15 / 05 / 2024

kontratı olmayan kiracıyı nasıl çıkarabilirim

kontratı olmayan kiracıyı nasıl çıkarabilirim

Kira anlaşması yazılı bir şekilde yapılabildiği gibi sözlü bir şekilde de yapılabiliyor. Peki, sözlü olarak yapılan kiralamalarda siz de "Kontratı olmayan kiracıyı nasıl çıkarabilirim?" diyorsanız işte yanıtı...

Ev sahipleri küstürüldü: Yüzde 25 zam sınırı kalkınca kiracıyı yüksek enflasyon şoku bekliyor! 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların artmasına neden olan yüzde 25 uygulaması 1 Temmuz'da sona eriyor. Peki ne olacak? 

Ev sahipleri ve kiracıların en çok merak ettiği konu! 1 yıllık kiracı evden çıkarılır mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sıkıntılar meselenin hukuki boyutlarının daha çok araştırılmasını sağlıyor. Buna göre, 1 yıllık bir kiracıyı ev sahipleri evden çıkarabilir mi?

SGK Başuzmanı: Muhtaç kiracıyı ev sahibi değil, devlet sübvanse etsin. Büyük kira krizi kapıda!

Yüzde 25 zam sınırlaması nedeniyle kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan sorunlar artarak sürüyor. Daha büyük bir kira krizinin kapıda olduğunu söyleyen SGK Başuzmanı İsa Karakaş, çözüm önerilerini açıkladı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Yüzde 25 zam sınırı Temmuz'da kalkarsa neler olacak?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı, yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında kaldırılıp kaldırılmayacağının merak ediyor. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, yüzde 25 zam sınırı Temmuz'da kalkarsa piyasanın nasıl etkileneceğini kaleme aldı. İşte ayrıntılar...

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kirasını yüzde 25 artışla ödemek isteyen kiracıya şok karar!

Ev sahibi kiracı uyuşmazlıkları ile ilgili yeni davaların detayları gelmeye devam ediyor. Kiracı yüzde 25 kira artışını kabul ederek evden çıkmaması üzerine konu mahkemeye taşındı.

Ev sahiplerinin kiracıyı çıkarma şartları gündem oldu: 'Evi komple kiracıya mı verelim?' 

Mağdur ev sahipleri, kiracıyı tahliye etme şartlarına 'Evi komple kiracıya mı verelim?' diyerek tepki gösterdi. İşte Avukat Esat Özel'in gündem olan o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Tebernüş Kireçci: Kira artışlarında yüzde 25 sınırlaması kiracıların canını yakacak!

Fahiş kira artışlarının önüne geçmek için getirilen ''yüzde 25'' sınırı kiracıyı koruyor gibi görünse de bu işten en çok zararlı çıkan kiracılar olacak. İşte ayrıntılar...

Kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Avukat Esat Özel kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri açıkladı. Peki ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda tahliye edebilir?

Kiracılar bunu sakın yapmayın! Ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabiliyor!

Kiracılar, kira ödemelerini düzenli yapmayan kiracılara kritik bir uyarı yapıldı. Ev sahipleri ödemeleri aksatan kiracıları borçlarını ödemiş olsalar bile evden çıkarabilecekleri yöntemi kullanmaya başladılar bile.

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Ev sahipleri dikkat! İşte kira sözleşmesindeki bir yıl detayı! Kiracıyı çıkaramazsınız!

Bazı kiracılar ev kiralamalarında avukatlarına danışmadan matbu bir kira sözleşmesi yapılır. Bu sözleşme üzerinde yazan süre sebebiyle her iki taraf da çoğunlukla yanılabiliyor. İşte kira sözleşmesinde bir yıllık detay...

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracıyı neler bekliyor?

Kira ödemelerini günü gününe yapmayarak geç yapan kiracılar ile ev sahipleri arasında sıkıntılı durumlar yaşanabiliyor. Buna göre, kira ödemelerini günü gününe yapmayan kiracılar ile ev sahipleri karşı karşıya geliyor. Kirasını geciktiren kiracıyı neler bekliyor?

Kiracılar dikkat! Tahliye taahhütnamesinde boş kağıdı imzalayan yandı! Evden çıkmak zorunda kalacaksınız...

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren Tahliye taahhütnamesiyle ilgili detay ortaya çıktı. Kiracı tarihi olmayan boş kağıdı imzaladığında evi tahliye etmek zorunda kalacak.

kontratı olmayan kiracıyı nasıl çıkarabilirim Haberi

kontratı olmayan kiracıyı nasıl çıkarabilirim

Kontratı olmayan kiracıyı nasıl çıkarabilirim?

Kira, bir taşınmaz malın kiracıya belli bir bedel karşılığında bırakılması neticesinde söz konusu oluyor. Kira anlaşması yazılı bir şekilde yapılabildiği gibi sözlü bir şekilde de yapılabiliyor.


Ancak ileride yaşanabilecek sorunlara önlem olarak, sözleşmenin yazılı olarak yapılması ispat açısından daha çok tercih ediliyor.


Kontratsız, sözlü sözleşmeler genellikle akrabalık ilişkisi olan sözleşme imzalamaya gerek duyulmayan durumalarda yapılıyor. Ancak sözlü kira sözleşmesinin akraba ile yapılması hiçbir sorun yaşanmayacağı anlamına gelmiyor.


Özellikle tahliye sırasında, taşınmaz mal sahibi kiracısını çıkarmada zorluk yaşayabiliyor. Peki, siz de "Kontratı olmayan kiracıyı nasıl çıkarabilirim?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kontratı olmayan kiracı tahliyesi..

Kontratı olmayan kiracının tahliye edilebilmesi için, kira bedelini ve kira dönemini kanıtlayacak belgelere sahip olunması gerekiyor.


Paranın ödendiğine veya kiranın başladığına dair herhangi bir yere atılan bir imza...