29 / 04 / 2024

Konaklama Sektörü Yatırım Teşvik Belgeleri Değerlendirme Raporu

Konaklama Sektörü Yatırım Teşvik Belgeleri Değerlendirme Raporu

Türkiye'de otel yatırımlarının 2015 Ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre yavaşladığı bildirildi. Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nden (TUROB) yapılan açıklamaya göre, otel yatırımları yıla yavaşlayarak girdi.

ASO Başkanı açıkladı: Müteahhitlik sektörü masaya yatırılmalı!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, tüm parametrelerin ve ilgili kesimlerin görüşleri dikkate alınarak müteahhitlik sektörünün masaya yatırılması ve yeni vizyon belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Yapı Kredi Yatırım açıkladı! 2024 yılında borsada en fazla getiri potansiyeli hangi sektörde?

Yapı Kredi Yatırım'ın hazırladığı rapor kapsamında, yabancı yatırımcıların önce tahvillere ve sonraki zamanlarda da hisse senetlerine olan ilgisinin yükseleceği belirtildi. Açıklanan raporda, bu sene yüksek getiri beklenen sektörler de sıralandı.

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Gayrimenkul yatırım fonlarının emlak sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor!

Gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan yaptığı açıklamada Gayrimenkul yatırım fonlarının sektörü hareketlendireceğini söyledi.

Borsada yeni yatırım yapacaklar dikkat! Sektörel olarak nasıl dağılım yapılmalı?

Uzun vade hisse senedi yatırımcısı Onur Demir resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda borsada yeni yatırım yapacaklara kendi portföyü üzerinden sektörel olarak nasıl dağılım yapılması gerektiğini portföy yönetmenin nasıl yapılacağını anlattı. İşte Onur Demir'in o paylaşımı...

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Bakanlık açıkladı! Konaklama sektörünün tamamı denetlenecek

Türkiye'de Turizm gelirleri, senenin ilk 9 ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 20,1 yükselişle 42 milyar dolara çıktı. Bu rakamın yıl sonunda ise 55,6 milyar dolara ulaşması beklenmekte. Yapılan açıklamada 2024 sene sonunda konaklama sektörünün tamamının bakanlık denetimine gireceği açık

Kağıt, karton ambalaj sektöründe 500 milyon dolarlık dev yatırım askıya alındı!

Seçim öncesi belirsizlikler nedeniyle uzun vadeli yatırımlar da askıya alındı. Kağıt, karton ambalaj sektöründe planlanan 500 milyon dolarlık fabrika yatırımının belirsiz ortam nedeniyle şimdilik ertelendiği belirtiliyor.

Sektörün duayen isminden ‘altın’ öneriler! Altın uzun vadede kazandırır, altına yatırım yapan kaybetmez!

Mücevher sektörünün önde gelen markalarından Ariş Pırlanta Yönetim kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, altının 2023 yılı seyrine ilişkin önemli açıklamalarda ve öngörülerde bulundu. Güzeliş, altının uzun vadede en iyi yatırım aracı olduğunu savundu.

Yeni yatırımın adresi hurda sektörü mü oluyor? Fiyatlar gün geçtikçe artıyor! İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

Yeni yatırımın adresi hurda sektörü mü oluyor? Fiyatlar gün geçtikçe artıyor! Sektördeki dalgalanmalar inşaat sektörüne paralel olarak ilerliyor. Peki yatırımcılar bu alana mı kayıyor? İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

Tarım sektörüne tam 717 milyon liralık yatırım geliyor!

Kalkınma Ajansları kanalıyla, 2023 yılında bitkisel üretim, sulama ve hayvancılık sektörlerinde ortalama 717 milyon Türk Lirası değerinde yatırım hayata geçirilecek.

Maliyet artışları inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, yaptığı açıklamada “Üretimde çok yüksek maliyet artışları söz konusu. Döviz kurundaki artış, yüksek enerji maliyetleri ve hammadde fiyatlarındaki artışlar sektörümüzü oldukça zorladı.

İnşaat sektörü yatırımlara ara mı veriyor?

İnşaat sektörü yatırımlara ara mı veriyor? İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) üyelerinin bir araya geldiği toplantıda sektörün problemleri ve 2022 öngörüleri konuşuldu...

Konaklama Sektörü Yatırım Teşvik Belgeleri Değerlendirme Raporu Haberi

Konaklama Sektörü Yatırım Teşvik Belgeleri Değerlendirme Raporu

Birliğin, "Konaklama Sektörü Yatırım Teşvik Belgeleri Değerlendirme Raporu"na göre, yılın ilk ayında Türkiye genelinde 10 ilde toplam 18 yeni otel projesi "komple yeni yatırım teşvik belgesi" aldı. 


Ocak 2015'te alınan teşvik belgelerine göre, 10 ildeki 18 otel projesi için 195,4 milyon liralık yatırım yapılacak ve yatırımlar sonucunda 666 kişiye istihdam sağlanacak. Yeni otel yatırımları ülke genelinde yatak kapasitesini 3 bin 134 adet artıracak. 


Geçen yılın aynı ayıyla kıyaslandığında yeni otel yatırımları için verilen teşvik belgesi sayısında düşüş dikkat çekti. Ocak 2014'te 15 ilde toplam 10 bin 970 yatak kapasitesi 38 otel için teşvik belgesi alınmıştı. 


Ocak 2015'te modernizasyon ve yenileme yatırımlarına yönelik ise 4 ilde toplam 7 otelin "modernizasyon/tevsi teşvik belgesi" alırken yenileme yatırımlarına 64,5 milyon lira harcandı. 


Yeni yatırımlarda, otel ve yatak...