03 / 05 / 2024

Kocamustafapaşa riskli binalar

Kocamustafapaşa riskli binalar

İstanbul Kocamustafapaşa Mahallesi'ndeki riskli bina 2012 yılında kabul edilen Kentsel Dönüşüm Yasası ile apartman sakinlerinin ortak izni ile yeniden yaptırıldı.

Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? İstanbul nasıl dönüşebilir? Prof. Dr. Şükrü Ersoy tek tek açıkladı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, kentsel dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini tek tek açıkladı. Diğer yandan İstanbul'un riskli binalarına da değinerek önemli açıklamalarda bulundu. 

Bayrampaşa'da yüksek riskli binaların dönüşümü için start verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Sınırları içerisinde kalan Bayrampaşa İlçesi, İsmetpaşa Mahallesi'ndeki 9 binanın yıkımı için start verdi.

İBB'den olası büyük İstanbul depremi açıklaması: En riskli üç ilçe tek tek sıralandı!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, olası İstanbul depremi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve riskli binaların en yoğun olduğu üç ilçeye ilişkin konuştu. İşte ayrıntılar...

Ümraniye'deki riskli binaların yüzde 65'i yenilendi!

İstanbul Ümraniye'deki 1999 öncesi inşa edilen binaların yüzde 65'i depreme dayanıklı hale getirildi.

Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te riskli binalar yıkılıyor! 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, güçlendirilmemiş olan orta hasarlı binaların yıkımı tüm hızıyla sürdürülüyor.

Ümraniye'deki riskli binalar yıkılıyor!

Türkiye'deki depremler sonrası riskli binaların dönüşüm süreci Ümraniye'de de başladı. Yasal süresi dolan riskli binaların yıkımına başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Riskli binalar deprem gerçeğine karşı en büyük tehdit!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir yaptığı açıklamada deprem gerçeğine karşı güvenle yaşamanın tek yolunun binaların güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...

İstanbul'da riskli binalar taşınıyor! Bakan Kurum resmen açıkladı: Tam 1 milyon 500 bin konut...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da riskli olduğu belirlenen 1 milyon 500 bin konutun taşınacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Mühendis ve mimarlar, depreme karşı riskli binaları ortaya çıkaracak!

Erzincan'da Valilik tarafından mühendis ve mimarlardan oluşturulan bir komisyon, tüm yapıları depreme karşı inceleyip riskli binaları ortaya çıkaracak.

Jeofizik Mühendisleri Odası'ndan şok açıklama: Binaların temeli zemine bağlı tasarlanmamış ve yatay demirler eksik! 

Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, yıkım meydana getiren depremlerin ardından "Binalar bırakın son yönetmeliği 1975 veya 1995 yönetmeliğine uygun şekilde dahi yapılmış olsa bu kadar can kaybı yaşanmazdı" açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Türkiye'deki 5 milyon konut için güçlendirme çağrısı! Riskli binaların 600 bini İstanbul'da!

DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, ülke genelindeki riskli konut stoğuna değinerek açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Kocamustafapaşa riskli binalar Haberi

Kocamustafapaşa riskli binalar

İstanbul Kocamustafapaşa Mahallesi'ndeki Kemancı Siteleri'nin bir bloğunu oluşturan Manolya ve Sümbül Apartmanları, 2012 yılında kabul edilen Kentsel Dönüşüm Yasası ile apartman sakinleri tarafından yasa çerçevesinde, yeniden yapıldı. Yeni evlerinde güvenilir ve huzurlu bir hayata başlayan apartman sakinleri, yenileme karan alınmasından, müteahhitle anlaşma yapılması sürecine kadar her adımlarında yanlarında olan Başkan Mustafa Demir'e minnet borçlu olduklarını söylediler. 



Kocamustafapaşa Mahallesi'ndeki Kemancı Siteleri 1978 yılında yapılmış. Bir blok dahilindeki Sümbül ve Manolya Apartmanları 1999 yılındaki depremde ağır hasar gördüğü tespit edilerek, mahkemece binanın boşaltılıp; güçlendirilmesi veya yıkılıp yeniden yapılması kararlaştırılmış. 15 gün içerisinde evlerinden çıkma durumunda kalan site sakinleri Tijen Belkıs Dumantepe ve Hatice Tuzluca evlerinin kentsel dönüşüm sürecini anlattılar. 



Kentsel dönüşüm sürecinde izlediğiniz yoldan bahseder misiniz? 

Mahkeme kararının ardından 15 gün içerisinde evlerimizi boşalttık...