07 / 05 / 2024

kocaeli müfreze binaları

kocaeli müfreze binaları

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeni müfreze binaları hayata geçiriyor.

Konut sektörünün önündeki en önemli sorun: İnşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışı!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve T.O.B.B İnşaat Müteahhitleri Meclis Üyesi Oğuzhan Keleş, konut sektörünün gelişimine engel olan en önemli sorunun inşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışları olduğuna değindi.

Türkiye'de her 10 binadan 8'i depreme dayanıksız, riskli grupta!

2018'de yürürlüğe giren Bakanlık yönetmeliğince zorunluluk halini alan su yalıtımı, kentsel dönüşüm hamlesinde depreme karşı dayanıklı ve uzun ömürlü binalar inşa edebilmek için hayati önem taşıyor. Bu yasal düzenleme sonrasında inşa edilen yapılar, toplam yapı stokunun yaklaşık yüzde 6’sını oluştur

Bina Tamamlama Sigortası tanıtıldı! Yarım kalan binalar sigorta sayesinde tamamlanacak!

Bina Tamamlama Sigortası, ATO 67 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi’nin organizasyonu ve Quick Sigorta iş birliği ile düzenlenen “Finansal Market Vizyonu ile Sigortadan Fazlası” başlıklı sektörel toplantıda tanıtıldı.

Kocaeli'de, Marmara Depremi öncesi yapılan tüm binaların tamamı kontrol edildi

17 Ağustos 1999 senesinde Marmara Depremi’nde büyük kayıplar yaşandığı Kocaeli’de, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Kentte 1999 yılından önce inşa edilen binaların tamamının tarandığını ve şehirde yaklaşık 315 bin binanın bulunduğu belirtildi. 

Kocaeli’de kentsel dönüşüm hamlesi devam ediyor

Kocaeli'yi depreme hazır hale getirmek maksadı ile başlatılan "Dirençli Şehir Kocaeli" projesi doğrultusunda 5 ilçede başlayan kentsel dönüşüm hamlesi devam ederken İzmit Cedit Mahallesi’nde binalar yükselmeye başladı, kira yardımı da yükseltildi.

Kocaelili müteahhitler 'Yarısı Bizden Kampanyası'ndan yararlanmak istiyor!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş yaptığı açıklamada devlet destekli konut projesi olan 'Yarısı Bizden' kampanyasının Kocaeli'yi de kapsaması gerektiğini vurguladı

'İstanbul'da konut arzı artacak!'

Konut sektörüne ilişkin açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 yılında konut arzının artacağını söylemişti. Konuyu Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş değerlendirdi. 

Binalar nasıl güçlendirilebilir? Depreme dayanıklı binalar için bunlara dikkat! 

Depremle mücadelede binaları güçlendiren teknolojiler önem arz ediliyor. Peki depreme dayanıklı binalar için hangi teknolojiler önemli? İşte ayrıntılar...

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Oğuzhan Keleş: Vatandaşımızın konuta erişimi zorlaşıyor!

Dolar kurunun dalgalı seyretmesi konut fiyatlarına yansımaya devam ediyor.  İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş konut fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binalar yıkılacak! 

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binaların yıkımı için ihale yapıldı. İhaleye 11 firma teklif sundu. İhaleye sunulan en yüksek teklif 1 milyon 710 bin TL + KDV oldu. İhaleler dışındaki maddeler de konuşularak karar verildi. 

Konut fiyatlarındaki artış neden durdurulamıyor?

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Keleş, inşaat sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Konut fiyatlarına değinen Keleş, uygun fiyatlı konuta erişiminin imkânsız hale gelmesini tartıştıklarını belirtti...

Ev fiyatlarındaki artış hız kesmeyecek!

Kocaeli Müteahhitler Başkanı Oğuzhan Keleş, ev fiyatlarının artmaya devam edeceğine dikkat çekti. Keleş, "Biriken konut stoku, devam eden projeler var ama dediğim gibi faiz oranının psikolojik eşik 1’in altına gelmesi sektöre hareketlilik kazandıracak kanaatindeyiz" dedi.

kocaeli müfreze binaları Haberi

kocaeli müfreze binaları

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin pek çok yerinde itfaiye için yeni hizmet binaları inşa ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, günün şartlarına göre dizayn edilen bu yapılar, her an olaylara müdahale için hazır bulunan itfaiyecileri barındıracak. İtfaiyecilik mesleğinde olaylara en kısa zamanda müdahale etmek can ve mal kaybı riskleri açısından da  büyük önem teşkil ediyor. İnşa edilen yeni müfreze binaları da bulundukları çevredeki olaylara ilk müdahalenin üssü olacaklar.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu müfreze binalarından birini Kocaeli Şehirler Arası Otobüs Terminali yanında hayata geçiriyor. Dış cephe traverten imalatına devam edilen yapının alt yapı çalışmaları da geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Yapının pencere ve kapı doğramaları için hazırlıklar gerçekleştiriliyor. Bir diğer müfreze binası da Bağçeşme’de hayata geçiriliyor....