası kabarık geldiği için ödemekte zorlanan kişilere resmen müjde verildi. TEB, otomatik fatura ödemelerine aylık 100 TL iade edeceğini duyurdu.

Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın yurt dışındaki ortağına kırmızı bülten ve iade talebi! 

Rönesans Rezidans'ın yurt dışındaki ortağı için kırmızı bülten ve iade talebi Adalet Bakanlığına gitti. İşte ayrıntılar...

Uyanık instagram satıcılarına karşı uzmanlar uyardı! “İade almıyorum” yok!

Pek çok kişi için pratik ve kolay bir yöntem olarak alışkanlık haline gelen instagram gibi platformlardan veya özellikle alışveriş için açılmış uygulamalardan alışveriş yapıyor.  Belli bir dükkan ve muhatap olmadığı için bazı satıcılar ise uyanıklık yaparak bunu fırsata çevirmeye çalışıyor ve ürünü

40 şirket tam 11 milyarlık vurgun yaptı! O paralar iade edilecek!

Elektrik üreticilerinin, tüketiciyi korumak için bir araya gelerek kurduğu havuz sistemine aktarılacak olan parayı 40 şirket kasten hesaplarına aktardı. Araştırma sonucu 11 milyarlık vurgun yapan 40 şirketten para geri alınacak. İşte haberin detayları.

2023'e girmeden Vestel'den süper teklif! Bulaşık makinesinde 3 yıl garanti fırsatı... İşte 22 Aralık fiyat listesi

Vestel, e- mağazaya özel koşulsuz iade seçeneği ile ürünlerine taahüd verirken 3 yıl garanti kapsamında tuttuğu ürünlerini satışa sunuyor. BM 3111 model Bulaşık Makinesi almak isteyen kullanıcılar, fiyatını araştırıyor. Peki Vestel BM 3111 Bulaşık Makinesi fiyatı ne kadar?

TOKİ başvuru ücretini iade ediyor! TOKİ başvuru ücreti nasıl geri alınır?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde kuralar çekilmeye devam ediyor. Ancak kuralarda ismi çıkmayan çok sayıda vatandaşın merak ettiği konu başvuru ücretlerinin iade edilip edilmeyeceği. Konu netleşti, TOKİ bu vatandaşların başvuru parasını iade edecek.

Elektrik sektöründe büyük skandal! Milyarlarca lira iade edilecek

Elektrik sektöründe üretici şirketler ve perakendecilerin milyarlarca lira haksız kazanç elde ettikleri bir skandal patlak verdi. EPDK'nın konuyla ilgili çalışması sürürken bu şirketlerin de elde ettikleri kazançları iade edeceği bildirildi.

Kira kontratlarında flaş gelişme! Artık iade edilebilecek

Kiralardaki artış ödenen depozito miktarının da artmasına sebebiyet verdi. Gayrimenkul sahipleri en fazla 3 kira bedeli kadar depozito istiyor. Ancak bazı ev sahipleri daha fazla depozito talep edebiliyor. Bu durumda kiracı için iade hakkı doğmakta. İşte tüm detaylar...

kırcali medrese iade davası Haberi

kırcali medrese iade davası


Bulgaristan'ın Kırcali şehrinde eski medrese binasının Başmüftülüğe iadesi davası 8 Nisan'a ertelendi. Mahkeme, binanın inşasından sonra yapılan onarım ve değişikliklerin tespit edilmesi için uzman ekip görevlendirdi. Şu anda tarih müzesi olarak faaliyet gösteren bina devlet mülkü olarak kayıtlarda yer alıyor.


Kırcali'deki dava görülürken, 14 Şubat'ta Filibe'de camiye saldırıya benzer istenmeyen olaylar yaşanmaması için polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Birkaç şehirden gelen protestocular, binanın iadesine karşı gösteri yapsa da olay çıkmadı.


Başmüftülük avukatları, binanın kurban derilerinden toplanan paralarla yapıldığını ve dolayısıyla Müslümanlara ait olduğunu savunuyor. Kırcali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, Hristiyan ve Yahudilerin mülkleri nasıl iade edildiyse Müslümanların eserlerinin iade edilmesi için mahkemeye başvurduklarını kaydetti.


Kırcali Valisi Biser Nikolov ise herkesin sesini duyurmasının doğal hak olduğunu, fakat bu şekilde yapılan protestoların mahkemeye bir...