15 / 05 / 2024

koaelide konutlar sigortasız mı

koaelide konutlar sigortasız mı

17 Ağustos 1999’da büyük deprem felaketini yaşayan Kocaeli'de 421 bin 370 konuttan sadece 210 bin 555 konutun deprem sigortası var. Buna göre Kocaeli'de konutların sadece yüzde 50’si için DASK yaptırılmış.

Depremzedeler dikkat: Şimdi açıklandı! Kalıcı konutlarınız...

BAYKAR tarafından, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'da depremzedeler için inşa edilen kalıcı konutlarda sona gelindiği açıklandı. İşte ayrıntılar...

Son 20 yılda İstanbul’daki konut üretiminin yalnızca yüzde 5'i sosyal konut!

İstanbul'da kiralık ve satılık konutlarda kriz devam ederken uzman isimler ve devlet yetkilileri sosyal konutların çözüm olacağını belirtiyor. Ancak son 20 yılda İstanbul'daki konut üretiminin yalnızca yüzde 5'i sosyal konut...

Çorum'da emekliler için yapılan TOKİ konutları ne zaman teslim edilecek?

Çorum’da emekliler için yapımına 6 sene önce başlanan TOKİ konutları henüz teslim edilmedi. CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, TBMM Genel Kurulu’nda söz aldı ve konuyu gündeme getirdi. İşte o açıklamalar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Afet konutları deprem yönetmeliğine uygun, güvenli ve iklim dostu olarak yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı bir son dakika açıklamasında "Konutlarımız deprem yönetmeliğine uygun, güvenli, sıfır atık uyumlu ve iklim dostu olarak inşa edilecek" dedi ve vatandaşların hiçbir endişe duymadan bu konutlarda yaşayacağının altını çizdi. 

Türkiye'de 8,3 milyon konutun deprem sigortası yok!

Zorunlu Deprem Sigortası bulunmayan konut sayısı Türkiye'de 8,3 milyona yaklaşıyor. Uygulama 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nin ardından uygulamaya konuldu. İstanbul'da her 3 konuttan biri sigortasız. Peki, ülke genelinde nasıl? İşte detaylar.. 

'Yarısı Bizden Kampanyası'nda detaylar belli oldu! 200 bin sınırı getirildi

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuoyuna duyurduğu kentsel dönüşümde 'Yarısı Bizden Kampanyası ile ilgili önemli detayları açıklayan Bakan Kurum, "Dönüşüme girecek konutlarımız 200 bini aşarsa kura yapacağız" diye konuştu...

İŞKUR sürpriz bir kararla herkese destek ödemesi yapacak! Bu parayı mutlaka alın!

Sigortasız çocuklu kadınlar için İŞKUR'un başlattığı mesleki eğitim kursları güzel bir fırsat sunuyor. İşsiz olan her insanın başvurabildiği mesleki eğitim kursları, özellikle iş hayatına dönmek isteyen çocuklu kadınlardan yoğun ilgi görüyor.

Bir acı gerçek daha ortaya çıktı!  Yarısından fazlası sigortasız çıktı!

Tüm Türkiye'nin kenetlendiği Yüzyılın afetinde ihmaller yada yapılmayanlar gün yüzüne çıkmaya başladı. 20 milyon 32 bin konuttan yüzde 55,4'ünün yani yarısından fazlası sigortasız çıktı!

Sigortasız vatandaşlar üzülmesin! Her ay maaşınız hazır! Sigortasız olanlara maaş bağlanıyor!

Sigortası olmayan vatandaşların üzülmesine gerek yok. Artık her ay maaş alabileceksiniz. İşte detaylar!

Depremzede 10 ildeki üzücü gerçek! En az deprem sigortası hangi şehirde çıktı?

Geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan büyük deprem felaketinin ardından, üzücü bir gerçek daha ortaya çıktı. Depremin vurduğu illerdeki binaların yarısından fazlasının sigortasız olduğu belirlenirken, deprem sigortasının en az olduğu il ise bakın hangisi çıktı?..

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

Ev ve araç kredilerinde 'sigortasız' dönem başlıyor! Faiz oranları düşecek mi?

Yapılan yönetmelik değişikliğiyle bankalar artık tüketici ve konut kredilerinde zorunlu sigorta yapamayacak.  Peki yeni uygulamanın vatandaşa faydası ne olacak? Taşıt ve konut kredilerindeki faiz oranı değişecek mi? Bankaların kredi faiz oranları bu uygulamadan sonra düşer mi?  İşte detaylar...

Tüketici ve konut kredilerine sigorta düzenlemesi geliyor! 1 Ocak'ta resmen başlıyor!

Bugünkü 31962 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, tüketici kredisi sözleşmeleri ile konut finansmanı sözleşmeleri, sigortalı ve sigortasız olarak hazırlanacak karşılaştırmalı ödeme planıyla teklif edilebilecek.

koaelide konutlar sigortasız mı Haberi

koaelide konutlar sigortasız mı

17 Ağustos 1999 tarihindeki büyük deprem felaketinin yıl dönümü yaklaşırken, deprem konusu yeniden gündemdeki yerini aldı. 


Resmi kayıtlara göre, Kocaeli’de 421 bin 370 konut var. 17 Ağustos felaketiyle birlikte DASK zorunlu sigorta olarak gündeme gelmişti. Kocaeli'de halen 210.555 konutun DASK’ı var. Yani, Kocaeli'deki konutların yarısı sigortasız.


SİGORTASI OLMAYANA YARDIM YOK

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) bütün sigorta şirketleri tarafından yapılabiliyor. Üstelik, her şirket aynı tarifeyi uyguluyor. İlimizdeki 100 metrekarelik bir konut için, başlangıçta yıllık DASK bedeli 165 TL. Birinci yılın sonunda yüzde 10, ikinci yılın sonunda yüzde 20 indirim yapılıyorve prim kredi kartıyla taksitlere bölünerek ödenebiliyor. Olası bir deprem halinde, DASK’ı bulunmayan konutlara devletin herhangi bir zarar bedeli ödemesi söz konusu değil.


YARISI SİGORTASIZ

17 Ağustos 1999’da büyük deprem felaketini yaşayan Kocaeli'de konutların sadece yüzde...