04 / 05 / 2024

Kırgızistan hes inşaatları

Kırgızistan hes inşaatları

Kırgızistan Meclis Başkanı Çınıbay Tursunbekov, "Kırgızistan olarak, küçük ve orta ölçekli hidroelektrik santrallerin inşaatı konusunda Türkiye’den yatırım çekmek istiyoruz" dedi.

Konut sektöründe kriz çıkacak! Şirketler iflas edecek, inşaatlar tamamlanamayacak!

Kıbrıs emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, konut sektöründe krizin çıkacağını belirterek, şirketlerin iflas edeceğini inşaatların tamamlanamayacağını açıkladı.

Kırgızistan'da yaşanan konut krizi intihar salgınına neden oldu!

Kırgızistan'ın güneyinde yer alan Andarak köyünde kadınlar arasında intihar vakalarında artış yaşanıyor. Dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından Eurasianet bölgede yaşanan konut krizinin intiharları tetikleyen bir sebep olduğunu ortaya çıkardı.

Tarla ve orman alanlarındaki inşaatlar isyan ettirdi! Gelecek nesiller kimin umurunda!

İnşaat firmaları, her geçen gün yeni projelere imza atmaya devam ediyor. Konut maliyetlerindeki artışa rağmen yapılan inşaatlar kimi zaman bir tarla üzerinde kimi zaman da ormanlık alanlarda yükseliyor. Çoğu vatandaş ise bu durumdan oldukça şikayetçi. İşte vatandaşın o isyanına bir örnek...

Karakaya HES'in 36 yıllık türbinleri yenilenmeye başlandı...

Türkiye'nin ikinci büyük hidroelektrik santrali olan (HES) Karakaya HES'in 36 senelik türbinlerinde başlatılan ve 2026 yılında da tamamlanması planlanan restorasyon projesiyle, senelik 178 gigavatsaat ilave elektrik üretimi gerçekleştirileceği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildiğini açıkladı.

İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadı: Kentsel dönüşüme değil, kentsel değişime ihtiyaç var!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, İzmir'in 30 ilçesi olduğunu ve  her yerde inşaat yapıldığını belirterek İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadığını söyledi. 

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Yeni bina inşaatlarına şok düzenleme! Resmen değişiyor!

Yeni bina inşaatlarında yeni düzenleme kapıda. Bakanlık tarafından açıklanan ‘Yeşil sertifika’ projesiyle bina inşaatlarında kriterler değişecek. İşte ayrıntılar...

Yeşil bina inşaatları hızlanmalı!

Küresel ısınmanın gittikçe artmasıyla beraber yeşil binaların önemi arttı. Enerji sektörü yeşil bina inşaatlarının artması gerektiğini düşünüyor. 

Batman'da toplu konut ve millet bahçesi inşaatları tam gaz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 19 senede Batman'a yapılan yatırımlarla ilgili konuştu. İldeki toplu konut inşaatlarına ve millet bahçelerine ilişkin bilgi veren Erdoğan, "TOKİ kanalıyla, Batman'da son 19 yılda 5 bin 392 konutu tamamladık, 960 konutun da yapımı devam ediyor" dedi.

AB'den İsrail hükümetine yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail hükümetine Filistin'deki yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı yaptı.

Kastamonu'da konut inşaatları kısa sürede başlayacak!

Sel felaketi yaşanan Kastamonu'da incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel nedeniyle yıkılan evler yerine inşa edilecek konutların yapımına bir ay içerisinde başlayacağını dile getirdi. 

İstanbul'daki metro inşaatlarında son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım problemini ortadan kaldırmak için metro inşaatlarına aralıksız devam ediyor. Peki İstanbul'un hangi bölgelerinde metro projeleri hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

Kırgızistan hes inşaatları Haberi

Kırgızistan hes inşaatları

Meclis Başkanı Tursunbekov, "Kırgızistan olarak, küçük ve orta ölçekli hidroelektrik santrallerin inşaatı konusunda Türkiye’den yatırım çekmek istiyoruz" dedi.


Kırgızistan Meclis Başkanı Çınıbay Tursunbekov, ülkede yapılacak hidro elektrik santraller için Türkiye'den yatırım çekmek istediklerini bildirdi.


Kırgızistan Meclisi Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Tursunbekov'un, Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç'ı makamında kabul ettiği belirtildi.


Açıklamaya göre Tursunbekov görüşmede, Türkiye’nin enerji ve hidroelektirk santralleri yapımı konusunda büyük tecrübeye sahip olduğunu vurgulayarak, "Kırgızistan olarak, ülkede küçük ve orta ölçekli hidroelektrik santrallerinin inşaatı konusunda özellikle Türkiye’den yatırım çekmek istiyoruz." ifadesini kullandı.


İki ülke arasındaki siyasi diyaloğu takdirle karşıladığını belirten Tursunbekov, bu yıl Kırgız-Türk ilişkilerinin ivme kazanacağından emin olduğunu kaydetti.


Türkiye'nin ticari alanda Kırgızistan’ın önemli ortaklarından biri olduğunu ifade eden Tursunbekov, "Kırgız-Türk ilişkilerinde öncelikli konu ekonomik iş birliğidir. İki ülke arasındaki ticaret...