29 / 04 / 2024

Kontratı olmayan kiracıyı nasıl çıkarabilirim?

Kontratı olmayan kiracıyı nasıl çıkarabilirim?

Kira anlaşması yazılı bir şekilde yapılabildiği gibi sözlü bir şekilde de yapılabiliyor. Peki, sözlü olarak yapılan kiralamalarda siz de "Kontratı olmayan kiracıyı nasıl çıkarabilirim?" diyorsanız işte yanıtı...



Kontratı olmayan kiracıyı nasıl çıkarabilirim?

Kira, bir taşınmaz malın kiracıya belli bir bedel karşılığında bırakılması neticesinde söz konusu oluyor. Kira anlaşması yazılı bir şekilde yapılabildiği gibi sözlü bir şekilde de yapılabiliyor.


Ancak ileride yaşanabilecek sorunlara önlem olarak, sözleşmenin yazılı olarak yapılması ispat açısından daha çok tercih ediliyor.


Kontratsız, sözlü sözleşmeler genellikle akrabalık ilişkisi olan sözleşme imzalamaya gerek duyulmayan durumalarda yapılıyor. Ancak sözlü kira sözleşmesinin akraba ile yapılması hiçbir sorun yaşanmayacağı anlamına gelmiyor.


Özellikle tahliye sırasında, taşınmaz mal sahibi kiracısını çıkarmada zorluk yaşayabiliyor. Peki, siz de "Kontratı olmayan kiracıyı nasıl çıkarabilirim?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kontratı olmayan kiracı tahliyesi..

Kontratı olmayan kiracının tahliye edilebilmesi için, kira bedelini ve kira dönemini kanıtlayacak belgelere sahip olunması gerekiyor.


Paranın ödendiğine veya kiranın başladığına dair herhangi bir yere atılan bir imza kontratsız kiracının ispatı açısından önem taşıyor.


Gerekli kanıtların elde edilmesi ile sözleşmesiz kiracı için dava veya takip açılabiliyor. Kiracının "Ben kiracı değilim." diyerek itiraz etmesi halinde, fuzuli işgalden tahliye davası açılabiliyor.



Kontratı dolan kiracı nasıl çıkarılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön