02 / 05 / 2024

kırgızistan ekonomi

kırgızistan ekonomi

Kırgızistan Merkez Bankası, finansal okuryazarlığı geliştirmek amacıyla ünlü halk şarkıcılarının enflasyon ve faiz oranları hakkında şarkılar söylediği bir kampanya başlattı.

Kırgızistan'da yaşanan konut krizi intihar salgınına neden oldu!

Kırgızistan'ın güneyinde yer alan Andarak köyünde kadınlar arasında intihar vakalarında artış yaşanıyor. Dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından Eurasianet bölgede yaşanan konut krizinin intiharları tetikleyen bir sebep olduğunu ortaya çıkardı.

Döner sermaye ücreti nedir?

Döner sermaye ücreti, sıkça duyulan ekonomi alanındaki terimlerden biridir. Bu terim, özellikle de sektörler arasında sıklıkla kullanılır. Peki döner sermaye ücreti nedir, ne anlama gelir ve hangi işlemleri kapsar? İşte döner sermaye ücreti ile ilgili önemli bilgiler...

Önlemler işe yaradı! Sıfır araç fiyatlarında düşüş

Ticaret Bakanlığının sıkı denetimleri ve ekonomi yönetiminin kredi musluğunu kısacak önlemlerinin ardından otomobil yatırım aracı olmaktan çıkarak zoraki aksesuar satışları da bitti. İkinci elde fiyatlar yüzde 5 gerilerken sıfır araçlarda iskontolar dahi uygulanıyor.

Piyasalar çifte kur ve faiz kıskacında! Uzmanlar uyarıyor: Yeter artık piyasayı bozmayın!

Merkez Bankası’nın seçim öncesi kurları ve faizleri baskılayan politikaları ekonomi çevrelerince eleştiriliyor. Bankalardan döviz alamayan şirketler soluğu Kapalıçarşı’da alırken, hükümetin mevcut ekonomi politikaları ile devam etmesi halinde ekonomimizin giderek zayıflayacağı belirtiliyor.

Deprem Bölgelerine DSÖ'den yardım! 400.000 kişi faydalanacak

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bugün yaptığı açıklama ile Kahramanmaraş merkezli zelzelelerin tahrip ettiği illerin yanı sıra Suriye’de sarsıntılardan etkilenen bölgelerde yaklaşık 400 bin kişinin yararlanacağı sağlık malzemesi desteği sağladığı paylaşımını yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü’nden şok açıklama! Deprem 23 milyon insanı etkileyecek!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem felaketi dünyanın da gündeminde. Sarsıntının ardından dünyadaki onlarca ülkeden taziye mesajları ve yardım açıklamaları gelirken, Dünya Sağlık Örgütü de çok önemli bir açıklama yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden şok açıklama! Kahramanmaraş depremi 23 milyon insanı etkileyecek!

Dünya Sağlık Örgütü ülkemizde meydana gelen yüzyılın en büyük depremi ile ilgili olarak “Türkiye ve Suriye’deki deprem felaketi sonrası yardımlarımız uzun vadeli olacak” ifadesini kullandı.

Türk SİHA'ları kapış kapış! Bir ülke daha aldı

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi Başkanı Daiyrbek Orunbekov, Kırgızistan’ın ANKA Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) tedarik ettiğini duyurdu. İşte tüm detaylar...

Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Prof. Özatay'dan büyük kriz uyarısı: 20 yıl öncesinden kötü

Türkiye'de son 6 ayda zirveye çıkan enflasyon, döviz kurundaki artışlar, piyasalarda yaşanan sıkışmanelerin habercisi? Ekonomi, iktidarın iddia ettiği gibi önümüzdeki dönemde rayına mı girecek yoksa çok daha büyük krizler bizi mi bekliyor? Prof. Dr. Fatih Özatay çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Gayrimenkul paylaşımı sorunlarında arabulucu çözümü!

Gayrimenkul paylaşımında ve miras davalarında birçok problem yaşanıyor. Bu problemler ‘arabulucular’ seçeneğiyle dargınlık, kırgınlık olmadan hızlıca çözülebiliyor.

Thornton Ross İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Thornton Ross İnşaat Limited Şirketi Esenyurt  150 bin  TL sermaye bedeli Hanifi Kırgıl kuruldu.

DATÜB ve Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği'nden Kırgızistan'a inşaat malzemesi desteği!

Merkezi İstanbul'da olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ile Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği, Kırgızistan'da, Tacikistan sınırında yaşanan çatışmaların etkilediği kişiler için toplam 25 tonluk un, gıda ve inşaat malzemesi desteği yaptı.

Kırgızistan'dan çatışmadan etkilenen evler için yardım talebi!

Kırgızistan, AGİT'ten Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmadan etkilenen evler için Avrupa'dan yardım talebinde bulundu. 

kırgızistan ekonomi Haberi

kırgızistan ekonomi

Kırgızistan Merkez Bankası, finansal okuryazarlığı geliştirmek amacıyla bir kampanya başlattı. Bu kampanyada ünlü halk şarkıcılarının enflasyon ve faiz oranları hakkında şarkıları yer alıyor. Kampanya kapsamında çekilen ilk reklamda popüler şarkıcı ve sözyazarı Bayan Ahmatov yer aldı. Ahmatov, komuz isimli çalgısıyla Merkez Bankası’nı enflasyonu düşürmeye yönelik çalışmalarından dolayı takdir ediyor.
Sputniknews'de yer alan habere göre; başında geleneksel bir Kırgız şapkası olan ak kalpağın bulunduğu Ahmatov, bankanın çalışmaları olmadan ülke ekonomisinin çökeceğini söylüyor.

Bankadan yapılan açıklamada ise, halk şarkıcılarını beş reklamlık kampanyanın yüzü olarak seçmelerindeki amacın halka geleneksel ve tarihsel yollarla ulaşmak istemeleri olduğu belirtildi.

“Sıradan bir insan için Merkez Bankası’nın ne yaptığını anlamak kolay değil” ifadeleri kullanılan açıklamada, reklamlarda döviz kurları ve para politikası hakkında bilgilerin yanı sıra, ev idaresi ve aile...